A Puskás Akadémia szerelésében idén 8 bajnokin pályára lépő Spandler Csaba sikeres műtéten esett át, miután kedden, a törökök elleni U21-es válogatott meccsen súlyos sérülést szenvedett. A 22 éves játékos leghamarabb januárban edzhet újra a társakkal, elmondása szerint már fájdalmai sincsenek.

Tegnap még fájt a lábam, de lelkileg már rendbe tettem magam. Az éjszaka jól tudtam aludni, ma a körülményekhez képest egész jó a kedvem. A külső bokarész, a szárkapocscsont tört el, lemezzel és jó pár csavarral sikerült helyrehozni. Ez ma már rutinműtétnek számít, a doktor úr azt mondta, holnap haza is mehetek. Először fekvőgipszre számítottam, de egyből járógipszet kaptam, így a saját lábamon hagyhatom el a kórházat – nyilatkozta Spandler a pfla.hu-nak.

A védő a sajnálatos eset minden részletére emlékszik, és már azt is tudja, mennyi kihagyás vár rá.

A török középpályás próbált adni egy mélységi passzt Lenzsér Bence és közém, én jobbal elértem a labdát, de a bal lábam leragadt. Akkor sejtettem, hogy nagy a baj, mert hallottam a reccsenést, és nem is tudtam már ráállni.

Ha minden jól alakul, a januári felkészülést már a csapattal kezdhetem el, addig pedig marad a szurkolás a lelátóról.

A hétvégén a listavezető Ferencváros látogat a Puskás Akadémia otthonába. Spandler sérülése miatt ugyan a pályán nem lehet ott, ám saját bevallása szerint a nézőtérre mindenképp kilátogat majd, hogy biztassa társait.