Felkészülés: A Slovan legyőzte a Puskást, nem bírt szlovén ellenfelével a Vidi - eredmények, videó

Odahaza kapott ki az Európa Liga-selejtezőjére készülő Puskás Akadémia a Slovan Bratislavától, a MOL Fehérvár FC döntetlent játszott a Szlovén Kupa-győztes NS Murával felkészülési mérkőzésen szombaton kora este.
Csakfoci Admin 2020. augusztus 1., szombat 19:56
Odahaza kapott ki az Európa Liga-selejtezőjére készülő Puskás Akadémia a Slovan Bratislavától, a MOL Fehérvár FC döntetlent játszott a Szlovén Kupa-győztes NS Murával felkészülési mérkőzésen szombaton kora este.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. augusztus 1., szombat 19:56

A mérkőzés első percei komolyabb események nélkül teltek el. A 10. percben feljegyezhettük a meccs első nagy helyzetét, miután egy jobb oldalról érkező beadást Susnjara fejelte 6 méterről kapu fölé. Percekkel később Nikolov lövését fogta a szlovén kapus, majd Petrjak próbálkozását blokkolták a vendég védők. A 29. percben Kovács tört kapura egy szép csel után, a kivetődő kapus azonban megállította a támadót - nem biztos, hogy szabályos eszközökkel. Az első félidő lefújása előtt még a fehérváriak előtt adódtak lehetőségek, de gól nem született 45 percnyi játék után.

A második játékrészt a szlovénok kezdték aktívabban, ám a vezetést a Fehérvár szerezte meg. Egy sarokrúgás után Stopira nagyon szép mozdulattal fejelt 8 méterről a szlovén kapuba - írja a tudósításában a molfehervarfc.hu. Gyorsan egyenlített a Mura, Susnjara 21 méteres lövése vágódott a jobb alsó sarokba. A hajrához közeledve a hazaiak közel álltak az újabb találat megszerzéséhez, azonban egy közeli lövés után az egyik szlovén védő a gólvonalról vágta ki.

Az eredmény nem változott, a MOL Fehérvár FC 1-1-es döntetlent játszott a szlovén kupa-győztes NS Murával.

A teljes mérkőzés

Felkészülési mérkőzés, Haladás Sportkomplexum

MOL Fehérvár FC-NS Mura 1-1 (Stopira 62., Susnjara 64.)

MOL Fehérvár FC: Rockov - Hangya (Zeke 70.), Stopira (Rus 70.), Vágó (Musliu 70.), Fiola (Bolla - a szünetben) - Houri (Nyári 70.), Nikolov (Pátkai 70.) - Petrjak (Géresi 70.), Kovács (Evandro 37.), Bamgboye (Nego 70.) - Nikolics (Zivzivadze 70.)

NS Mura: Obradovic - Marusko, Gorenc, Karnicnik, Sturm, Kouter, Horvat, Filipovic, Bobicanec, Susnjara, Marosa

A nagy melegben is jó tempóban kezdődött a szlovák bajnok elleni mérkőzés, amelyen mi alakítottuk ki az első lehetőséget, a 9. percben Slagveer ment el a jobb szélen, jól is adott középre, de az ott érkezők elől szögletre tudtak tisztázni a vendégek. Az első kaput eltaláló lövés Slovan-játékos, nevezetesen Strelec nevéhez fűződött, aki a jobbösszekötő helyéről egy lapos lövéssel kínálta meg Tóthot, ám a felcsúti kapus számra nem jelentett különösebb gondot a hárítás.

Valamivel több mint negyedóra elteltével Van Nieff jobb oldali szabadrúgásánál belül Vanecek emelkedett a legmagasabbra, s végül jó másfél méterrel a kapu fölé fejelt. A 21. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat: egy gyors bal oldali támadás végén a belül jó ütemben érkező középcsatár, Medved fejelt a hazaiak kapujába - írja a pfla.hu.

A szünet után a csereként beállt Plsek húsz méterről vette célba a szlovákok kapuját, lövése a felső léc felett hagyta el a játékteret. Egy óra elteltével a pozsonyiak argentin légiósa, De Marco adott be balról, középen csakúgy, mint a gólnál, Medved érkezett ám lábbal nem tudta a felcsútiak kapujába juttatni a labdát.

A 67. percben hatalmas Puskás-ziccer maradt ki: a hazaiak cserekapusa, Kiss indította a túlsó térfélen tartózkodó Knezevicet, aki nagyszerűen hozta helyzetbe magát, de Sulla óriási bravúrral kitenyerelte a labdát a léc alól. A Slovan sokkal kisebb helyzetből megszerezte második gólját, a találatot a 79. percben két cserejátékos hozta össze: Nono ívelt be jobbról szabadrúgást, Ratao az ötös sarkánál megelőzte Hadzsievet, és a rövidbe csúsztatott (0–2).

Nem sokkal később szépíthettek volna a felcsútiak, ám Van Nieff távoli lövése Abenán megpattanva a felső kapufa fölött hagyta el a játékteret, kisvártatva pedig egy jobb oldali szöglet után reklamáltak gólt a hazaiak, ám a játékvezető szerint a labda nem haladt át a teljes terjedelmével a gólvonalon. A 85. percben aztán sikerült szépíteni a Puskás Akadémiának: Komáromi 22-23 méteres lövésébe Plsek a kapunak háttal állva belecsúsztatott, s a labda a Slovan hálójában kötött ki (1–2) - ezzel a végeredmény is kialakult.

Felkészülési mérkőzés, Pancho Aréna

Puskás Akadémia-Slovan Bratislava 1-2 (Plsek 85., ill. Medved 20., Rafael Ratao 78.)

Puskás Akadémia: Tóth B. - Szolnoki, Joao Nunes, Meissner, Deutsch L. - Urblík, van Nieff, Knezevic - Slagveer, Vanecek, Kiss T.

Csereként pályára lépett: Kiss Á., Spandler, Plsek, Weslen Júnior, Favorov, Hadzsiev, Komáromi

Slovan Bratislava: Sulla - Medvedev, Abena, Bozsikov, De Marco - de Kamps, Rabiu - Cavric, Strelec, Moha - Medved

Csereként pályára lépett: Holman, Ratao, Nono, Petrák, Ozbolt

Olvastad már?
Felkészülés: Az MTK és a Kisvárda szlovák élvonalbeli csapatot vert meg, háromgólos meccset játszott a Paks a Honvéddal - eredmények
Az MTK Budapest Myke és Schön góljával 2-0-ra legyőzte a szlovák élvonalbeli Seredet. A Kisvárda 1-0-ra nyert a szintén szlovák első osztályú Ruzomberok (Rózsahegy) ellen, míg a Paks három gólos meccset játszott a Honvéd ellen felkészülési mérkőzésen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Soroksár
Szerződéshosszabbítás
Kékesi Alexander meghosszabbította nyáron lejáró szerződését, így újabb 2 évre kötelezte el magát Soroksárra.
Tovább az összes átigazoláshoz