Kubatov: "A Fradinak nemzetközi szinten is helyt kell állnia, az nem fog menni egyelőre csak magyar játékosokkal"

Az FTC elnöke szerint nehéz dolguk van a fiatal játékosoknak az elvárások miatt, de próbálják beépíteni a magyar tehetségeket. A BL-szereplés is szóba került. Lapszemle.
Dudás Gábor 2020. augusztus 16., vasárnap 15:18
Az FTC elnöke szerint nehéz dolguk van a fiatal játékosoknak az elvárások miatt, de próbálják beépíteni a magyar tehetségeket. A BL-szereplés is szóba került. Lapszemle.
Szerző: Dudás Gábor 2020. augusztus 16., vasárnap 15:18

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben a labdarúgás is szóba került. A beszélgetésből idézünk az alábbiakban.

A legtöbb figyelem a felnőtt férfi-labdarúgócsapatra vetül, amely idén is a Bajnokok Ligájában indul, viszont arányaiban egyre kevesebb a magyar játékos a gárdában.
Azt a célt tűztük ki, hogy legalább négy-öt magyar játékos legyen a kezdőcsapatban, de érdemes hozzátenni:

a Ferencvárosnak nemzetközi szinten is helyt kell állnia, és az nem fog menni egyelőre csak magyar játékosokkal. Ilyen szempontból nehéz dolgunk van.

A Ferencvárosban óriási nyomás van a játékosokon, vannak, akik ezt nem bírják, és ez kihat a teljesítményükre. Az idei év gólkirálya Radó András volt, aki a Fradiban futballozott, ám nálunk nem tudta hozni ezt a formáját. Igyekszünk behozni a fiatalokat, Csontos Dominik és Csonka András – egy 17 éves belső védő és egy U21-es védekező középpályás – is kint volt velünk az edzőtáborban. De említhetném Katona Bálintot, aki a csatár mögött játszik, és 17 évesen minden tehetség megvan benne, hogy nagy labdarúgó legyen, illetve a Zalaegerszegnek kölcsönadott Szánthó Regőt is.

Kiderült, hogy ki lesz a Ferencváros ellenfele a BL-ben, mit gondol az esélyekről?
A futballnak vannak törvényszerűségei. Ha nagyfiúvá akarsz válni, akkor erőn felül kell teljesítened. Olyan még nem volt a nemzetközi futballban, hogy valaki az oldalajtón besunnyogva csodát tegyen. Ki kell verni a svéd bajnokot, utána szembejön velünk a skót Celtic vagy az izlandi KR Reykjavík. Tavaly óta erősödött a csapatunk, amikor is az Európa Liga-továbbjutásért szoros meccset játszottunk az egy nyár alatt hatalmasat változó bolgár Ludogorec ellen.

TOVÁBB: A teljes interjú itt olvasható!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz