Fotó: www.foxsports.com

Mourinho visszatérhet a Premier League-be, a City és a Barcelona harcol a Juventus sztárjáért – külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb szerdai hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Nyikes Zoltán 2019. október 30., szerda 20:56
Fotó: www.foxsports.com
A legfontosabb és legérdekesebb szerdai hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. október 30., szerda 20:56

ANGLIA

Arsenal: José Mourinhot érdekelné a londoni együttes irányítása, amennyiben Unai Emeryt meneszti a vezetőség. (El Chiringuito)

Manchester United: Már nemcsak a Barcelona, hanem az MU is szívesen látná soraiban az Inter támadóját, Lautaro Martínezt a januári átigazolási időszakban. (Clarín)

Everton: Megfigyelőt küldtek a múlt hétvégi moszkvai derbire a Szpartakban játszó 21 éves középpályás, Alex Kral miatt. (Clubcall)

Wolves: A Lille brazil védőjét, Gabrielt szemelték ki az angolok a hosszú időre kidőlt Willy Boly helyére. A 21 éves játékos szerződése 2021-ig él a Lille-nél. (Daily Mail)

Newcastle: A "szarkák" kiszemeltje, a Strasbourgban játszó Ibrahima Sissoko új szerződést írhat alá a jelenlegi együttesénél. (Chronicle)

SPANYOLORSZÁG

Valencia: A Liverpool és a Barcelona is megszerezné a 19 éves szélsőt, Ferran Torrest, akinek a megállapodása 2021 nyaráig érvényes. A tehetséges játékos 2017 novemberében debütált a felnőtteknél és már 64 mérkőzésnél jár. (www.football-espana.net)

OLASZORSZÁG

Juventus: A Manchester City és  Barcelona a fő kérője az uruguayi középpályásnak, Rodrigo Bentancurnak. A 22 éves játékos 2017 nyarán érkezett a torinóiakhoz a Boca Juniorstól 12.5 millió euróért. (Calciomercato)

AS Roma: A jelenleg a "farkasoknál" csak kölcsönben lévő Chris Smalling végleg az AS Romához kerülhet, miután az eddigi teljesítményével meggyőzte a szakmai stábot. Az angol védőre ugyan nincs opciója az olaszoknak, ám ennek ellenére is ajánlatot fognak tenni a Manchester Unitednek, amely 15-20 millió eurót kérhet játékosáért. (La Gazzetta dello Sport)

AC Milan: A klub nyitott arra, hogy eladja a 22 éves, saját nevelésű védőjét, Davide Calabriát, akinek a piaci értéke a Transfermarkt szerint 18 millió euró. (Tuttosport)

Középpályásokkal erősítene az AC Milan, amely kívánságlistáján Luka Modric (Real Madrid), Arturo Vidal (Barcelona) és Ivan Rakitic (FC Barcelona) is szerepel.

Napoli: Januárban ajánlatot tehetnek Alejandro Grimaldóért (Benfica), akinek az ára 40 millió euró körül mozog. (Calciomercato)

NÉMETORSZÁG

Dortmund: Amennyiben jövő nyáron távozik a Borussiától a topcsapatok által csábított Jadon Sancho, akkor a Hertha játékosával, Javairo Dilrosunnal pótolnák. (Bild)

Német válogatott: Oliver Bierhoff menedzser nem zárta ki Mats Hummels visszatérését a német labdarúgó-válogatottba. Joachim Löw szövetségi kapitány közvetlen munkatársa a németországi Sky csatornán azt mondta: a témában lezajlott kommunikáció alapján "az a benyomás keletkezhetett, hogy végleges kizárásról van szó", de "én mindig is mondtam, hogy senkit nem küldtünk nyugdíjba". Löw lépése élénk reakciókat váltott ki márciusban, amikor személyesen ment el Münchenbe, hogy bejelentse, három tapasztalt világbajnokára, Mats Hummelsre, Jérome Boatengre és Thomas Müllerre nem számít az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A harmincéves, 70-szeres válogatott Hummels pár héttel később úgy nyilatkozott, hogy az ő értelmezése szerint van még számára visszaút a válogatottba. Azóta klubot váltott, Münchenből visszatért Dortmundba, ahol hétről hétre jó teljesítményt nyújt, ennek nyomán pedig felerősödtek azok a hangok, amelyek visszakövetelnék a nemzeti csapatba. Különösen azután, hogy Niklas Süle másfél hete térdszalag-szakadást szenvedett. Bierhoff most úgy pontosította Löw korábbi megnyilatkozását, hogy azzal csak egyértelműsítette: egyelőre nem számít korábbi három alapjátékosára, más tervei vannak és erről hónapokig nem kíván vitatkozni. "De a labdarúgásban soha nem zárunk ki semmit" - tette hozzá a menedzser. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Az MU-ba tart?
Lőw Zsolt
Van esély rá, hogy a Chelsea után egy másik nagy angol klub, a Manchester United is alkalmazza Thomas Tuchelt, valamint állandó segítőjét, Lőw Zsoltot.
Mezőkövesd
Ő lehet az új edző
A csakfoci.hu információi szerint Tóth Mihály a legesélyesebb jelölt a Mezőkövesd vezetőedzői pozíciójára, vele kezdheti meg az NB II-es idényt a borsodi csapat.
Ferencváros
Muhamed Besic
A csakfoci.hu információi szerint biztossá vált, hogy Muhamed Besic a szezon végén távozik a Ferencvárostól.
Tovább az összes átigazoláshoz