A győzelem biztos receptje?

Lelőjük a poént az elején: garancia nem igazán van a győzelemre – ha lenne, akkor az egész játéknak nem lenne semmi értelme. Hiszen amint az emberek rájönnének, hogyan lehet biztosan nyerni, már nem lesz tétje. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincsenek olyan taktikák, amik segítenek abban, hogy növeld a saját esélyeidet.

Tisztázzuk: a szerencsejáték, így a sportfogadás is, játék. Semmiképpen sem célszerű bevételi forrásként, rendszeres pénzforrásként tekinteni rá, mert a szerencse forgandó. Persze nem kizárt, hogy óriási mázlival sikerül nagyobb összeget is nyerned olykor, de erre alapozni a megélhetést nem igazán okos dolog. Tekints rá legfeljebb kiegészítésként.

De hogyan is növelheted az esélyeidet?

Akik a sportfogadást abszolút játéknak fogják fel, azok valószínűleg nem sokat gondolkodnak a tippjükön. Vagy az esélyesebbre teszik a pénzüket, „menjünk biztosra” felkiáltással, vagy, csak a poén kedvéért, a teljesen esélytelenre fogadnak, mert ha bejön, akkor sokat nyerhetnek. Az első esettel az a gond, hogy bár nyersz, valószínűleg nem éppen számottevő összeget, a másodiknál pedig valószínűtlen, hogy jól jöjj ki belőle.

Valahogy a középutat kell megtalálni: ne fogadj az egyértelműre, mert fölösleges, de ne is ugorj rá vakon a várható vesztesre, mert annak még kevesebb értelme van. A titok, hogy figyelj olyan részletekre, amik utalhatnak arra, hogy az egyik fél rosszabb formában van esetleg, és ez akár fordíthat a várható eredményen: magánéleti válság, kemény versenyszezon miatti fáradtság, sérülésből való lábadozás stb. Az ilyen és ehhez hasonló részletek olykor meghatározzák egy meccs kimenetelét.

Olyan sportra fogadj, amit ismersz!

A fentiekhez kapcsolódva, mindenképp olyan sportág esetében menj csak bele fogadásba, amivel képben vagy, amit ismersz. Ez azért fontos, mert ha nem sok fogalmad van a választott sporthoz, akkor fogalmad sem lesz az előbb is említett apróságokról, sőt, talán arról sem, hogy alaphelyzetben ki az esélyesebb. Így semmi értelme fogadni, ennyi erővel lottózhatnál is, mert teljesen vajon teszed a tétet.

Ne engedd, hogy elkapjon a gépszíj!

A sportfogadásnak 2 nagy veszélye van: ha nyersz, és ha veszítesz. Kicsit talán ellentmondásosnak hangzik, de mindkettő veszélyes lehet. A nyerés azért, mert – pláne nagyobb összegnél – elképzelhető, hogy vérszemet kapsz. Meg akarod ismételni, és teszed sorban a téteket átgondolatlanul, miközben egyre többet buksz. A bukás pedig azért, mert sokan hajlamosak arra, hogy mindenáron azonnal vissza akarják nyerni a pénzüket. Nyilván mondanunk sem kell, hogy ez az esetek többségében nem így működik, és csak további bukásokhoz vezet a kapkodás.

Tudatosan játssz, és tudd azt is, mikor kell megállni – így van a legtöbb esélyed plusszosan kijönni!