Korábban már beszámoltunk arról, hogy az NB II-ben szereplő Siófok játékosa, Horváth Attila súlyos sérülést szenvedett a Gyirmót elleni (2-2) bajnokin vasárnap.

Történt ugyanis, a siófoki középpályás az 52. percben felugrott fejelni, és az egyik gyirmóti játékos telibe találta az arcát, amely során arccsonttörést szenvedett, és mivel nem volt mentőautó a találkozó helyszínén, húsz percig a pálya szélén feküdt a hordágyon mindenki kétségbeesésére. Ezután a győri kórház sürgősségi osztályára, a csapat masszőre, Brakszatórisz Gábor kísérte el Horváthot.

A 29 éves labdarúgót hétfőn a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban egy korrekciós kiemeléssel az orvosok helyrerakták a sérült csontot, az újabb röntgen után az eredményt kedden kielemezték, és ha az állapota nem romlik, szerdán hazaengedik a kórházból.

Fotó. www.bfc-siofok.hu

A klubhonlap beszámolója szerint a siófoki játékosra hosszabb kihagyás vár, szinte biztos, hogy csak tavasszal fog pályára lépni, és valószínűsíthetően maszkra is szüksége lesz.

A műtétig borzasztó fájdalmaim voltak, amit senkinek sem kívánok. Hétfőn délelőtt került sor a beavatkozásra, azóta sokkal jobb. A fájdalmak enyhültek, szinte csak zsibbad az arcom. Amikor felkerültem az osztályra, nagyon kellemeset csalódtam. Kedvesek és figyelmesek velem szerencsére, szóval jó kezekben érzem magam – kezdte Horváth Attila a bfc-siofok.hu-nak. – Ennek ellenére természetesen minél hamarabb szeretnék hazamenni, és a családom mellett gyógyulni.

Nagyon örülnék, ha még az őszi szezonban pályára tudnék lépni, bár erre nagyon kevés esély van. Bízom benne, hogy szerda reggel mindent rendben találnak, és hazamehetek, mert otthon a gyógyulás is jobban megy!

Köszönöm mindenkinek, aki meglátogatott, érdeklődött valamilyen formában, és támogatott! Nagyon bízok a csapatban, és szurkolok a srácoknak, hogy holnap a Kazincbarcika ellen sikerüljön hazai pályán begyűjteni a 3 pontot!

Húsz percig várt a mentőre az arccsonttörést szenvedő NB II-es játékos