Bár az idő változékony, de az előbukkanó virágok, kipattanó rügyek csalhatatlanul jelzik, hogy immár végérvényesen megérkezett a várva várt tavasz, irány a kert, a terasz. A kertben végeláthatatlan feladatok várják, ám közben jólesik megpihenni. De milyen az ideális kerti bútor? Ha kerti bútor vásárlása előtt áll, érdemes lesz elolvasnia cikkünket, amelyben a méltán népszerű műrattan kerti bútorok előnyeit ecseteljük.

Amilyen a kert, olyan a kerti bútor

Mindegy, hogy kabáthoz a gombot vagy gombhoz a kabátot, kertet a bútorhoz vagy bútort a kerthez, bár ez utóbbi egyszerűbb megoldásnak tűnik, és sokakat érint ilyenkor tavasszal. 

Kerti bútor vásárlása előtt gondolkodjon el azon, milyen stílusban szeretné berendezni teraszát, milyen anyagokat részesít előnyben, mennyi időt szán karbantartásra, hány személy részére keres szettet, milyen költségvetése van rá. 

A Kerti Bútor Webáruház kerti bútor kínálata minden igényt kielégít, ha minőségi pihenéshez és időtöltéshez keres kiváló műanyag és alumínium bútorokat.

Bármilyen anyagból készült kültéri bútort is választ, a minőséget mindig tartsa szem előtt, ha nem szeretné egy év múlva lecserélni a teljes berendezést. A bútorok kényelme szintén fontos tényező, hiszen pont ennek okán szerezzük be a pihenés kellékeit.

Mit tudnak a műrattan kerti bútorok?

Az utóbbi években világszerte igen közkedveltté váltak a műrattan kerti bútorok, köszönhetően számos előnyüknek. A természetes rattan bútorokat kedvelők örömmel fogadták a kinézetükben a rattanra hasonlító műrattan bútorokat, hiszen ezek jóval tartósabbnak bizonyultak a csapadékosabb, szélsőségesebb időjárási körülmények között is. 

Műrattan bútorokat többféle műanyagból készítenek, a drágább változatokat fonással, a költségtakarékosabbakat rattan hatású fröccsöntéssel. Többféle színben készülnek, a világos cappuccinoszíntől a barna több árnyalatán át a grafitig.

Legnagyobb előnyük időjárás-állóságuk, jól bírják az erős napsugárzást, az esőt, a fagyokat, így akár egész évben is a teraszon hagyhatja pakolóhely hiányában, nem fakulnak ki, nem tesz bennük kárt az időjárás.

Alacsony tömegüknek köszönhetően könnyen mozgathatóak, mégis robusztusak. A maximális komfort figyelembevételével készülnek, hogy Ön minden szabadban töltött pihentető percet élvezhessen. 

Ápolásuk könnyű, karbantartást szinte nem is igényelnek. Szennyeződéstaszító anyaguknak köszönhetően nem foltosodnak, a makacsabb szennyeződések könnyedén, nedves szivaccsal és enyhe mosószeres vízzel eltávolíthatók. De a portól slagos lemosással is megszabadulhat, ugyanis a műrattan bútorok vízálló felülettel rendelkeznek, könnyen száradnak. 

Ha sokáig szeretne gyönyörködni műrattan bútorai szépségében, ajánlott télire bútortakaró huzattal lefedni.