Az Újpest elleni legutóbbi NB I-es bajnokin szenvedett Achilles-ín sérülést a Budapest Honvéd szélsője, Patrick George Ikenne-King, akinek az állapotáról jó hírt közölt csütörtök délután a klubhonlap. A nigériai labdarúgónak ugyanis nem szakadt el az Achilles-ína, így várhatóan „csak” nyolc hetet kell kihagynia, a rehabilitációt pedig máris megkezdte.

Szintén a kispestiekkel kapcsolatos hír, hogy a Zalgiris elleni idegenbeli Európa Liga-selejtező előtti edzésen részleges bokaszalag-szakadást szenvedő védő, Kovács Nikolasz már újra egészséges, két meccset már játszott is az NB III-as csapatban.

– Ahogy dőlnek ki a játékosok, úgy tűnik, tényleg elátkozott posztról beszélünk, de remélem, nekem most már szerencsém lesz, felépültem, szeretnék egészséges maradni – utalt Kovács arra, hogy a keresztszalag-szakadást szenvedő Mohamed Mezghrani, valamint Ikenne-King is jobb oldalról dőlt ki. – Először öt-hat hét kihagyásról volt szó, szerencsére már hamarabb játszhattam, és már két mérkőzésen pályára léphettem az NB III-as csapatban. Remélem, minél hamarabb keretben leszek és lehetőséget kapok, főleg így, hogy újabb jobbhátvéd bukott ki Ikenne-King személyében.

A 20 esztendős labdarúgó elmondta, a félépülést követő időszakban eleinte még fájt a lába, de a bemelegítés után már jobb volt a helyzet, az edzések, meccsek után pedig rendszeresen kezelte az egészségügyi stáb. Így mostanra már teljesen egészséges és fizikailag is utolérte magát.

– Rossz volt kívülről nézni a csapatot, főleg a négy vereség alkalmából, az Újpest ellen viszont végre nyerni tudtunk. Egymásért, az edzői stábért is küzdöttünk, a csapatért küzdöttünk, rendkívül fontos győzelmet arattunk, amely nemcsak a klub, hanem a szurkolók miatt is sokat jelentett, hiszen rengetegen biztatnak minket, és ezt szeretnénk nekik meghálálni – folytatta Kovács Nikolasz. –Balszerencsés voltam a sérüléssel, hiszen jól ment a játék, bízott benne az edző, de most már arra koncentrálok, hogy minél hamarabb visszaverekedjem magam a csapatba. Nem egyértelmű, hogy rögtön kezdő leszek, hiszen a három jobbhátvéden kívül más is játszott abban a pozícióban, szóval biztos vagyok benne, hogy meg kell küzdenem a helyemért. Az Újpest legyőzése erőt adhat a folytatásra, a Budafok ellen felszabadultan játszhatunk, mindenki lehetőséget kaphat, és jövő szombaton készen állunk majd az újabb bajnokira!”