Hogy a fokozódó tétnek, az egyre közeledő végjátéknak köszönhető-e, vagy pusztán szerencsétlen jelenetek sorozata játszódott le épp most, nem tudni, mindenesetre az OTP Bank Liga 27. fordulója ritkán látható sérüléshullámot hozott. A hétvégi jelenetek az alábbiakban.

Szombathelyen ketten kerültek kórházba, három kényszerű csere

A Haladás – Balmazújváros (0-0) bajnokin már a 31. percben bele kellett nyúlnia a mérkőzésbe Horváth Ferencnek: a balmazi tréner Bachana Arabuli sérülése miatt küldte pályára Harsányi Zoltánt, viszont utóbbi sem tudta a pályán befejezni a találkozót.

A második félidőben történt, hogy egy jobbról középre lőtt labda után Harsányi térde a deréksérülés miatt hiányzó Király Gábor kapust helyettesítő Gyurján Márton arcát találta el. A hálóőr rövid időre az eszméletét is elvesztette, majd magához tért, de agyrázkódás és orrcsonttörés gyanújával kórházba szállították.

Marci az éjszakát a sürgősségi osztályon töltötte, vasárnap reggel átkerült a Markusovszky kórház fül,- orr gégészetére.

A vizsgálatok során kiderült, hogy orrcsonttörése, agyrázkódása van, az orrán pedig öt centis nyílt seb keletkezett. Az is bizonyossá vált, hogy szerencsére nem szenvedett maradandó károsodást. Jelenleg még erős fájdalmai vannak, szédül, hányingere van – amiket ugye az agyrázkódás okoz. Az osztályon jó ellátást kap, vélhetően néhány napon belül hazajöhet, ám azt tudni kell, hogy jó időt igénybe vesz a felépülése, hiszen az orcsonttörés nyolc napon túl gyógyuló sérülés.

Kapusunk ezúton köszöni az aggódást, egyúttal mindenkit arra kér, hogy lehetőség szerint ne keressék, most az a legfontosabb, hogy pihenjen – mondta a haladas.hu-nak dr. Prugberger Simon, a Haladás csapatorvosa.

A támadó sem járt sokkal jobban: Neki egyrészt a már amúgy sem teljesen egészséges bokájában szakadt el az első hírek szerint a szalag, valamint vállában kulcscsonttörést is szenvedhetett. Ő is a kórházban kötött ki, a játék nyolc perc után folytatódott.

A Paks játékosa is a kórházban kötött ki, a Fradi elveszíthette alapemberét

A Ferencváros – Paks (2-2) mérkőzésen is láthatott súlyos sérülést a kilátogató közönség: a vendégek részéről Hahn János agyrázkódás miatt került kórházba, Zachán Péternek pedig felszakadt a szemöldöke.

A hazaiak sem úszták meg: Leandro 10 percet követően kényszerült elhagyni a pályát, és valószínűleg hosszabb kihagyás vár rá.

Nagyon megijedtem, mivel szúrást éreztem a bal lábam combközelítő izmánál. Tapasztalatból mondom, hogyha valaki ilyen szúrást érzékel, akkor szakadás szokott történni – nyilatkozta Leandro a csakfoci.hu-nak. Edzője, Thomas Doll is aggódva tekintett a rutinos futballista kiesésére.

Rajta kívül a szünetben lecserélt Marcos Pedroso is kissé bicegve hagyta el a pályát, de Doll úgy nyilatkozott, őt taktikai okból cserélte le 45 percnyi játék után.

Pedrosót taktikai okokból cserélte le az edzőnk, hiszen hátrányban voltunk, és meg kellett erősíteni a csapatot. Ezáltal Nagy Dominik nagyobb teret kapott, és többet tudott segíteni a támadásokban – mondta érdeklődésünkre a brazil hátvéd csapattársa, Leandro.

A Puskás Akadémia győzelme agyrázkódás miatt nem lehetett felhőtlen

Poór Patrik kezdőként játszott a Diósgyőr ellen 1-0-ra nyerő felcsútiaknál, de csak 35 percig. A magyar válogatott védőt le kellett cserélni még a szünet előtt, egy szöglet után, a hírek szerint agyrázkódás gyanúja miatt. Őt is kórházi kivizsgálás alá vetették.

Kispesten, Fehérváron, Debrecenben és a Vasasnál sem úszták meg

A szomorú széria a többi találkozót sem kerülte el. Bényei Balázst, a DVSC védőjét a kezdőcsapatba jelölték, de végül nem tudott pályára lépni a Videoton, az M4 Sport közvetítéséből kiderült ugyanis, hogy rosszul lett a bemelegítés közben.

Berecz Zombor, a Vasas középpályása 66 percig tudott a pályán maradni a Mezőkövesd ellen. Állapotáról Michael Oenning vezetőedző így nyilatkozott:

– Berecz a vádlijára kapott rúgást, egyelőre nem tűnik súlyosnak, reméljük, gyorsan visszatérhet.

Marko Scepovic a bokáját fájlalva és csak erős támogatás mellett tudta sántikálva, ugrálva elhagyni a pályát a Loki elleni bajnoki második félidejének közepén. A szombati rangadót góljával eldöntő szerb válogatott csatár a lefújás után azért megnyugtató nyilatkozatot tett.

A sérülésem remélhetőleg nem súlyos, ott a pályán nagy fájdalmat éreztem, de most a lefújás után már sokkal jobban érzem magam – mondta a vidi.hu-nak.

Nagy Gergőnek, a Budapest Honvéd középpályásának is a bokájával akadt gondja, így hagyta el a játékteret az Újpest elleni fővárosi rangadón, a második félidőre már nem is tudott kijönni a pályára.