Okostelefonod, okosórád már van, de mi a helyzet a Philips Hue okosvilágítással?

Napjainkban már nem lepődik meg senki, ha valaki az órájához beszél, vagy az okostelefonját nyomkodja naphosszat. Ezek az eszközök az életünk szerves részéi lettek, nélkülük már – legalábbis azt hisszük – nem is tudnánk boldogulni. Míg régen egy-egy információ megszerzéséért a könyvtárban kellett órákig kuattanod, most csak “fellapozod” a Google-t, és másodperceken belül már olvashatod is a megoldást.

Jó hír, hogy az innovációknak köszönhetően az “okosodás” folyamata nem állt meg ennyinél. Így tudtak kialakulni a világítástechnika területén is azok a forradalmian új rendszerek, amelyek a te segítségedre is lehetnek. Mert a világítás is lehet okos, praktikus, kényelmes, méghozzá a Philips Hue segítségével.

Mi a Philips Hue lényege?

A Philips Hue egy olyan LED-es izzórendszer, amit WiFi hálózatra lehet csatlakoztatni. Irányítható a mobil eszközök segítségével, többféle szín és árnyalat jeleníthető meg vele, de ez még nem minden. Három összetevője van:

– Vezérelhető LED-es izzó – ez rendelkezik minden olyan előnnyel, amivel a LED technológiával készült izzók rendelkeznek. Alacsony az energiafelhasználása, hosszú az élettartama, költséghatékony, szabályozható. Jól viseli a le- és felkapcsolgatást, nem melegszik túl, nem érzékeny a mechanikai hatásokra.
– Router – ez az a hálózat, amihez az eszközöket csatlakoztatni kell.
– A telefonod vagy a táblagéped, amin azt az alkalmazást futtatod, ami a rendszert vezérli.

Intelligens világítás egyszerűen

A Philips Hue rendszer beüzemelése egyszerű, az általa nyújtott lehetőségek sorban megismerhetők és ami nagyon fontos: személyre szabhatók. 

– A rendszer összehangolásával könnyen beállíthatsz különböző színeket az otthonodban. Előny, hogy az izzókat akár külön-külön is vezérelheted. Sokféle színárnyalatot, ezáltal sokféle hangulatot hozhatsz létre.
– Saját színkombinációkat kreálhatsz.
Képes arra, hogy a bioritmusodnak megfelelően szabályozza az izzók fényerejét.
A telefonodra érkező hívásokat, üzeneteket képes különféle fényerővel vagy színekkel jelezni.
Akkor is le- vagy felkapcsolja a világítást, amikor nem vagy otthon, ha ezt szeretnéd.

Ami jól működik bent, az jól működik kint is

A világítástechnika fejlődése szerencsére nem állt meg a bejárati ajtón belül. Ma már kinti környezetben is szuper megoldásokkal szolgálnak a fejlesztők az okosvilágítás terén. Ez pedig nagyon jó, hiszen a jó időben szívesebben mulatod te is az időt a teraszon vagy a kertben, mint a négy fal rabságában. 

A Philips Hue terméke az a LED szalag, ami a teraszon, a kertben, a grillezőhely mellett is remekel. IP67-es védettséggel rendelkezik, könnyen rögzíthető, 16 millió színárnyalattal gondoskodik a megfelelő hangulat megteremtéséről. 

Lépj be te is az okosvilágítás világába, alkalmazd a vívmányait, élvezd az előnyeit!