Az NB I-ben élen álló Ferencváros játékosa, Botka Endre csípőműtétjét követően próbál visszatérni a pályára.

A 24 éves válogatott hátvédet kicsivel több mint egy hónapja megműtötték Londonban, most pedig Magyarországon tölti a rehabilitációját, és a korábbi híreknek megfelelően még hónapokig nem játszhat. Botka rehabilitációja jól halad, és korábban már a közösségi oldalán is jelezte, szívesen pályára lépne.

Sikeres műtéten vagyok túl, minden rendben zajlott. Szombaton már a pályán leszek! A viccet félretéve köszönöm a segítséget és a támogatást… – üzent a védő a szurkolóinak az Instagramon.

A szeptemberben elvégzett beavatkozás után kezdetét vette a rehabilitációs időszak hosszú folyamata, amelynek első hónapját mankózva töltötte Botka.

A kukában landoltak a mankók – Fotó: www.instagram.com/botka_endre21

A “kiegészítőkre” úgy tűnik többé már nincs szüksége, ugyanis az Instagram sztorijában megosztott fotón jól látható, a két mankója a kukában kötött ki, a videóbejegyzésében láberősítő gyakorlatokat végez – ami azt jelenti, a felépülése egy újabb fázisba lépett.

A futballista teljes felépülésének folyamatáról korábban Dr. Pánics Gergely csapatorvos megosztott pár részletet.

Először részterheléssel, majd teljes terheléssel fog járni, a szobakerékpározás a sebgyógyulás után megengedhető, a rehabilitáció pedig az operációt végző orvos protokollja szerint történik – mondta a csapatorvos a fradi.hu-nak.

Botka a szezonban eddig 4 tétmeccsen játszott, valamint előzetesen tagja volt a magyar válogatott 23 fős keretének, amely Finnország és Görögország ellen készült.