A Fradi Moszkva után Fehérvárt is bevette: Dibusz-show után verték a Vidit az ősz rangadóján - videó

Sigér-dupla, Dibusz-bravúrok, Milanov-gól és tizenegy sárga lap után győzött az FTC Székesfehérváron, a nagy és feszült csatát, valamint drámai végjátékot hozó rangadón.
Dudás Gábor 2019. október 27., vasárnap 19:07
Sigér-dupla, Dibusz-bravúrok, Milanov-gól és tizenegy sárga lap után győzött az FTC Székesfehérváron, a nagy és feszült csatát, valamint drámai végjátékot hozó rangadón.
Szerző: Dudás Gábor 2019. október 27., vasárnap 19:07

I. félidő:

A hazaiak számára rossz hírrel kezdődött az ősz NB I-es rangadója, hiszen csapatkapitányuk, Juhász Roland a bemelegítés során (újra) megsérült és nem tudta vállalni a játékot.

Kiegyenlített és nem túl sok kapura lövést hozó első játékrészt játszott a két csapat. A veszélyes akciók helyett inkább a sárga lapok kerültek főszerepbe, Berke játékvezető szűk 20 perc alatt 5-öt is kiosztott belőle. Ebben benne volt egy páros kakaskodás is: a 18. percben Ihnatenko és Kovács kapott figyelmeztetést, előbbi Nikolovval szemben törlesztett, utóbbi túlzott vehemenciával védte csapattársát.

Közben a kapuk kevésszer kerültek veszélybe, Dibusznak és Kovácsiknak nem sok dolga volt, a védelmek állták a sarat. Egészen a 25. percig: ekkor Isael ravasz szabadrúgása meglepte a lesre játszó fehérváriakat és Haratin lekészítése után a labda üresen találta Sigért. A középpályás egyből lőtt, kísérlete Kovácsik lába között vágódott a léc alá (0-1). Vendégvezetéssel ért véget az első játékrész.

II. félidő:

Nagy vehemenciával vetette bele magát a folytatásba a hátrányban lévő hazai csapat, sokkal többet volt a fehérvári lábakon a labda az első percekben. Dibusznak Hangya középre lőtt labdájánál kellett nagyon figyelnie az 51. percben.

A 62. percben Hodzic ballal, 22-23 méterről remek lövést küldött a jobb felső irányába, de Dibusz szép robinzonáddal kiszedte onnan a labdát.

Válaszként, néhány perccel később jött a második Fradi-gól: egy bedobás után Isael kezelte le a labdát a 16-oson belül, hogy aztán sarokkal adjon remek labdát Sigérnek. A középpályás 12 méterről a kapu közepébe vágta a labdát, amely megpattant Musliun is, becsapva Kovácsikot. Dupla, 0-2.

Sőt, nem sokkal ezután akár a harmadik vendégtalálat is megszülethetett volna, de Sem Varga, sem Sigér nem tudott közelről a kapuba találni.

0-3 után viszont akár 2-2 is lehetett volna egy perc alatt az eredmény, sőt, Dibusz pillanatok alatt három elképszető védést mutatott be, előbb Petrjak nagy lövésénél, majd Hodzic és Elek fejesénél, a bosnyák támadó kísérleténél a felső léc is besegített a hálóőrnek. Ebben a meccsszakaszban egyértelműen a Nikolic-csapat akarata érvényesült a pályán, de nem tudtak élni a hazaiak a lehetőségeikkel. A 86. percben azonban Milanov 10 méterről a kapuba vágott egy lecsorgó labdát, így a szépítő gól izgalmassá tette a végjátékot (1-2).

Az FTC - amelynél Sigér és Dibusz mellett Blazic és Isael is kiemelkedőnek mondható teljesítményt nyújtott - ellentámadásaira épített volna, de már kevesebb sikerrel. A végén aztán Dibusz megint parádézott: Hodzic lövése mellett Rus közeli perdítését is hatalmas bravúrral védte, megőrizve erejével elkészülő csapata előnyét.

A Ferencváros bő egy hét alatt harmadik fontos meccsét is megnyerte, az Újpest és a CSZKA Moszkva után a Fehérvárt is legyőzve. A zöld-fehérek 2-1-s sikerükkel pontszámban már utolérték a Vidit és a Mezőkövesdet is, úgy, hogy közben egy meccsel kevesebbet játszottak.

Olvastad már?
Nikolic: "A miénk volt ma a jobbik csapat"; Rebrov: "Megérdemeltük" - így látták az edzők a Vidi-Fradit
Marko Nikolic szerint emelt fővel jöhettek le a pályáról és nem érdemeltek vereséget a Ferencváros ellen. Szergej Rebrov a parádésan védő Dibusz Dénest sem akarta kiemelni csapatából. Edzői értékelések.
Elolvasom

OTP Bank Liga, 10. forduló:

MOL Fehérvár FC - Ferencváros 1-2 (Milanov 86., ill. Sigér 25., 64.)

A meccs minden fontos mozzanata percről percre itt!

Fehérvár: Kovácsik - Nego, Rus, Musliu, Hangya - Elek (Funsho, 70.), Nikolov - Petrjak, Pantic, Kovács I. (Milanov, 70.) - Futács (Hodzic, 46.)

FTC: Dibusz - Botka, Blazic, Dvali, Civic (Heister, 71.) - Sigér, Haratin, Ihnatenko - Varga R. (Lovrencsics, 84.), Isael, Tokmac (Zubkov, 57.)

Az NB I állása:

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz