Fotó: www.mtkbudapest.hu

Felkészülés: Továbbra is százszázalékos az MTK, a 18 éves védő volt a Diósgyőr megmentője

A szombat délutáni edzőmeccseken az MTK újabb győzelmet aratott Szlovéniában, így négyből négy meccsét megnyerte az edzőtáborban. A Diósgyőr ikszelt hazai pályán a Kassa ellen, az egyenlítő találatot az előző idényben berobbanó Szűcs jegyezte.
Nyikes Zoltán 2020. július 25., szombat 19:51
Fotó: www.mtkbudapest.hu
A szombat délutáni edzőmeccseken az MTK újabb győzelmet aratott Szlovéniában, így négyből négy meccsét megnyerte az edzőtáborban. A Diósgyőr ikszelt hazai pályán a Kassa ellen, az egyenlítő találatot az előző idényben berobbanó Szűcs jegyezte.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. július 25., szombat 19:51

Felkészülési mérkőzés, Szlovénia

MTK Budapest–FC Koper (szlovén I.) 2-1 (Schön 39., Myke 67., ill, Mulahusejnovic 37.)

MTK: Mijatovics (Somodi, 46.) – Balázs (Baki, 46.), Pintér (Varju, 46.), Nagy Zs. (Ikenne-King, 46.), Herrera (Mezei, 46.) – Cseke, Kata (Katona, 46.), Palincsár (Barna, 46.) – Gera (Prosser, 46.), Lencse (Myke, 46.), Schön (Bíró, 46.).

Az MTK Budapest ezúttal a szlovén élvonalbeli FC Kopert győzte le, így zsinórban a negyedik meccsét nyerte meg a szlovéniai edzőtáborban.

A budapesti csapat klubhonlapjának tudósítása szerint a nagy MTK-mezőnyfölény ellenére a Koper szerezte meg a vezetést a 37. percben, miután Mulahusejnovic lapos lövése talált utat a kapuba. Az egyenlítésre azonban nem kellett sokat várni, két minutummal később Gera passzát Schön lőtte a kapuba.

A második félidőre tíz helyen változtatott Michael Boris vezetőedző, az MTK hatalmas fölénye azonban továbbra is megmaradt. A fordulás után nem sokkal Prosser és Barna is veszélyeztetett, előbb a kapus védett, majd a kapufa segítette ki a szlovénokat. A 67. percben Myke tàmadta meg a kapust, a kirúgás a csatárról a kapuba pattant, így megszerezte a vezetést az MTK.

A hátralévő időben is kézben tartotta a meccset a budapesti együttes, így négyből négy győztes mérkőzés lett az edzőtábor mérlege.

Felkészülési mérkőzés, DVTK Stadion, 1746 néző

Diósgyőri VTK–FK Kosice (szlovák II.) 1-1 (Szűcs K. 72., ill. Boris 58.)

DVTK: Antal (Bukrán, 46.) – Orosz (Shestakov, 46.), Polgár (Karan, 46.), Hegedűs (Szűcs K., 46.), Memolla (Vági, 46.) – Iszlai (Zsiga, 46.), Márkvárt (Kispál, 46.) – Korbély, Molnár (Hasani, 46.), Grozav (Cortés, 46.) – Drazic (Ivanovski, 46.).

Az első nagyobb diósgyőri lehetőségre a 16. percig kellett várni, ekkor Korbély szerzett labdát, majd kiharcolt egy szabadrúgást 17 méterre a szlovák kaputól, a labdához Molnár állt oda és csak milliméterekkel ment a lövése a kapu fölé – írja a dvtk.eu. Két perccel később is közel állt a gólhoz a hazai együttes: Iszlai indította remekül Grozavot, aki nem totojázott, 20 méterről rálőtte, a megpattanó lövése pedig a kapufán csattant.

A szünet után a szlovákok szereztek vezetést, az 58. minutumban egy bal oldali beadás után Boris Gáll fejelt közelről Bukrán kapujába. A válasz szintén egy beadás után érkezett, a 72. percben Zsiga Máté végezhetett el egy szögletet, a labdát pedig a berobbanó Szűcs Kornél fejelte a szlovák kapuba.

A fordítás is kis híján összejött a DVTK-nak, a hajrában Mirko Ivanovski cipelte a labdát egy kicsit a középpályán, majd gondolt egyet és a kapust átemelve 30 méterről lőtt egy csattanós kapufát.

Felkészülési mérkőzés, Debrecen, Nagyerdei Stadion

Debreceni VSC (NB II)–Kisvárda 1-1 (Tischler 25., ill. Viana 20.)

DVSC: Zöldesi (Hrabina) – Lakatos B. (Kinyik), Pávkovics (Bényei B.), Poór (Szatmári Cs.), Ferenczi J. (Pintér Á.) – Bódi Á. (Csősz), Kusnyír, Kundrák (Bényei Á.), Varga K. (Bévárdi) – Sós B. (Bereczki D.), Tischler (Bárány).

Kisvárda: Dombó (Odincov) – Melnik (Himics), Szimovics (Baranyai Á.), Rubus, Lakatos Cs. – Lucas, Szőr (Ene) – Hei, Cukalasz (Karaszjuk), Kovácsréti (Jelena) – Viana.

A kisvárdai klubhonlap az összefoglalójában azt írja, a vendégek labdabirtoklási fölénye Kovácsréti Márk lövésében és Sztavrosz Cukalasz ziccerfejesében nyilvánult meg – mindkétszer Zöldesi védett. Fernando Viana közeli lövésével szemben azonban tehetetlen volt a debreceniek kapusa, a brazil támadó Lakatos Csaba ziccerpasszát váltotta gólra, a 25. percben Tischler révén azonban már egyenlített is a Loki.

A második félidőben mindkét vezetőedző sokat cserélt, a játék ellaposodott. Ekkor már a bajnoki rajt előtti főpróbánál tartó, magyarán frissebbnek tűnő DVSC játékosainak vándorolt többet a labda, a várdaiaknál kiütközött az elvégzett munka okozta fáradtság.

Felkészülési mérkőzés, Szeged, Szent Gellért Fórum, 1800 néző

Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II)–Újpest FC 0-2 (Rácz 38., Gigic 60.)

Szeged: Takács – Oláh, Deák, Tóth, Bitó, Simon, Jovanovic, Varga Sz., Dobos, Grumic, Haruna.
Cserék: Varga B.(kapus), Gajdos, Germán, Moga, Kárász, Gréczi, Hudák, Dobronoky, Mohl.

Újpest: Pajovic – Katona, Máté, Szűcs K., Burekovic – Bjelos, Mitrovic – Rácz, Stieber A., Simon K. – Bacsa.
Pályára lépett: Banai, Ristevski, Obinna, Csongvai, Szakály P., Koszta, Onovo, Gigic, Pauljevic, Kastrati, Lubaki.

Edzőmérkőzés ide vagy oda, már a találkozó elején egymásnak estek a csapatok, sorra jöttek a helyzetek mindkét oldalon – kezdte beszámolóját az Újpest klubhonlapja. A házigazdák kétszer is megtornáztatták Pajovicot már az első 10 percben. A nagyobb lehetőség a gólszerzésre mégis az NB I-es csapat előtt adódott a 6. percben, amikor Simon centerezését Bacsa perdítette rá, de ez a kísérlet a lécen csattant. A kezdeti nagy lendületet felváltotta egy kiegyensúlyozottabb játék, inkább a középpályán járatták a labdát, azt is leginkább az Újpest. Egy hazai sarokrúgásnál még nagy szükség volt Pajovicra, de összességében kordában tartották a meccset a vendégek, többek között a remekül irányító Mitrovicnak köszönhetően. A 38. percben aztán góllá érett a mezőfölény, Simon remek beadását helyezte a középen jól érkező Rácz a gólvonalon túlra.

Az összecsapás képe  nem nagyon változott a második félidőre, bár megérkezett a hétvégén országosnak mondható özönvíz is, ami rányomta bélyegét a mérkőzésre. A 60. percben azonban egy remek szöktetés kapott a bal oldalon Lirim Kastrati, pontosan találta meg Gigicet, aki nem hibázott, és így 2-0-ra nyert az Újpest.

Felkészülési mérkőzés, Szlovénia, Kranjska Gora

Radomlje (szlovén II.)–Budafoki MTE 0-4 (Soltész I. 11., Skribek 38., Szabó M. 56. - 11-esből, Kovács D. 65.)

BMTE: Póser - Iharos, Romić, Oláh B., Medgyes S. - Filkor, Soltész I. - Skribek, Lőrinczy, Takács R. - Zsóri. Pályára lépett még: Bese B. (k), Margitics, Kirják, Micsinai, Szabó M., Ihrig-Farkas, Kulcsár K., Szebenyi, Kovács D., Fekete

A budafokimte.hu beszámolója szerint nem indult jól a másodosztályú, júniusban Szlovén Kupa-elődöntőt játszó NK Radomlje elleni felkészülési mérkőzése az NB I-es újoncnak Kranjska Gorában, miután Marko Iharos az első percekben rúgást kapott a térdére, így kényszerű okokból cserélnünk kellett. A váratlan változtatás nem zökkentette ki a ritmusból a BMTE-t, amely a betömörülő szlovének ellen a 11. percben egy átlövéssel szerzett vezetést. Soltész István a kapuval szemben állva, mintegy 22 méterről lőtt a hálóba. A fölényben futballozó Budafok még a szünet előtt megduplázta előnyét. Skribek Alen több védőn is átcselezte magát a jobbszélen, majd okosan a rövid sarokba helyezett. (2-0)

A fordulást követően, az 56. percben Szabó Máté került főszerepbe. Lendületesen tört be a tizenhatoson belülre, ahol a Radomlje játékosa már csak szabálytalanul tudta megállítani. Szabó az általa kiharcolt büntetőt magabiztosan értékesítette. (3-0) A 65. percben Kovács Dávid is betalált, a csapatkapitány gólja előtt Ihrig-Farkas Sebestyén szerzett labdát, lövése még kipattant a kapusról, Kovács azonban már a kapuba emelt. (4-0)

"Bárki is az ellenfél, komoly fegyvertény, hogy megint nem kaptunk gólt. Sőt, a Radomlje helyzetet sem tudott kialakítani ellenünk" - mondta a lefújást követően Csizmadia Csaba vezetőedző. "Taktikailag stabil együttes ellen játszottunk. Soltész István góljával korán feltörtük a szlovének védelmét és tovább tuduk erősíteni a támadójátékunkat. A lehetőségeink alapján a 4-0 hízelgő eredmény a rivális számára. Reméljük, Marko sérülése nem komoly és hamarosan újra számíthatunk rá."

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz