Messi jövőjéről beszéltek két klubnál is, kínos jelenet a PL-idény végén - külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb vasárnapi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Dudás Gábor 2020. július 26., vasárnap 22:55
A legfontosabb és legérdekesebb vasárnapi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Dudás Gábor 2020. július 26., vasárnap 22:55

ANGLIA

Premier League: Egy év után visszatér a BL-be és dobogós a Manchester United – videók, tabella

Manchester City: A kölcsönben az Arsenalnál futballozó 23 éves Real Madrid-középpályással, a spanyol válogatott Dani Ceballosszal erősítenének a nyáron. Az Ágyúsoknak opciós vételi joguk nincs, de ismét kölcsönvennék a futballistát (Express)

Manchester United: Paul Pogba eladásán, illetve maradásán is múlhatnak az MU erősítési tervei. A francia világbajnok esetleges távozásával nyilván kecsegtetőbb anyagi pozícióból tudnának tárgyalni Jadon Sancho (Borussia Dortmund) vagy Jack Grealish (Aston Villa) leigazolásáról - írja a Daily Mail.

Chelsea: A Kékek már akkor biztosak voltak abban, hogy a német Kai Havertz náluk folytatja a pályafutását, amikor még nem dőlt el, hogy a BL-ben indulhatnak. A 21 éves középpályással állítólag már meg is egyeztek, de a Bayer Leverkusennel még alkudoznak az áron. Mellette a védelembe is befuthat még két játékos Nicolas Tagliafico (Ajax) és Declan Rice, a West Ham kitűnősége személyében (Daily Mail)

Liverpool: Alisson Becker, a Bajnokok Ligája-címvédő és friss angol bajnok Liverpool FC brazil futballkapusa a nyári szünetben klubja kérésére nem tér vissza hazájába. "Azt javasolták, hogy kerüljem el Brazíliát, mivel az országban sajnos csúcsokat dönt a koronavírus-járvány. Egyébként sem mennék, ha szabad utat kapnék, mivel ez veszélyt jelentene a családomra. Megvárjuk, hogy javuljon a helyzet, majd utána látogatjuk meg a rokonságot és a barátokat” – nyilatkozta a légiós.

Alisson emlékeztetett rá, hogy egyelőre a válogatott miatt sem kell Brazíliába utaznia, mert a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozat csak októberben kezdődik el. "Nagyon hiányzik a nemzeti csapat, hiszen nagyon igyekszem, hogy a következő világbajnokságon is lehetőséget kapjak" – közölte.

A bajnoki címről Alisson elmondta, amikor 2018-ban Liverpoolba igazolt, a Bajnokok Ligája-győzelem lebegett a szeme előtt legfontosabb célként, ám Angliában csakhamar megértette és átérezte a Premier League fontosságát. A tavalyi BL-siker kapcsán felidézte, hogy csaknem egymillió ember ünnepelte őket a városban, ami hihetetlen és felejthetetlen volt számára. Bár ilyesmire idén, a bajnokság megnyerését követően nem kerülhetett sor a világjárvány miatt, nagyon bízik benne, hogy eljön az idő, amikor ismét a szurkolóikkal együtt ünnepelhetnek. "Remélhetőleg az ellenszer megjelenése után javulni fog a helyzet, és az élet visszaáll a normális kerékvágásba" – mondta. (MTI)

Everton: Vasárnap bejelentette visszavonulását Leighton Baines, az Everton 30-szoros angol válogatott balhátvédje. A 35 éves futballista 2007 nyarán igazolt a liverpooliakhoz, és 13 év alatt 420 tétmérkőzésen szerepelt a klub színeiben.

Watford: "Nem vagyok én még olyan öreg, te pimasz szemétláda" – mondta Troy Deeney, az élvonaltól búcsúzott Watford 32 éves csatára, miután arról kérdezte a Sky Sports riportere az Arsenal elleni 3-2-s vereség után, hogy ez volt-e az utolsó mérkőzése pályafutása során. Deeney aztán kapcsolt, hogy kamera előtt áll, és többször is bocsánatot kért káromkodása miatt, amit a riporter el is fogadott.

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: Josep Bartomeu klubelnök szerint Neymar visszaszerzése a PSG-től igen nehéz feladat lenne, az Interben szereplő Lautaro Martinez ügyében pedig megszakadtak, vagy legalábbis szünetelnek a tárgyalások.

A klubvezető biztos abban, hogy Lionel Messi hamarosan hosszabbítani fog a klubbal,

mint ahogy Luis Suárez is maradhat, neki az is elég ahhoz, hogy még két év múlva is a Barca játékosa legyen, hogy a következő idényben elegendő számú meccsen lépjen pályára. Ez esetben ugyanis automatikusan meghosszabbodik a jövő nyáron lejáró kontraktusa (Mundo Deportivo)

Real Madrid: Veszélybe kerülhet az augusztus 7-re kiírt Manchester City–Real Madrid labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő megrendezése az Etihad Stadionban, miután a Nagy-Britannia kormánya ismét kéthetes kötelező karantént írt elő a Spanyolországból beutazókra, A jelenlegi szabályok szerint a mérkőzést csak akkor lehetne megrendezni Manchesterben, ha a brit kormány nem ad kivételes engedélyt, avagy felmentést a Real küldöttsége számára a karantén alól. (az MTI híre nyomán)

Megszületett a Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Ramos negyedik gyermeke, Máximo Adriano, aki vasárnap 18:56-kor jött a világra.

https://www.instagram.com/p/CDHbbMbhJCS/?utm_source=ig_embed

OLASZORSZÁG

Serie A: Bemutatkozott a 18 éves magyar légiós, a Lazio gólvágója triplázott – videók

Internazionale: Antonio Conte, az Inter vezetőedzője hevesen cáfolta, hogy Lionel Messivel, a Barcelona argentin világklasszisával erősítenének.

"Nem kell elhinni semmit ezekből a pletykákból, mert semmiféle alapjuk nincs! Messi nem lesz az Inter játékosa, még a Fantasy Football játékban sem!"

– adott egyértelmű választ Conte a brit The Guardian megkeresésére a tréner.

AC Milan: Sajtóhírek szerint a svéd Zlatan Ibrahimovic marad és egy évig még biztosan a Milan játékosa lesz.A nemrég szerződést hosszabbító Stefano Pioli vezetőedző ragaszkodik is a lassan 39 éves támadó maradásához (Goal)

Napoli: A déliek is élénken érdeklődnek a salzburgi Szoboszlai Dominik iránt, de a Milan, a Chelsea, a Paris Saint-Germain és az Atlético Madrid is a kérői között lehet (Calciomercato)

Bologna: Szinisa Mihajlovics, a Bologna vezetőedzője nem kér a zárt kapus mérkőzésekből, a nézők nélküli futballból. "A nézők nélküli játék fájdalmas, és ez nem motiváció kérdése. Hosszú ideig szurkolók nélkül futballozni fárasztó dolog. Tudom, hogy ez volt az egyetlen módja a szezon befejezésének, de remélem, a stadionok szeptembertől ismét nyitva lesznek" – nyilatkozta a szerb edző.

Hangsúlyozta, ha választhatna, hogy a következő szezon mérkőzéseit zárt kapuk mögött rendezzék, vagy egyáltalán ne játsszák le, ő utóbbira szavazna. "Ez a futball nem futball, így torzul a bajnokság. Ez a frigid foci nem érdekel. Ezek a mérkőzések rosszabbak, mint az edzések, és ezt nem csak én gondolom így" – így Mihajlovics.

A szurkolókat a koronavírus-járvány miatt tiltották ki a stadionoktól, bár Vincenzo Spadafora sportminiszter pénteken azt mondta, hogy szeptemberben – a közegészségügyi helyzet függvényében – visszatérhetnek a lelátókra. Mihajlovics egy éve jelentette be, hogy leukémiával küzd, ennek ellenére folytatta munkáját a Bologna szakmai stábjának élén, sőt júniusban 2023-ig meghosszabbította a szerződését. (MTI)

NÉMETORSZÁG

Bayern München: Niklas Süle októberi súlyos térdsérülése után visszatért a Bayern München labdarúgócsapatába. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjére készülő bajorok vezetőedzője, Hansi Flick vasárnap azt mondta, a 24-szeres válogatott hátvéd teljesen egészséges, és nagyon elégedett az edzésen mutatott formájával. "Meccshiánnyal nyilván küzd, de a pénteki, Olympique Marseille elleni felkészülési mérkőzésen biztosan kap játékpercet" – nyilatkozta a szakvezető.

A 24 éves hátvéd az októberi, Augsburg elleni Bundesliga-mérkőzésen szenvedett térdszalagszakadást, azóta nem játszott. A bajnok és kupagyőztes Bayern 3–0-s előnyből várja a Chelsea elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóját, melyet augusztus 8-án játszanak Münchenben. (MTI)

Borussia Dortmund: A Lille 22 éves francia válogatott támadójával, Jonathan Ikonével pótolhatják Jadon Sanchót, ha távozna a nyáron az angol. Ikone ára 45 millió euró lehet (The Times)

Augsburg: A Bundesliga-csapat a francia Strasbourg 28 éves jobbhátvédjét, Kenny Lalát szerződtetné a nyáron (Le 10 Sport)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Soroksár
Szerződéshosszabbítás
Kékesi Alexander meghosszabbította nyáron lejáró szerződését, így újabb 2 évre kötelezte el magát Soroksárra.
Tovább az összes átigazoláshoz