A Loki hátvédje, Bényei Balázs a július 4-i edzésen sérült meg, elszakadt a bokaszalagja. Az 28 éves játékost másnap délelőtt megműtötték, s mostanra kiderült, nagyjából három hónapos kihagyás vár rá.

Hamar tudta, baj van

Tréning közben történt a baj, aminek semmilyen különösebb előzménye nem volt – emlékezett vissza a Hajdú-bihari Naplónak Bényei Balázs. – Meg akartam szerezni a labdát egyik társamtól, aki igyekezett fedezni a játékszert, arra már pontosan nem emlékszem, ki lépett kinek a lábára, de amint földre estem, tudtam, nagy a gond. Kifordult a bokám és reccsent egyet, azonnal éles fájdalmat éreztem, és meg is duzzadt a lábam. Sejthető volt, hogy ez nem egy ártalmatlan bokaficam lesz. Másnap Dézsi Zoltán doktor megműtött, tegnap pedig már levették a gipszet és kivették a varratokat – fogalmazott a védő, aki hétfőn délután már ki is látogatott a pallagi edzőközpontba a többiekhez. – Máris jobb kedvem lett, hogy ott lehettem a csapattal és legalább nézhettem az edzést. Csapattársam, Ferenczi Jani példája lebeg előttem, aki egy hasonló sérülést követően három hónappal már bajnoki mérkőzést játszhatott, remélem, októberben én is ott lehetek a pályán!

Felsőtest- és comberősítés a program

A 28 esztendős futballista most még mankóval jár, de egyre jobban terhelheti a sérült lábát, ezért tervei szerint a hét második felében már segédeszköz nélkül tud közlekedni.

Nagyon sokat segített a feleségem abban, hogy sikerült túltennem magam a sérülésen, és közelsége sokkal elviselhetőbbé teszi a gyógyulás mindennapjait. Két hétig még nem tornáztathatom a bokámat, de a felsőtestemet, illetve a combjaimat erősíteni fogom Pallagon. Most, hogy közeleg a szombati bajnoki rajt, kicsit rosszabb érzés kerít hatalmába, de nem szeretnék semmit sem siettetni, kivárom türelemmel, hogy újra játékra kész állapotba kerüljek.

Tippelj és nyerj a Puskás Akadémia-Debrecen bajnokival!