Miért nem elég a kevesebb?

Az Európai Unió jelenleg érvényes 32%-os célja is helyes irány és nagymértékű ipari, valamint magáncélú, családi háztetőkön kivitelezett napelemes rendszerek kiépítését magában foglalja, ugyanakkor nem elégséges vállalás. A most hatályos tervek szerint 2030-ra 335 GW-nyi napenergiát hasznosító létesítmény valósulna meg, míg 45%-kal 870 GW napenergia-kapacitás jönne létre.

Van remény!

Az új iránynak közvetetten olyan hatása is lenne, hogy mind a szükséges politikai programok, mind a befektetői bizalom megérkeznének, s így még további növelést is lehetővé tenne. Habár szép számmal akadnak még akadályok ezen az úton, ugyanakkor bizakodásra ad okot, hogy a Covid-19 okozta járvány kedvezőtlen gazdasági hatásai dacára a napelem-telepítés második legjobb éve valósult meg 2020-ban. 

Modern technológiát a tetőkre!

A lakossági felhasználás szempontjából, valamint a céges beruházások tervezői számára is érdemes tájékozódni a folyamatosan fejlődő napelemes rendszerek piacán, ahol a hatékonyság, tartósság és megbízhatóság hármasában folyamatos technológiai újdonságok kidolgozásán és megvalósításán dolgoznak. 

Ennek a kemény fejlesztői munkának a gyöngyszeme az A1Solarnál elérhető Q cells napelem, amelyben a német minőség, a technológiai újdonság párosul a megbízhatósággal, valamint a hosszú élettartammal. Ez a legmodernebb PERC cellás napelem a Q.ANTUM technológiával a leghatékonyabb megoldás a piacon. Ráadásul olyan elegáns megjelenéssel rendelkeznek ezek a fekete színű panelek, hogy a modern, minimalista dizájn mellett is tökéletesen mutatnak, sőt, kifejezetten emelik az épület megjelenését. Így dizájnos családi házak, valamint modern irodaházak és más épületek esetén ez a napelem az egyik legjobb választás.

A Zero Gap és a Duo Z technológia párosításával hatékony teljesítménynövekedést értek el a Q cells napelemek esetén. A hatékonyságot még tovább fokozza a Q.ANTUM DUO technológia, amelynek köszönhetően ezek a panelek már már 12 busbar-os megoldással tudnak működni.

A Q.PEAK DUO ML-G9 panelek kifejezetten magánházak, valamint cégek tetőire készültek, mivel képesek folyamatosan nagy teljesítményt produkálni, s így hosszú távú stabil befektetést kínálnak az őket választó vásárlóknak, beruházóknak. Az új és hatékony technológiák ötvözésével egy jóval nagyobb teljesítményű, megbízható és hosszú élettartamú napelem panel született, melyben ötvöződik a stílus és a teljesítmény.

Ez a napelem még tűzvédelmi szempontból is a legjobb választás, a Hot-Spot Protect újításnak köszönhetően, amely meggátolja a panelek kigyulladását. Válaszd te is a legjobbat!