Ha sokáig szeretnéd élvezni a kényelmüket, akkor most jó helyen jársz, mert a Kärcher Center Marclean segítségével megmutatjuk, hogyan vigyázz rájuk és gondoskodj a megfelelő karbantartásukról.

A háziasszony rutinja

Bizonyára semmi meglepő nincs számodra abban, hogy a porszívózás a napi, illetve heti rutin része kell, hogy legyen. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a kárpitokon található felületi szennyeződések (kosz, morzsa, stb.) eltávolítására érdemes turbó kárpittisztító fejet használni, mert ezzel a nagy erősségű szívóhatással a textúra szálai közül is könnyedén ki tudod porszívózni a szennyeződéseket.

Amennyiben szeretnéd megelőzni az allergiás tüneteket a családban, akkor a DS 6 vízszűrős porszívóval friss és tiszta levegőt is biztosíthatsz az otthonodban.

A takarítógépek világszintű szakértőjének számító Kärcher Center Marclean kínálatában számos háztartási tisztítókészüléket találhatsz, amelyek kisebb méretük ellenére rendkívül magas minőséget képviselnek. Ilyenek például a gőztisztítók és ablaktisztítók, vagy akár a kárpitok és szőnyegek gyors, hétköznapi takarítására alkalmas akkus seprőgépek.

Amikor kiborul a narancs juice

Ha olyan folyékony szennyeződés éri a kárpitodat, amikor azonnali intézkedésre van szükség, akkor azt száraz, tiszta ruhával itasd fel. Semmiképp se dörzsöld, mert azzal csak mélyebbre juttatnád a szennyeződést a textúrában. Inkább könnyű, körkörös mozdulatokkal haladj alulról felfelé.

A foltok 90%-a ugyan eltávolítható vízzel, de a vízzel nem oldódó foltok esetén használhatsz univerzális folteltávolítót. Szórj egy kicsit a színtartó kendőre, és nyomogasd vele a foltot mindaddig, amíg az el nem tűnik. Mindig tartsd szem előtt, hogy a friss foltokat sokkal könnyebb eltávolítani, mint a régi, nehezen beazonosítható szennyeződéseket.

Ha lecsöppen a csokifagyi

Azok a bizonyos makacs foltok… A régi mosópor reklámokból is jól ismerjük már, hogy nehéz velük elbánni. A szőnyegek, kanapék és egyéb ülőfelületek – például matracok és autósülés – esetén a kárpittisztítók jelentik az egyetlen biztos megoldást. Ezek az eszközök vizet és egyidejűleg tisztítószert is permeteznek a felületre, majd visszaszívják a vegyszeres folyadékot, ami a szennyeződésekkel együtt jön ki a szálak közül. 

A megfelelő gondoskodás érdekében fontos, hogy a kezelések előtt egy nem feltűnő helyen mindig ellenőrizd a kárpitok és szőnyegek vízállóságát. A takarítóberendezésekkel kapcsolatos bármilyen kérdés vagy akár bérlés esetén keresd a Kärcher Center Marclean csapatát, akik a téma foltbiztos szakértőiként készséggel állnak rendelkezésedre.