Ergonomikus forgószékek

Az ergonomikus iroda kifejezés nem új keletű, azt jelenti: a munkavégzés során minden eszköz az emberhez igazodik. Ide tartoznak a kényelmes irodabútorok, a kézre álló eszközök, de akár a természetes megvilágítás is. Az ergonomikusan berendezett irodában kevesebb a baleset, az emberek szívesebben végzik itt munkájukat, mert ügyelnek testi-lelki egészségükre.

Az ülőmunkát végzők esetében különösen figyelni kell arra, hogy személyre szabott munkakörnyezetben dolgozzanak. Legyen megfelelő magasságú az asztal, legyen jól beállítva a monitor dőlésszöge, és akár egy gurulásnyira elérhető legyen minden fontos eszköz. Merthogy az egyik legmeghatározóbb eleme az ergonomikus irodának a forgószék! Éppen ezért kell a dolgozó számára a legjobb minőségűt kiválasztanunk, védve ezzel az egészségét.

 Milyen egy jó forgószék?

Szögezzük le a legelején, hogy mindenkinek másfajta irodai szék az ideális. Nem mindegy, hogy milyen munkakörben dolgozik az illető, napi hány órát ül a forgószékben, és az sem, milyen állomás veszi körül.

Természetesen azért vannak főbb szempontok, melyeket érdemes figyelembe venni egy új forgószék vásárlásánál. Ezek a következők:

– A szék vázelemei nagy sűrűségű műanyagból, polikarbonátból, kompozitból, acélból vagy öntött alumíniumból készüljenek!
– Kárpitozása legyen erős: kopásálló műszál, textil vagy valódi bőr.
Élettartama legyen hosszú: ez az úgy nevezett Martindale ciklus alapján mérhető.
Minél több dolog állítható rajta, annál jobb, mert így valóban személyre szabható.

Hol vegyünk forgószéket?

Forgószék vásárlásakor mindig keressünk fel egy irodabútorokat forgalmazó áruházat, mert itt garantáltan szakemberek segítenek a döntésben. Az egyik legmegbízhatóbb bolt az Office Plaza, szlogenük is ezt sugallja: irodai székek szakértőktől. Ők össze is szerelik a székeket, ha kell, de mennyiségi kedvezmény is van a szolgáltatásaik között.

Náluk közel 300-féle forgószék közül választhatunk, vannak prémiumminőségű székeik és főnöki forgószékeik is. Az egyik legkiválóbb minőségű márka, a SAMURAI exkluzív, ergonomikus termékei külön kategóriába kerültek, mivel nagyon népszerűek a vásárlók körében.

Bár sok helyen lehet kapni olcsón forgószéket, érdemesebb a minőséget előrébb helyezni az árnál. Az extrákkal, fontos kiegészítőkkel felszerelt első osztályú székekkel hosszabb távon jobban járunk. A vezetőknek és a beosztottaknak is hatékonyabb a munkavégzése, ha az irodában rend, biztonság és kényelem uralkodik. Mindezt csak a kiváló minőségű, ergonomikus irodaszékekkel tudjuk elérni!