Az eljárásról röviden

Ez egy egészen újszerű eljárás, ahol bioinformatikai rendszerrel támogatott, egyénre szabott nőgyógyászati konzultációra van lehetőség, így kényelmesen, otthonról is releváns tanácsokkal látják el, és nem kell felkeresni személyesen a rendelőintézetet.

A CMC Déli Klinikán már elérhető ez a fajta online gyógyászat, ahol a vizsgálati eredmények ismeretében, vagy panasz esetén szakszerű segítséget, javaslatot kap szakorvosoktól a további teendőkkel kapcsolatban.

Milyen esetekben alkalmazható?

  • Ha nőgyógyászai betegsége, allergiás panasza van, és elbizonytalanodott.
  • Ha jelenleg kezelés alatt áll, és közben állapota romlik, rosszul érzi magát, nem várt eredményt produkál.
  • Korábbi nőgyógyászati betegsége kiújult, az alkalmazott terápia nem hozott teljes gyógyulást.
  • Ha nőgyógyászati másodvéleményre van szüksége, akkor is bátran fordulhat az online nőgyógyászat felé.
  • Ha nem tud, vagy nem szeretne kimozdulni otthonából, de nőgyógyászati segítségre van szüksége, szintén jó megoldás.
  • Ha bizonytalan abban, hogy kihez fordulhat biztonságosan a COVID idején.

Leggyakrabban előforduló nőgyógyászati betegségek

A leggyakoribb nőgyógyászati betegségek a hüvelyi/kismedencei fertőzések (gombás fertőzés, HPV, bakteriális fertőzések), a gyulladásos megbetegedések, a hólyaghurut, a krónikus gyulladásos betegségek, és sajnos a daganatos megbetegedések is egyre nagyobb számmal fordulnak elő. A cikluszavarok és a PCOS, valamint az endometriózis is népbetegségnek számít hazánkban.

A nőgyógyászati szűrővizsgálat minden nő esetében évente javasolt, panasz esetén pedig halaszthatatlanul keresse fel nőgyógyászát, vagy ennek hiányában olyan nőgyógyászt, aki rövid időn belül szakszerűen kivizsgálja. A CMC Déli Klinika nem csak nőgyógyászat terén, más területeken is gyors és pontos diagnózist, további szakszerű kezeléseket biztosít a hozzájuk forduló pácienseknek.

A hagyományos méhnyakrák szűrés mellett náluk mesterséges intelligenciával támogatott, specializált elasztográfiás ultrahangvizsgálatok, precíziós mintavételi eljárások is elérhetők a lehető legpontosabb diagnózis feltárása érdekében.

Ne habozzon felkeresni orvosát, ha úgy érzi, nincs minden rendben, az idejében megkezdett kezelés életet ment!