Ahogy arról decemberben beszámoltunkKleisz Márk, a Vasas 20 éves játékosa keresztszalag-műtéten esett át, visszatérése pedig a rehabilitációtól. illetve annak gyorsaságától függ. Úgy tűnik, jó úton jár az 1-szeres magyar válogatott középpályás.

Most már szerencsére nincs fájdalmam. Miután elhagyhattam a mankót egy picit instabil volt a mozgásom, hiszen nem tudtam mire támaszkodni, de teljesen hozzászoktam és maximum a járásomon érezhető valamelyest, hogy műtétem volt. Jelenleg 130 fokos szögben tudom hajlítani a térdemet, ami már nagyon jónak mondható. Rendszeresen végzem az izomerősítő gyakorlatokat, járok gyógytornászhoz és olyan 3-4 hónap múlva már labdába is rúghatok – mondta Kleisz a vasasfc.hu-nak.

A játékos az angyalföldiek masszőre, Kubó Ádám felügyelete mellett végzi a rehabilitációs gyakorlatokat.

Egy ilyen műtét után az orvosok 9-12 hónapos kihagyást szoktak prognosztizálni. Nem akarunk elsietni semmit, az a fontos, hogy Márk állapota folyamatosan javul. Ilyenkor elengedhetetlen a gyógytorna és a fizikoterápiás kezelés, amit nálunk megkap. Rendszeresen erősítjük az izmait, kap hegkezelést, és az izom letapadásokat is folyamatosan megszüntetjük. Nagyon jól halad a rehabilitációval, szorgalmas alany, aki minden gyakorlatot zokszó nélkül végez – nyilatkozta a szakember.