Egyeseknek a kinézet a legfontosabb, mások pedig a felhasznált alapanyagokat nem tudják figyelmen kívül hagyni. A következő cikkben viszont átvizsgálunk néhány szempontot, amit neked is érdemes átgondolnod, mielőtt kiválasztod a következő kávézóasztalodat, hogy biztosan ne legyen csalódás a vége.

A stílus mindenek felett

Manapság olyan sok, kültérre tervezett bútor közül lehet válogatni, hogy azt is nehéz eldönteni, kinek van nehezebb dolga. Annak, aki egy már berendezett helyre szeretne kizárólag egy új asztalkát vérfrissítésnek, vagy annak, aki alapjaitól rendezi be most a teret?

Az első esetben ugyanis a meglévő bútorokhoz passzoló darabot kell keresned, szóval nem lesz jó bármi, amiről azt érzed, hogy “szerelem első látásra”. A második esetben pedig nagyon könnyen elveszhetsz a lakberendezési tippek és inspirációk áradatában. Ilyenkor minden bútordarabnak harmóniában kell lennie a többivel, és ha nem egy katalógus előre berendezett teraszának elemeit vásárolod meg, akkor sok munkát kell ebbe fektetned.

Te is most tervezed, hogy beszerzel néhány új darabot a teraszra, vagy esetleg teljesen felújítod azt? Válogass a SpaTrend kültéri bútorai között, hogy igazi luxusminőséget találj!

Fontos a méret

A stílus mellett a másik nem elhanyagolható tényező, hogy mekkora hely áll tulajdonképpen a rendelkezésedre. Amennyiben van lehetőséged rá, hogy nagyobb kávézóasztalt tegyél be, az nagyon szerencsés dolog. A tágas terekben ugyanis igazán könnyen lehet délutáni sziesztát tartani, sohasem lesz zsúfolt érzésed. De akkor sem kell csüggedni, ha csupán kisebb hely áll a rendelkezésedre. Az ilyen teraszokat sokkal könnyebb otthonossá varázsolni, de vigyázni kell azzal, hogy ne nyomjuk össze még jobban az amúgy sem éppen hatalmas teret.

Sokat segíthet a helyzeten, ha olyan kávézóasztal mellett teszed le a voksod, ami számos tárolóval és rekesszel van ellátva. Ebbe el tudod rakni a rendszeresen használt eszközöket, játékokat, sokkal rendezettebb lesz a terasz összképe ezáltal. Ráadásul kényelmes és praktikus is, hiszen nem kell majd folyton szaladgálnod az éppen keresett tárgyakért, ha minden mindig kéznél van.

Átmeneti megoldások

Léteznek olyan kávézóasztalok is, amik ugyan mesteri pontossággal lettek megtervezve, de olyan szinten tökélyre fejlesztették a minimalizmust, hogy egyáltalán nem vonják el a figyelmet a környező bútorokról és egyéb kiegészítőkről. Ezek az asztalkák tökéletesen ellátják a funkciójukat, mégis beolvadnak a térbe, ottlétük egyáltalán nem hivalkodó, csupán ellátják a feladatukat. Ez kimondottan jól jöhet azoknak, aik egy hangsúlyos ülőgarnitúra mellé keresnek egy kis asztalt.