Éld meg a pillanatot!

A DODO weboldalon találtam egy remek megfogalmazást erre a dán kifejezésre: “A hygge egy adott pillanat vagy érzés megélése.” Ráadásul a hygge kollekcióban még számos csodálatos darabot is találsz.

Hosszú ideje Dánia vezeti a legboldogabb országok listáját. Az egyik leginkább élhető és legkellemesebb helyek egyike a világon ez az ország, és lakói magasan a legkiegyensúlyozottabbak. Birtokolják azt a „valamit”, a hygge-t, vagy ahogy sokszor írjuk mi, magyarok, a hüggét, ami mindenkinek valahogy valamiképp mást üzen. Sokan az otthonukban is törekszenek arra, hogy megjelentessék a lakberendezésben a hygge elemeket. Nézzük csak, melyek is ezek!

A hygge a lakberendezésben

Igazán fontos, hogy az otthonod a béke szigete legyen, ahol a külvilág csatározásaihoz kellő energiát tudsz majd magadba szívni minden egyes nap. És pontosan, a hygge olyan elemeket kínál mindannyiunknak, amelyekkel ezt elérhetjük. Egy hygge-sarok a lakásban abban segít majd téged, hogy a külvilág zajosságát és ingereit tökéletesen kizárhasd. A melegséget és meghittséget árasztó textil termékek, a nagy, kötött puffok, a természetet a lakásba csempésző csodálatos tömörfa bútorok és a dekorelemek mind ezt az átalakulást támogatják. Nem fog téged megzavarni egy ilyen szeparált hygge sarokban senki. Csak kuckózz be a gondolataiddal és egy finom forró itallal és meglátod, milyen ellazító, de akár inspiráló is ez. Persze nem kell egyedül, a partnereddel vagy a barátaiddal is kellemes ez.

Maga a boldogság és meghittség, az adott pillanat valódi megélése

A világos, visszafogott pasztell színek meghittséget adnak, a sok gyertyafény lágyabbá teszi a kontúrokat. Egy kis természetesség is jöhet, vigyél egy faágat vagy egy kis zöldet a szobába! Nem kell túlzásokba esned, a kevesebb itt is több. Olyan, mint a kutyus, aki már attól boldog, hogy megérzi a gazdi illatát és valódi hüggézés neki az önfeledt játék vele. A skandinávok nagyon jól ráéreztek, hogyan kerülhet főszerepbe a kikapcsolódás és pihenés a lakberendezésben. Nem véletlen hát, hogy a hygge ma már nálunk is nagyon sok dekorációval és designnal foglalkozó kiadványban és portálon megjelent.

A DODO szakértője a témának, olvass a témáról ott és válogass bátran a termékeik közt! Meglátod, már ez is valamiféle hüggézés.