A 2-8 után keményen beleálltak Messibe: "A trónja kezd meginogni"; "A lemondás és a tehetetlenség keveréke volt a meccse" – BL-visszhangok

Egytől-egyig kemény kritikával illették Lionel Messit, a Barcelona karmesterét. A spanyol lapok egyhangúan megalázásnak nevezték a Bayern München ellen elszenvedett 8-2-es vereséget. A főszereplők nyilatkozatai és a legérdekesebb statisztikák a pénteki Barcelona-Bayern München BL-negyeddöntő után. Visszhangok.
Csakfoci Admin 2020. augusztus 15., szombat 9:53
Egytől-egyig kemény kritikával illették Lionel Messit, a Barcelona karmesterét. A spanyol lapok egyhangúan megalázásnak nevezték a Bayern München ellen elszenvedett 8-2-es vereséget. A főszereplők nyilatkozatai és a legérdekesebb statisztikák a pénteki Barcelona-Bayern München BL-negyeddöntő után. Visszhangok.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. augusztus 15., szombat 9:53

Így látták a főszereplők

Quique Setién (Barcelona vezetőedzője): - Ez elkeserítően fájdalmas vereség. Több gólt lőttek, mint amennyit érdemeltek. Jól kezdtük a mérkőzést, de az ellenfelünk mindenben fölénk kerekedett. Nem fogok arról beszélni, milyen változtatásokra van szüksége a klubnak, hiszen néhány hónapja érkeztem ide. Ha Piqué azt mondja, elérkezett a változtatások ideje, akkor annak következménye lesz. Le kell ülnünk és ki kell értékelnünk a kialakult helyzetet, és meghozni a szükséges döntéseket.

Josep Maria Bartomeu (Barcelona elnöke): - Nagyon nehéz este volt. Bocsánatot kérek a szurkolóktól, a csapat tagjaitól és játékosoktól, mindenkitől. A klubhoz méltatlan képet mutattunk ma este (pénteken - a szerk). Nagyon sajnálom. Megsemmisítő eredmény volt, gratulálok a Bayern Münchennek, hiszen nagyszerűen játszottak és megérdemelten jutottak be az elődöntőbe. Nem nőttünk fel a feladathoz, csak elnézést tudunk kérni a drukkereinktől.

Gerard Piqué (Barcelona játékosa): - Nagyon jól játszott a Bayern München, egy szörnyű mérkőzésen vagyunk túl. Szégyen, erre nincsenek szavak, így nem lehet játszani Európában, de sehol sem. Nem ez volt az első alkalom, magunkba kell nézni. A klubnak változtatásra van szüksége, de nem az edzőkről vagy a játékosokról kell beszélni. Senki sincs biztonságban, én vagyok az első, aki azt mondhatja, ha megyek, akkor új vérfrissítésre van szükség. Meg kell vizsgálnunk, mi lenne a legjobb a klub számára.

Hansi Flick (Bayern München vezetőedzője): - Amit elterveztünk, azt végrehajtottuk, kihasználtuk azokat a hibákat, amikről tudtuk, hogy bekövetkezhetnek. Tudtuk azt is, hogy ha nyomást gyakorlunk a Barcelonára, abból helyzetek lesznek. Rendkívül nagy minőséget képviselünk, de most már fel kell töltenünk a lemerült akkumulátorokat, mivel a következő mérkőzést megint nulláról kezdjük. Thomas megérdemli a mérkőzés legjobbjának járó díjat, irányította a támadásokat, emellett kontrollálta is a letámadásunkat. Le a kalappal az egész csapat előtt. A cserék is jól szálltak be a mérkőzésbe, mindenki megérdemli a dicséretet. Senki sem állt le, hajtott a hatodik, hetedik majd a nyolcadik gólra.

Thomas Müller (Bayern München játékosa): - Hihetetlen, fantasztikus formában játszottunk. Ez egy különleges este volt, nemcsak a végeredmény miatt, hanem azért is, amit együtt átélhettünk a pályán a kilencven perc során. A cserék is ugyanúgy játszottak, mint a kezdők. Meg tudtuk valósítani azt, amit előzetesen elterveztünk. Mindenki odatette magát a siker érdekében. Dominálni akartunk, ami sikerült is, az első félidő nagyszerűre sikeredett. Hatalmas fölényt harcoltunk ki, a Barcelona középpályásainak egy talpalatnyi helyet sem hagytunk, megérdemeltük a győzelmet.

Manuel Neuer (Bayern München): - Egy kicsit sajnálom Marcot (Marc André ter Stegen - a szerk.), hogy ilyen sok gólt kapott. Természetesen számunkra ez nagyon jó, de senki sem kíván ilyet a válogatottbeli csapattársának.

A nap kérdése

Egybehangzó sajtóhírek szerint a Barcelona vezetősége a mérkőzés utáni órákban már eldöntötte, hogy meneszti Quique Setién vezetőedzőt.

A sportlinglife.com a klub legendáját, Xavi Hernándezt tartja a legesélyesebbnek a posztra, de Mauricio Pochettino mellett a B-csapatot irányító García Pimienta neve is felmerült, mint lehetséges utód. A három tréneren kívül a Leeds Unitedet irányító Marcelo Bielsa, a klubnélküli Massimiliano Allegri, és a katalánok egykori játékosa, Ronald Koeman is jelölt a posztrja.

A nap kritikái és címlapjai

A spanyol AS napilap kemény kritikával illette Lionel Messit.

- Jó, ha azt akarja, hogy egy bajnokcsapat trófeákat nyerjen, de ha a világ legjobb labdarúgója részéről nincs előrelépés, akkor az egész nagyon nehéz lesz. A lemondás és a tehetetlenség keveréke volt a meccse. A helyzetét eltekintve minimálisan járult hozzá a Barcelona játékához. Jó lenne, ha megnézné jó barátja, Neymar meccsét a Lipcse ellen. A trónja kezd meginogni.

A katalán Sport napilap "Történelmi megaláztatás" címmel illette a Barcelona pénteki, kiütéses 8-2-es vereségét. Négyesre értékelte az argentin klasszis teljesítményét, és egy csípős megjegyzést fűzött hozzá.

- Nem érdemelt meg egy ilyen vereséget, de nem is tudott eleget tenni a elvárásoknak. Messit megbénította a Bayern München játéka.

A Marca "Megalázás" címmel látta el a napilapját, amelyben Messire fókuszált.

- A vereség, amit Johan Cruyff, Diego Maradona, Ronaldino vagy Josep Guardiola soha nem szenvedett el. De mostantól fogva Messit mindig emlékeztetni fogják erre.

A Mundo Deportivo a 8-2-es vereséget megalázó eredménynek tartja a klub történetében.

- Egy katasztrófa volt, véget kell vetni az önkritikáknak és az ígérgetéseknek, amit soha nem tartanak be. Mostantól Messinek, a szakmai stábnak és a vezetőségnek fel kellene ismernie, hogy a mai napig újjászületés történik. A szezon trófeák nélkül ért éget, Ernesto Valverde és Quique Setién is lapátra került. Frank Rijkard irányítása óta először történt meg, hogy trófea nélkül maradtak a katalánok. Abban az időben Ronaldinho volt a vég, most Messi.

A Bild napilap az évszázad győzelmének nevezte a pénteki sikert. A lap osztálykülönbség, darabokra szedés, megalázás és erődemonstráció szavakkal jellemezte a mérkőzést. Szerintük a bajorok úgy mentek át a Barcelonán, mint az úthenger.

A Kicker szerint a Bayern München átgázolt Messin és társain. A német FCB történelmi győzelme ugyanolyan tökéletes volt, mint a spanyol FCB történelmi szégyene a teljesen tehetetlen Lionel Messivel.

A nap statisztikái

- A Gracenote statisztikai portál szerint a Barcelona 74 évvel ezelőtt, azaz 1946 óta először kapott tétmérkőzésen 8 gólt. A katalánok először kaptak 4 gólt a BL-meccs első félidejében. Ami pedig a BL-negyeddöntő történelmét illeti, most szerzett először egy csapat 8 gólt a legrangosabb kupasorozat ezen szakaszában.

- Thomas Müller ötször játszott a Barcelona ellen és öt gólt szerzett, ezzel beérte az ukrán aranylabdás csatárlegendát, Andrij Sevcsenkót, aki szintén 5 gólig jutott a katalánok ellen. A világbajnok német csatár az egyenes kieséses szakaszban 23. alkalommal talált be, ezzel harmadik Cristiano Ronaldo (67) és Messi mögött (47).

- A Bajnokok Ligája történetében 15 év után először rendeznek olyan elődöntőt, ahol sem Lionel Messi, sem pedig Cristiano Ronaldo nem lesz ott csapatával.

- A közelgő BL-elődöntőnek három német edzője lesz, ilyen egyeduralom még nem volt egy ország szakemberei részéről.

A nap fotója


"A Barcelona kiábrándultsága" - Fotó: Voetbalzone
Olvastad már?
BL: A lehengerlő Bayern München atomjaira zúzta a Barcelonát - videó
A Bayern München kiütéses, 8-2-es győzelmet aratott a Barcelona ellen a Bajnokok Ligája Lisszabonban zajló nyolcas döntőjének péntek esti negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé, ahol a Manchester City-Lyon párharc győztese lesz majd az ellenfele.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz