Bármilyen is legyen az otthonod, üres falfelület mindenhol akad. Ezek egyrészt dekorációra szorulnak, és egy fotóval rögtön személyessé is tudod tenni. A fotófal ízlés kérdése, gondolkodhatsz kicsiben vagy nagyban is.

Otthoni dekoráció

Lakásod, házad személyessé tétele a dekoráción keresztül valósul meg. Ez a bútorok stílusával, színével kezdődik. Lehet bármilyen szépen berendezett egy hely, attól még személyessé nem fog válni. Szükség van olyan elemekre, amelyekkel megteremtheted a hely személyes hangulatát, amelyben Te magad is otthon érezheted magad.

Erre kínálnak nagyon jó megoldást a vászonképek. Az első vászonképed megvásárlása után pedig már kezdődhet is az egyedi fotófal kivitelezése. Az első vászonkép megrendelése után jellemzően mindenkinél ez következik be.

Jellemzőik

Fotófal esetén a képek elrendezése meghatározó. Az elrendezést legfőképp az befolyásolja, hogy mekkora szabad falfelület áll a rendelkezésedre. Nem is muszáj pont egy falat kiválasztanod. Jó megoldás lehet lépcsőforduló vagy folyosók képi díszítése is. Az elrendezésben követhetjük a mérnöki pontosságot, vagy lehet totálisan absztrakt stílusban is.

Az eredménye mindenképp személyes és egyedi lesz. Jellemzően kisebb méretű képekben érdemes gondolkozni. Azért is, mert fotófal esetében annál jobb, minél több fénykép kerül megjelenítésre. Nem szükséges egy felületen elhelyezned őket, akár lehet vonalban is. Mondjuk mintha egy idővonalon vezetnéd végig a képet szemlélőt.

Színjáték

A fényképeket azért szeretjük, mert szép színesek, bár érdemes lehet egy fekete-fehéret is becsempészni közéjük. Sőt egy régi családi felvétel falra nyomtatott verziója is jól mutathat. Ezek némi retusálás után pont ugyanolyan szépen fognak festeni, mint a napjainkban készített felvételek. És pont az ilyen különleges felvételeknek köszönhetően válik egy fotófal csodálatosan széppé és meghatóvá.

A színek játéka mellett lehetőséged nyílik a formákkal is játszani, így akár az egyes képek együtt más formát is képezhetnek. Akár számot vagy betűt is.

Az élet folyton változik. A fotófal egyes elemei akár le is cserélhetőek, bár hozzátennénk, hogy egy fotófal sosincs teljesen kész. A következő napon új csodák várnak rád, amelyekről új digitális fényképek készülnek. Így az ünnepek, nyaralások, élmények, családtagok száma folyton növekszik, amelyek hivatottak lesznek arra, hogy helyet kapjanak a fotófaladon. Ez egy gyönyörű és akár életed végig folytatható hobbi. 

Témaválasztás tekintetében természetesen szóba jöhet a család, de akár választhatod a helyeket is, ahol már jártál a nagyvilágban. A fotófalat maximális szabadság jellemzi. Vágj bele Te is!