Akármelyik eset is illik Önre, bizonyára sokat látta az otthona falait, és minden bizonnyal időnként fel is merült Önben, hogy talán egy kis átalakítás ráférne a lakás néhány részére.

Most, hogy itt a tavasz, egyre melegebbek a nappalok, még munka után is világos van, érdemes megfontolni, hogy családilag belevágnak egy kis felújításba.

Ebben szeretnénk mi most a Festékpalota.hu jóvoltából segítséget nyújtani!

Térképezze fel a család igényeit!

Mivel minden felújítás pénzbe kerül, ezért érdemes családi kupaktanácsot összehívni a döntés előtt és átbeszélni, kinek mi a fontos.

Lehet, hogy házastársa olvasókuckóra vágyna, nagyobbik gyermeke felnőttesebb szobára, míg a kicsi az új kedvenc mese színvilágát varázsolná a szobájába.

Fontos fejben tartani, hogy nem feltétlenül kell egy helyiség minden falát megbolygatni, már az is teljesen felfrissült külsőt kölcsönöz egy szobának, ha csak egy falat lefest, és esetleg egy trendi megoldást alkalmazva üres képkeretet tesz oda. A kép helyére mehetnek az évszakhoz illő díszek, télen a karácsonyi hangulat, tavasszal a virágba boruló fák, nyáron a tóparti életérzés, ősszel pedig a természet meleg színeinek árnyalatai és szimbólumai köszönhetnek vissza!

Az internetnek hála ma már tekintélyes mennyiségű segédanyag, oktatóvideó (un. tutorial) érhető el ingyen és bérmentve, így még az is tud otthoni barkácsprojektbe fogni, aki azt hiszi magáról, hogy semmi kézügyessége nincs!

Mehet a tervezés!

Amikor megszületett a megállapodás, hogy kinak hogyan valósítja meg az álmát, akkor mindenképpen fontos, hogy pontos terveket készítsen!

Tervezze el, milyen sorrendben áll neki a szobáknak, milyen eszközök és alapanyagok kellenek hozzá, valamint azt is, hogy kinek milyen feladat jut benne osztályrészül.

Nincs is annál jobb program, mint amikor a család együtt dolgozik azon, hogy otthonuk még komfortosabb, még bensőségesebb, még stílusosabb legyen.

Bátran vonja be a gyerekeket is, nagyra fogják értékelni a gesztust, és biztos lehet abban, hogy arra a szobára, aminek a kialakításában nekik is jutott feladat, sokkal jobban fognak vigyázni.

Ha tehát készen áll a beszerzésre, akkor szerezzen be mindent egy helyről, a Festékpalota.hu festékek kínálatából!

Munka után…

…édes a pihenés! Ha nehezen szánja rá magát, vagy esetleg a család ódzkodik a tavaszi otthonmegújító tervektől, akkor gondoljon bele abba, hogy pár kreatív tevékenységgel eltöltött óra után hogyan fog belehuppani az olvasófotelébe, milyen lesz a felturbózott dolgozósarokban nekilátni a következő feladatnak, vagy hogy gyermekei milyen nagy örömmel fogják birtokba venni a birodalmukat!