Súlyosan megsérült a PSG edzője, a Barcelona 40 millióért venne védőt – külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb pénteki hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Csakfoci Admin 2020. augusztus 7., péntek 20:00
A legfontosabb és legérdekesebb pénteki hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. augusztus 7., péntek 20:00

KORONAVÍRUS

Rovat: A két pozitív teszt mellett hatan önkéntes karanténba vonultak Skóciában - minden hír a járványról itt!

BAJNOKOK LIGÁJA

Ronaldo duplája kevés volt a Juventus továbbjutásához, Varane kapitális hibái megpecsételték a Real sorsát – videók

ANGLIA

Arsenal: Az Arsenal gaboni támadója, Pierre-Emerick Aubameyang közel áll ahhoz, hogy három évre szóló megállapodást írjon alá a londoniakkal. (Telegraph)

Chelsea: A Chelsea brazil szélsője megegyezett az Arsenal vezetőivel, és 3 évre szóló kontraktust fog aláírni a városi riválisnál, valamint 100 ezer font lesz a heti fizetése. (ESPN)

Manchester United: A Manchester United vezetői nyitottak arra, hogy minden ajánlatot meghallgatnak Jessé Lingardért. (Guardian)

Liverpool: A Liverpool elhappolná a West Ham és a Fenerbahce orra elől a Real Betis algériai hátvédjét, Alissa Mandit. (Mirror)

West Ham: A West Ham cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint ajánlatot kaptak volna a 21 éves angol középpályásért, Declan Rice-ért. (Standard) A West Ham szerződtetné a Brentford 23 éves angol hátvédjét, Rico Henryt. (Birmingham Mail)

Tottenham: A Tottenham érdeklődik a Bournemouth angol támadója, Callum Wilson iránt. (Express)

Everton: Az Everton kinézte magának a Manchester United 21 éves portugál védőjét, Diogo Dalotot. (Star)

Brighton: A Brighton 1,8 millió fontot fizethet a NAC Breda 20 éves védőjéért, Jan Paul van Hecke-ért. (BN DeStem)

League One: Az Angol Labdarúgó Liga (EFL) amerikai mintát követve maximálta a fizetéseket a harmadik és a negyedik osztályban, hogy a klubok kezelni tudják a koronavírus-járvány okozta gazdasági válsághelyzetet. A klubok pénteken megszavazták az összeghatárokat, amely már a következő szezonra is vonatkozik. Ennek értelmében a profikat foglalkoztató harmadik vonalban (League One) 2,5 millió font (962 millió forint) lehet egy játékos legmagasabb éves fizetése, míg a szintén profi negyedik osztályban (League Two) 1,5 millió font. A két osztályban több klub már a világjárvány előtt is anyagi gondokkal küzdött, az EFL elmondta, hogy a pénteki szavazást követően újabb költségcsökkentő intézkedésekről kezdik meg az egyeztetéseket. (MTI)

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: A Barcelona 40 millió eurós ajánlatot készül tenni a Leicester City 24 éves török hátvédjéért, Caglar Söyüncüért. (NTV Spor)

Atlético Madrid: Sajtóhírek szerint az Ajax bejelentkezett az Atlético Madrid támadójának, Rodrigo Riquelmének a játékjogáért. (Don Balon)

OLASZORSZÁG

AC Milan: A Gazzetta dello Sport szerint a Manchester United felajánlatotta az elefántcsontparti hátvédjét, Eric Bailyt az AC Milannak, azonban az olaszok nem kívánják szerződtetni a 26 éves bekket.

Lazio: A Lazio hamarosan leigazolhatja a Manchester City korábbi spanyol középpályását, David Silvát, aki szabadon igazolhatóként kerülhet az olaszokhoz. (Sky Sports)

Juventus: Spanyol hírforrások szerint Arthur Melo, aki jövőre a Juventus játékosa lesz, visszatér Barcelonába, hogy a szerződésének szezon vége előtti felbontásáról tárgyaljon. A középpályás már hivatalosan is a Juventus játékosa, miután egy csereügylet részeként ő Torinóba, Miralem Pjanic pedig a katalán fővárosba költözik, azonban a megegyezés szerint a játékosok volt klubjuk szolgálatában maradnak a szezon végéig. Ezek után Arthur visszatért Brazíliába, miután véget értek a La Liga küzdelmei, és megtagadta a pályára lépést a Bajnokok Ligájában. A Marca és a Football Espana szerint most Arthur úgy döntött, visszatér Spanyolországba, hogy szerződésének idő előtti felbontásáról tárgyaljon a klub képviselőivel. Mindez azután történt, hogy a Barcelona bejelentette: jogi lépéseket fog tenni amiatt, mert a játékos megtagadta a pályára lépést. Arthur nem játszhat a Juventusban a következő szezon kezdetéig, azonban nem kíván már többet pályára lépni a Barcelonában sem. A hírek szerint úgy érzi, elárulta őt a Blaugrana, és eladta csak azért, hogy a könyvelésben jobb színben tűnjön fel a klub, és hogy Pjanicot megszerezhessék. Szintén rossz viszonyt ápol a katalánok jelenlegi edzőjével, Quique Setiennel. (Juventushungary.hu)

Torino: Marco Giampaolo lett az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Torino vezetőedzője. A klub honlapján megjelent pénteki közlemény szerint az 53 éves tréner szerződése két idényre szól. Giampaolo edzői pályafutása húsz évvel ezelőtt kezdődött, azóta többek között a Cagliari, a Siena, a Catania, a Cesena, a Brescia, az Empoli, a Sampdoria és a Milan együttesét is irányította. A Serie A-ban eddig 277 mérkőzésen ült a kispadon. A Torino az előző idényt Walter Mazzarri vezetésével kezdte, februári menesztése után pedig Moreno Longo töltötte be a vezetőedzői posztot. A csapat a 16. helyen zárta az idényt. (MTI)

NÉMETORSZÁG

Bayern München: A Bayern München spanyol középpályása, Thiago Alcantara a Liverpoolban folytatná pályafutását. (Kicker)

Nürnberg: A német másodosztályban szereplő Nürnberg a hivatalos honlapján jelentette be, hogy kölcsönvette a Bayern München harmadik számú kapusát, Christian Früchtl-t.

Stuttgart: A Leeds 20 millió fontért szerződtetheti a Stuttgart 22 éves argentin csatárát, Said Benrahmát. (Telegraph)

Bundesliga: A címvédő Bayern München a Schalke 04 csapatával találkozik a német labdarúgó-bajnokság 2020/21-es szezonjának nyitófordulójában - derül ki a liga (DFL) által pénteken nyilvánosságra hozott programból. Hogy a mérkőzés az egész idény első találkozója lesz-e, az függ a bajorok Bajnokok Ligája-szereplésétől. Amennyiben döntőt játszanak augusztus 23-án Lisszabonban, a végső torna helyszínén, akkor nem lépnek pályára szeptember 18-án, pénteken az új Bundesliga-szezon nyitányán, hanem csak három nappal később - közölte a DFL. Ebben az esetben a Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach csatával kezdődik majd a bajnoki küzdelem. (MTI)

FRANCIAORSZÁG

PSG: A PSG hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy bokasérülést és lábközépcsonttörést szenvedett a csapat vezetőedzője, Thomas Tuchel. A 46 éves szakember sportolás közben sérült meg, csütörtök este.

Edinson Cavani a brazil Atético MG-ben folytathatja pályafutását. A 33 éves uruguayi csatárt korábban a Leeds Uniteddel, a Benficával és az Inter Miamival is szóba hozták. (Globo Esporte)

VILÁGFUTBALL

Feyenoord: Robin van Persie a Feyenoord labdarúgócsapatának szakmai stábjában vállalt munkát. A 37 éves egykori csatár - aki a rotterdami együttesben lett profi futballista, majd tavaly nyáron ott fejezte be karrierjét - a klub honlapján elmondta: nem hivatalos pozíciója lett, ezért nehéz is pontosan elmondania, milyen munkakörben dolgozik majd és milyen jellegű feladatokat lát el. „Úgy gondolom, hogy ebből a kapcsolatból minden fél profitálhat: én megtudom, hogy szeretnék-e edzősködni a továbbiakban, a szakmai stáb pedig kap egy segítséget” - mondta Robin van Persie, aki kiemelte, a vezetőedző Dick Advocaat kezdeményezésére és kitartó meghívásának eredményeként került a Feyenoord szakmai stábjába. "Dick felhívott és megkérdezte, szeretnék-e visszatérni. És nem tudtam lerázni őt.” Van Persie arról is beszélt, hogy visszavonulása óta eltelt egy évben csak olyan dolgokat csinált, amiket kimondottan élvezett.  "Angliában elemző voltam, sokat utaztam a családommal és sokat sportoltam. Most majd kiderül, hogy ezt a fajta munkát élvezem-e” - nyilatkozta Van Persie, egyúttal elárulta, igazából még mindig játékosként tekint magára, nem pedig edzőként. A támadó 2010-ben világbajnoki döntős, 2014-ben vb-bronzérmes volt a holland nemzeti együttessel, amelynek színeiben 102 mérkőzésen 50-szer volt eredményes. Angliában nyolc idényt húzott le az Arsenalban, hármat a Manchester Unitedban. Mindkét együttessel nyert angol Szuperkupát, a londoniakkal 2005-ban az FA-kupában, a manchesteriekkel 2013-ban a Premier League-ben végzett az élen. (MTI)

Celtic: A Celtic kinézte magának a Bayern München cserekapusát, Sven Ulreichet. (Glasgow Times)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz