Lőw a BL-sorsolásról: "Nem volt olyan csapat, amelyet el akartunk kerülni" - a PSG bárki ellen esélyes

A PSG-nél nem volt csapat, amelyet szerettek volna a BL-sorsoláson, de olyan sem, amelyiktől tartanának – árulta el Lőw Zsolt a Kossuth Rádiónak.
Nyikes Zoltán 2019. december 17., kedd 13:30
A PSG-nél nem volt csapat, amelyet szerettek volna a BL-sorsoláson, de olyan sem, amelyiktől tartanának – árulta el Lőw Zsolt a Kossuth Rádiónak.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. december 17., kedd 13:30

Mint ismert, hétfőn az UEFA nyoni központjában kisorsolták a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő párosításait, a Lőw Zsolt asszisztensedzőt is foglalkoztató Paris Saint-Germain pedig a német Borussia Dortmund csapatával csap össze.

Az első gondolat az volt, hogy az edzői stáb nagy része Dortmundban volt két évig egy igen sikeres időszakban. Így elsősorban az ő számukra volt érdekes ez a sorsolás, nekem csak annyiban, hogy én is évekig Németországban játszottam, és edzőként is dolgoztam ott” – idézi Lőw értékelését az m4sport.hu.

A korábbi válogatott játékos úgy véli, egy edző évről-évre csiszolódik, hatással van rá az új klub és a csapata is, így nagy előny nem lehet a Dortmund számára, hogy ismerik, hiszen más csapattal egy más felfogásban játszik jelenlegi csapata.

Együtt néztük a csapattal a sorsolást, és a játékosoknak nem volt kívánságuk. Nem volt olyan csapat, amelyet el akartunk volna kerülni, de olyan sem, hogy de jó lenne őket, mert könnyen megverhetjük. Mindenki tisztában van vele, aki idekerült az erős csapat” – mondta Lőw, aki szerint a párosítások közül kiemelkedik a City-Real összecsapás, de az Atlético-Liverpool meccs is érdekes lesz.

A klub, a csapat. és az edzői stáb, valamint ennek az elegye van olyan erős, hogy bárkivel felvegyük a harcot, bárki ellen eséllyel lépünk pályára” – mondta a magyar szakember, aki tisztában van vele, akadnak néha megmagyarázhatatlan meccseik, vereségeik, amikre nincs magyarázat, ez az oka, hogy a nyolcba jutás nem nagyon sikerült az elmúlt években. Példaként a tavalyi, Manchester United elleni párharcot említette, hiszen az angliai siker után otthon bukták el a továbbjutást.

Az év elején alapos igénybevételnek lesznek kitéve, hiszen január 5-től március közepéig heti két meccsük lesz. Egyelőre még a nyolcaddöntő is messze van, de kicsit előretekintve elmondta, nem szívesen játszana a Lipcse ellen, hiszen mindenkinek nehéz olyan csapattal találkozni, ahol korábban sikereket ért el.

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Edzőváltás
Szekeres Tamás távozott a BVSC-Zuglótól, újra Kincses Ádám irányítja az együttest.
ETO FC
Borbély Balázs
Borbély Balázs váltja Kuznyecov Szergejt a másodosztályú ETO élén.
Légiósok
Tamás Márk
Azeri sajtóhír szerint a ciprusi, a lengyel és a román élvonalból csábítják a Neftci Baku magyar labdarúgóját.
Tovább az összes átigazoláshoz