Felháborító reakció Bukarestből a magyargyalázásra: "Ők is magyarul kiabáltak a román kupadöntőn"

Ötpontos Facebook-posztban reagált Mihai Stoica, a bukaresti FCSB sportigazgatója a nagy vihart kavart esetre, amikor a fővárosi csapat szurkolói és játékosai magyargyalázó rigmusokkal ünnepelték a Sepsi OSK elleni kupagyőzelmet.
Dudás Gábor 2020. július 28., kedd 20:30
Ötpontos Facebook-posztban reagált Mihai Stoica, a bukaresti FCSB sportigazgatója a nagy vihart kavart esetre, amikor a fővárosi csapat szurkolói és játékosai magyargyalázó rigmusokkal ünnepelték a Sepsi OSK elleni kupagyőzelmet.
Szerző: Dudás Gábor 2020. július 28., kedd 20:30

Ahogy arról a csakfoci.hu egy romániai videó és beszámoló alapján hírt adott, a bukaresti FCSB (az egykori Steaua) szurkolói és játékosai magyargyalázó rigmusokat is énekelve ünnepelték meg a Román Kupa döntőjében, a Sepsi OSK ellen aratott 1-0-s győzelmüket.

Az esetet azonban a székelyföldi csapat sem hagyta szó nélkül, hivatalos, magyar és román nyelven is megjelent közleményt adtak ki, amiben a fővárosi klub elhatárolódását és a román szövetség fellépését is követelték az ügy kapcsán.

Az viszont elmaradt, nem úgy az FCSB válaszlépése. Amely az egyik közösségi oldalon valósult meg, Mihai Stoica bukaresti sportigazgató (a képen jobbra, Gigi Becali tulajdonos mellett) jóvoltából, aki egy ötpontos Facebook-posztban mondta el, ő mit gondol a felháborító esetről. Ezt idézzük az alábbiakban.

1. "Nem állíthattam le a rigmusokat, mert nem voltam ott"

2. "Láttam, hogy bocsánatkérést követeltek, de soha életemben nem beszéltem Hadnagy Attilával (a Sepsi sportigazgatójával, aki korábban elmondta, hogy elvárta volna Stoicától, hogy leállítsa a sértő rigmusokat  - a szerk.). És őszintén szólva, nem is kérnék bocsánatot, mert tőlem sem kértek, amikor Kovászna megyében szidalmaztak a bajnokin. Tisztán és érthetően, ráadásul az anyanyelvemen."

3. "Arra sem mondtam semmit, amikor a Sepsi delegáltjai magyar szavakat kiabáltak a kupadöntőn. Engem nem zavart, még ha ez a ROMÁN (nagybetűvel kiemelve - a szerk.) Kupa döntője is volt."

4. "Az sem zavart eddig, hogy médiainformációk szerint a magyar kormány pénzzel tömi meg néhány klub számláját, amelyek a román bajnokságokban szerepelnek. De biztos volt néhány román szurkoló, akit ez zavart. Azt viszont nem vettem észre, hogy a szurkolók konkrétan a Sepsi OSK-t, Kovászna megyét, Sepsiszentgyörgyöt vagy Hadnagy Attilát szidalmaznák."

5. "Nem láttam, hogy játékosok is részt vettek volna a rigmusokban, hiszen mindenki maszkot viselt" - írta Stoica, aki az egész ügyet a járvány okozta "túlzott érzékenységnek" tudja be.

Olvastad már?
Hagi kiakadt: “A szomszédaink folyamatosan felvásárolják a játékosainkat” - a románok szerint a Fradi és a Vidi is nézegette a gólvágót
A szezon korábbi szakaszában a Ferencváros és a MOL Fehérvár FC is is figyelemmel követte a román gólvágót.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz