Vasas: Az új tulajdonosok után új edző is érkezett - itt a hivatalos bejelentés

Távozik Szanyó Károly és stábja is Angyalföldről, ifjabb Bene Ferenc vezeti ezentúl a szakmai munkát a nagy átalakuláson áteső piros-kékeknél.
Dudás Gábor 2019. december 23., hétfő 11:33
Távozik Szanyó Károly és stábja is Angyalföldről, ifjabb Bene Ferenc vezeti ezentúl a szakmai munkát a nagy átalakuláson áteső piros-kékeknél.
Szerző: Dudás Gábor 2019. december 23., hétfő 11:33

A mai napon a Vasas FC közös megegyezéssel szerződést bontott Szanyó Károly vezetőedzővel, Ferenczi István pályaedzővel és Szűcs Lajos kapusedzővel.

Ezzel egy időben az angyalföldi klub másfél évre szóló szerződést kötött ifj. Bene Ferenccel, aki vezetőedzőként fogja irányítani a január 3-án kezdődő felkészülést. A pályaedzői feladatokat a továbbiakban Tóth András látja el, a csapat kapusedzője Lippai József lesz. A stáb erőnléti edzőjének személyéről még folynak a tárgyalások - írja a vasasfc.hu.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Vasas a napokban tulajdonosváltáson is átesett, a távozó Jámbor János helyett Nagy György nagyvállalkozó és Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia többségi tulajdonosa vette át a klub irányítását. A Vasas Futball Kft. taggyűlése Nagy Miklóst választotta meg a Vasas FC ügyvezető igazgatójának, aki egy személyben a klubigazgatói pozíciót is betölti, egyesítve ezzel a Vasas felnőtt csapatának és az Akadémiájának vezetését.

Domonyai László a továbbiakban általános igazgatóként folytatja munkáját a Vasas FC-nél.

Az új klubigazgató a stábváltás körülményei és az elmúlt napok eseményei kapcsán így fogalmazott a klubhonlapnak:

- Eljött a váltás ideje, melyet mindenképpen a téli felkészülés kezdete előtt szerettünk volna megvalósítani. Az új stáb tagjait sem a szakmának, sem a szurkolóknak nem kell bemutatni, de röviden összefoglalom, miért éppen rájuk esett a választás.

Bene Ferenc UEFA pro-licences szakember, a fiatal edzőgeneráció tagja, aki naprakész szakmai tudással rendelkezik, birtokában van a legkorszerűbb nemzetközi edzésmódszerek ismeretének. A nemzetközi futballban sikeresen alkalmazott "Taktikai Periodizáció" elnevezésű módszertan hazai szakértője, a témában eddig Magyarországon megjelent egyetlen könyv szerzője. Közvetlenül a mai napig az MLSZ szövetségi edzőjeként dolgozott, ahol legutóbb az U18-U19-es utánpótlás válogatottakat irányította. Eddigi munkája során megismerte a következő labdarúgó generáció legtehetségesebb tagjait, így személye beleillik klubunk azon koncepciójába, mely szerint bátran lehetőséget kívánunk adni a fiatal magyar tehetségek számára, felépítve ezzel a közeljövő új és sikeres Vasasát.

A fiatal generáció ismerete mellett a jelenlegi NB I-es és NB II-es mezőny sem ismeretlen számára, 90 NB I-es és 98 NB II-es mérkőzésen ült a kispadon, melynek során NB I-es asszisztensedzőként Ligakupa-győzelem, NB I-es bajnoki ezüstérem, Magyar Kupa ezüstérem, NB II-es vezetőedzőként bajnoki aranyérem fűződik a nevéhez. Tóth András A-licences edző, korábbi Vasas-játékos, szinte az egész életét klubunknál töltötte. Klubhűsége a mai időkben már sajnos szinte elképzelhetetlen. 1996-tól 2009-ig tartó pályafutása alatt kizárólag a Vasasban futballozott. Csak egyetlen szezonban húzta magára másik egyesület (Sopron) mezét, amikor egy átmeneti féléves időszakra a Vasas licenc nélkül maradt és nem tudott részt venni a bajnokság küzdelmeiben. 276 mérkőzésen lépett pályára a Vasas színeiben, innen lett öt alkalommal válogatott, majd labdarúgó pályafutása befejezését követően 2010-től 2015-ig a Vasasban edzősködött. Tóth András a Vasas-szurkolók nagy kedvence és biztos vagyok benne, hogy a keret tagjaival megtalálja a megfelelő hangot a pályán és az öltözőben egyaránt, személyiségével, karakterével elősegíti az öltözői rend fenntartását és a jelenkor játékosai követendő példaként fognak felnézni rá. Lippai József A-licences kapusedző, 3 és fél éve van a klubunknál, tagja volt a 2016/17-es szezonban bajnoki bronzérmes, illetve kupadöntős csapat szakmai stábjának, majd – Szűcs Lajos érkezését követően – az elmúlt évben a Vasas Kubala Akadémia kapusedzőjeként tevékenykedett. Labdarúgóként közel 500 első és másodosztályú mérkőzésen védett, edzőként több mint 150 NB I-es és NB II-es mérkőzés fűződik a nevéhez. 10 éven keresztül az MLSZ kapusedzője és szakmai vezetője volt, részt vett a magyar kapusedző képzésben oktatóként. Erwin Koeman stábjának tagjaként a válogatott kapusedzője volt, 3 Európa-bajnoki selejtezőn ült a magyar válogatott kispadján. Sok sikert kívánok a frissen kinevezett stábtagoknak, akiket mindenben támogatni fogok, hogy közös munkánk eredményeként a Vasas felnőtt labdarúgása ismét a megfelelő útra térjen! - tette hozzá Nagy Miklós.

Olvastad már?
Tulajdonosváltás a Vasasnál - hivatalos bejelentés
Jámbor János értékesítette többségi tulajdonrészét, így a jövőben Nagy György nagyvállalkozó és Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia többségi tulajdonosa közösen működtetik tovább a Vasas felnőtt labdarúgását.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Németh Hunor Vajk
Hosszú távú szerződést írt alá a dán Köbenhavnnál az U17-es magyar válogatott játékos, Németh Hunor Vajk.
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Tovább az összes átigazoláshoz