Fehérjeporok

A legnépszerűbb táplálékkiegészítők az edzőterembe járók között kétségkívül a különféle fehérjeporok. A megfelelő fehérjebevitel elengedhetetlen fontossággal bír az izomépítés kapcsán, viszont szilárd táplálékból nem biztos, hogy képesek vagyunk eleget fogyasztani belőle. Amennyiben mégis, úgy számtalan más olyan tápanyagot beviszünk, ami a megfelelő testkompozíció elérése szempontjából nem éppen ideális, például szénhidrátot és zsírokat. A fehérjeporok viszont segítenek tisztán, ezek nélkül kiegészíteni fehérjebevitelünket, ami nem csupán az izomtömeg növelése, de diéta során is rendkívül hasznos segítség. Akik frissen szeretnének nekiállni az edzésnek, azok között sokan tévesen ítélik meg a fehérjeporokat. Pedig az egyik legtermészetesebb összetevőről van szó, amellyel ráadásul számtalan finom étel is elkészíthető. Fehérjeporból többféle létezik. A legismertebbek a tejsavó alapú fehérjék. Azonban aki a vegán életmód híve, annak is bőven akadnak növényi alapú, például rizsfehérje étrend-kiegészítők ebben a kategóriában.

Vitaminok és ásványi anyagok

Ezek a mikrotápanyagok felelnek szervezetünk optimális működéséért. Például a közülük legismertebb C-vitamin az egész immunrendszerünk működését, és ezzel szervezetünk regenerációját segíti. Éppen ezért a szedése ennek úgy, ahogy a multivitamin készítményeknek is, nem csak sportolók számára ajánlott. Azonban azok számára, akik rendszeresen sportolnak, kifejezetten fontos ezek megfelelő mennyiségű bevitele. Az edzés alatt ugyanis sokféle ásványi anyagra van szükség, hogy valóban hatékony legyen az edzésünk, ugyanakkor sokféle gyorsabban ki is ürül általa a szervezetünkből.

BCAA – avagy esszenciális aminosavak

Az aminosavak szervezetünk alap építőkövei. Ebből is az egyik legfontosabb a BCAA, vagyis az a fehérjében is megtalálható aminosav, amely az izomépítésért és a megfelelő anyagcsere-folyamatékért felelős. A BCAA szintén egy olyan kiegészítő, ami rendkívül hasznos a sportolók számára. Segíti a katabolikus folyamatokat, tehát az izomvesztés mérsékelésében, például diéta. Fokozza a fehérjeszintézist és a szervezet regenerációját is.

Edzés előtti pörgetők

A különféle teljesítményfokozók szintén nagy népszerűségnek örvendenek. A különféle preworkoutok legtöbbször magas koffeintartalommal és egyéb tápanyagokkal biztosítják számunkra a megfelelő teljesítmény. Nem ritka összetevőik között például az L-karnitin sem, ami segít a zsírok mobilizásában is, tehát fokozza zsírégetésünk az edzés során. Nem ördögtől valóak őket használni. Sok preworkout kapható természetes alapanyagokból és egy fárasztó munkanap után jelentősen segít visszatölteni energiánkat az edzéshez. A https://allnutrition.hu oldalán számtalan fontos étrend-kiegészítőt és vitamint találhatsz meg az edzés és életmódváltás megfelelő támogatására.