A futópad az egyik legpraktikusabb sporteszköz. Nem csak sportolni és fogyni vágyóknak kiváló. Egy univerzális eszközről van szó, ami segít megőrizni, sőt erősíteni az egészségünket, és ami a legfontosabb, hogy megtartja a járványidőszak alatt is a mobilitást az idősek esetében. Ugyanis ha tetszik, ha nem, az emberek többségének idősebb korára nem azért kezd el fájni a háta, a lába, meg a dereka, mert idősödik. Azért jön elő a mobilitás csökkenése, mert már nincs meg az a napi szintű folyamatos mozgás, ami korábban alapvető volt. Márpedig a napi szintű mozgás létfontosságú ugyanúgy az időseknek is, ahogy a fiataloknak. A keringési rendszerünk, az anyagcserénk és a vérnyomásunk múlik rajta. Tehát ha valaha is veszünk sporteszközt, akkor az egy futópad legyen. A motoros futópad a legjobb választás, ezekből széles a kínálat és könnyedén kiválaszthatjuk ár-érték arányban a nekünk megfelelőt. Íme, néhány tipp, hogy fiatalként és idősként hogyan szeressük meg a futógépeket.

A fiatalok és a futópad

Az a jó a futógépekben, hogy a modern darabok mindegyikén van tároló, amire ráfér a tablet, a könyv, vagy a mobiltelefon is állítva. Ezért kedvenc zenéink mellett kedvenc filmjeinket is élvezhetjük kocogás vagy séta közben, de olvashatunk is. Egyáltalán nem kell azonnal arra gondolni, hogy sprinteket fussunk az egészségünk megőrzéséhez. Elég egy kényelmes séta is a futógépen pont addig, amíg végignézzük a kedvenc filmünket.

Futógép – az idősek legjobb barátja? Igen!

A futógép bárki számára megfelelően használható, hiszen a leglassabb fokozaton is tökéletesen működik, ezért sétákra, sőt lassú poroszkáláshoz is megfelelő. Mindegyik motoros futópadon van vészleállító, de a korlátokba kapaszkodva teljesen biztonságosan lehet vele megtenni a napi kitűzött sétánkat, akkor is, ha esetleg bizonytalanabb a járásunk. Szinte garantálható, hogy néhány futópados használat után ez el fog múlni, ezért olyan idősebbeknek is ajánlott, akiknek már nehezebben megy a mozgás, és szeretnének ezen javítani. Ugyanis a futópad ilyen jellegű használata igenis segít visszaszerezni a mobilitásunkat. Közben lehet olvasni, vagy híreket nézni a tévében, amennyiben a futógépet a televízióval szemben helyezzük el.