Automatikus higiénikus lengőajtók

A record CLEAN D ST lengőajtói 100%-ig rozsdamentes acélból készülnek, ráadásul látható illesztések nélkül. Ezek az ajtók könnyen tisztíthatóak, és kimondottan praktikusak olyan helyiségekbe, ahol magas szintű higiénia elvárt. A teljesen rozsdamentes acél kivitelnek köszönhetően esztétikusak, tisztításuk pedig könnyű.

A felületek hézagmentesek, ezáltal is elősegítve a könnyű tisztán tarthatóságot. Működés közben ezek a nyílászárók ráadásul meglehetősen alacsony zajszinttel üzemelnek. Vízálló kivitelben is kérhetők, amennyiben szükséges, ráadásul minden tűzvédelmi előírásnak megfelelnek. Amennyiben a megrendelő igényli, hangszigeteléssel is elláthatóak.

Előnyök és opciók

Ezen nyílászárók fő előnye, hogy sokoldalú alkalmazást tesznek lehetővé. Különösen az egészségügyi területen, valamint az élelmiszergyártás során ideálisak, ahol rendkívül magas követelményeknek kell megfelelniük higiéniai szempontból.

A megrendelők kérhetik sugárvédelmi védőbetétekkel, beleértve az elektromos és ólomsugárzás elleni védelmet. Az ajtólapok bármilyen színűek lehetnek, itt valóban csak a fantázia szab határt. Az ajtók mindkét oldalon elláthatók rozsdamentes fogantyúkkal, szükség esetén akár süllyesztett fogantyúkkal is. Ez utóbbi megoldás azt segíti elő, hogy a panelek képesek legyenek a párhuzamos csúszásra.

Automata teleszkópos tolóajtók

Szintén az egészségügyben használják leginkább az automata teleszkópos tolóajtókat, melyeket a record is forgalmaz. A kivitelezésük tetszetős, megbízhatóan üzemelnek, nem akadnak. Mindez különösen fontos szempont lehet, ha egy sürgős beavatkozásról van szó.

Létezik két-, s ami talán meglepő is lehet, négyszárnyú teleszkópos tolóajtó is. A szűkebb ajtószárnyak miatt nagyjából mintegy 30%-kal kevesebb a helyigénye az ilyen kivitelnek, szemben a klasszikus tolóajtókkal, ezért kiváló alternatíva ott, ahol kevesebb hely van oldalra tolódnia.

A klasszikus változat esetén az ajtószárny magját 32 mm-es csöves farostlemez vagy forgácslemez képezi. Kétoldali borításként 0,8 mm-es HPL-laminálás szolgál, melyet a teljes felületre felragasztanak a gyártás során. Természetesen különféle díszekkel is elláthatók ezek a nyílászárók.

Az automata teleszkópos tolóajtók családjában megtalálhatók az egyszárnyú automata, tűz- és füstgátló tolóajtók, a zajvédelmi ajtók, a nem hermetikus zárású ajtók, a sugárvédelmi ajtók és a lineáris teleszkópos tolóajtók egyaránt, a teljesség igénye nélkül.