A titok felfedése

A kártya működésének titka az NFC chipben rejtőzik. Ennek köszönhetően lép életbe az a működési séma, hogyha odaérintjük egy telefon hátuljához, akkor megtörténik a varázslat. Ebben az esetben a kártyán szereplő adatok megjelennek partnerünknél, aki akár egyetlen gombnyomással el is tudja menteni azokat a névjegyei közé. Ugye milyen egyszerű? Nem kell kézzel pötyögni a telefonszámot vagy az e-mail-címet, hanem csupán egy mozdulattal elérhetjük, hogy újra fel tudjuk keresni. Ez rendkívül leegyszerűsíti a jövőbeni kapcsolatfelvételt.

Testközelből is szeretnéd kipróbálni egy ilyen kártya működését? A CardInMove kínálatában közelebbről is megismerheted, hogy hogyan funkcionál az új generációs névjegy. A digitális változatok egyik további előnye, hogy akkor is használhatjuk őket, ha nem vagyunk egy helyen a másik féllel. Ezen névjegyek igencsak elősegítik a távmunkában történő munkavégzést vagy a hybrid megoldásokat. Ugyanis ezekben az esetekben is megfelelő lehetőséget biztosít az adatcserére és továbbításra.

A digitális névjegykártya funkciói

A modern névjegyek túlmutatnak a szimpla szóbeli bemutatkozásokon, illetve SMS-üzeneteken. Rendkívül jól elősegíti a személyes kapcsolattartást, valamint ugyanezen tevékenység szakmai oldalát is. További előnyei közé tartozik, hogy nem csak a hagyományos név, telefonszám, e-mail-cím, beosztás kombinációt tudjuk rajta elhelyezni. Képek, linkek és QR-kódok is egyaránt helyet kaphatnak a kártya mögöttes adatbázisában. Így lehet kiszélesíteni a névjegykártya használatát, mely sok esetben lehet hasznos.

Ezekhez a névjegyekhez általában tartozik egy alkalmazás, melyben az adatok feltöltését, illetve módosítását tudjuk eszközölni. Ez is nagy könnyebbséget jelent, hiszen gyorsan át tudjuk írni, ha esetleg időközben megváltozott valami. Ezzel szemben, ha a hagyományos, papíralapú változatot használjuk, akkor minden ilyen esetben újra kell nyomtatnunk az egész paksamétát. 

Mit helyezzünk el egy digitális névjegykártyán?

Természetesen mivel névjegykártyáról van szó, itt sem tekinthetünk el az általánosan megszokott adatoktól. Azonban ezeket felturbózhatjuk képekkel vagy akár beágyazott videókkal is. Felrakhatjuk rá weboldalunk linkjét, illetve emellett közösségi média elérhetőségeink is úgyszint helyet kaphatnak a felületen. Ezek szintén nagyon fontosak lehetnek abban, hogy leendő partnereink jobban megismerjenek bennünket.

A fejlettebb kártyákon ezen túlmenően saját logónkat is elhelyezhetjük, mely még komolyabb benyomást kelthet. Ezenfelül bloglinkek vagy a LinkedIn profil elhelyezése is hasznos lehet. Ha szeretnél sikeres üzleteket kötni, akkor szükséged lesz egy modern, digitális névjegyre!