NB I: Egyre feljebb a tabellán a Honvéd, klubcsúcsot állított be a Puskás – eredmények, videók

Kétgólos győzelmet aratott a Budapest Honvéd a Kaposvár ellen, így Giuseppe Sannino csapata már az első hatban a tabellán. A Puskás Akadémia Kisvárdán győzött, így zsinórban hét meccse veretlenek.
Csakfoci Admin 2019. október 26., szombat 18:57
Kétgólos győzelmet aratott a Budapest Honvéd a Kaposvár ellen, így Giuseppe Sannino csapata már az első hatban a tabellán. A Puskás Akadémia Kisvárdán győzött, így zsinórban hét meccse veretlenek.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. október 26., szombat 18:57

Újpest - ZTE 0-0

2 619 néző előtt fogadta az NB I 10. fordulójában az Újpest a ZTE FC-t. A csapatok mindkét oldalon szép számú lövéssel próbálkoztak, zalai oldalon Stieber, Radó és Bedi próbálkozott lövéssel, míg hazai részről Simon és Feczesin veszélyeztetett. A 23. percben Radó hozta magát nagy helyzetbe, majd csúnyán a rövid alsó mellé lőtt, válaszul a 31.-ben Obinna adott be balról, Feczesin érkezett, de közelről fölé fejelt. A játékrész utolsó nagy lehetőségeként Stieber játszotta meg a hosszún érkező Ikobát, aki nagy helyzetben mellé lőtt.

A szünet után az 54. percben Pauljevic 20 méterről, nagy erővel lőtt a léc fölé, a túloldalon Mitrovic jobb oldali beadása után Ikoba fejelt mellé. Cserék következtek, de kezdte átvenni az irányítást a jóval többet támadó Újpest. Zsótér középre tartó lövését majdnem bevédte Demjén, majd Obinna nagy helyzetben nem találta el a kaput.

A hajrához közeledve az Újpestnek sietősebbé vált, hogy gólt szerezzen, ami végül nem sikerült, így a találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget.

Honvéd - Kaposvár 2-0 (Lanzafame 16. - büntetőből, Moutari 34.)

Egyperces gyászszünettel kezdődött a Honvéd és Kaposvár összecsapása, a három nappal ezelőtt 87 éves korában elhunyt Törőcsik István emlékére, a játékosok egymást átkarolva a kezdőkörben némán adóztak az emléke előtt.

Hazudnánk, ha azt mondanánk igazán eseménydúsan telt a mérkőzés első negyedórája. Egy perccel később erre az állításra rögtön rácáfolt a Honvéd, hiszen megszerezte a vezetést: Hegedűs állította meg szabálytalanul Gazdagot a tizenhatoson belül, Erdős József játékvezető a tizenegyespontra mutatott - a büntetőt Lanzafame higgadtan értékesítette (1-0).

A kispestiek vezető gólja után kicsit leült a mérkőzés, jobbára mezőnyjáték folyt a pályán. A játékrész hajrájához közeledve szórvány kaposvári lehetőségek is voltak, azonban az újabb találatot a Honvéd szerezte: Moutari kapott egy remek labdát és lódult meg a bal szélen, zseniálisan cselezett, három védőt ültetett el egyszerre és kilőtte a hosszú sarkot (2-0).

A Honvéd a kétgólos előnye birtokában Kamber és Moutari révén újabb gólokat is szerezhetett volna, ám így is minimális erőbefektetéssel 2-0-al zárta az első félidőt.

Fordulás után az 51. percben Batik fejese csattant a kapufán, majd nem sokkal később már a Kaposvár kis híján szépíthetett volna: előbb Tujvel és Kamber nem értette meg egymást, a hibájukat Nagy Richárd majdnem megbüntette, valamint Csiki 28 méterről eleresztett lövését fogta a Honvéd kapusa, később pedig az oldalhálót találta el ígéretes helyzetből.

A hátralévő időben becsülettel küzdött és kontratámadásokból próbált veszélyeztetni az újonc Kaposvár, míg a Honvéd részéről a 81. percben Lanzafame kapufát találta el, így érdemben nem változott a végeredmény.

Kisvárda - Puskás A. 0-1 (Henty 79.)

A hat forduló óta veretlen Puskás Akadémia az ötödik helyen álló Kisvárdához látogatott az NB I tizedik fordulójában.

Az első lehetőségre a 6. percig kellett várni, ekkor Nagy Zsolt bal oldali beadása után Protic fejéről a kapu felé pattant a labda, Felipe rosszul jött ki, így nem tudta elütni azt, Kravcsenko azonban hatalmas szerencsével menteni tudott a gólvonalon. Négy perccel később Grozav a bal oldalon, a tizenhatos előterében csavart kapura egy labdát, amit Hegedüs csak kiütni tudott, majd a kipattanóra érkező Bumba elől szögletre ütötte azt.

Ezt követően többnyire a mezőnyben zajlott a játék, nem alakultak ki helyzetek, több kis szabálytalanságot láthattunk a mezőnyben. A 29. percben Knezevic bal oldali beadása jó volt a középen üresen álló Vaneceknek, ám a cseh csatár 8 méterről jócskán fölé fejelt. Az első játékrész hajrájában a Kisvárda volt kezdeményezőbb, de helyzetet sem a hazaiak, sem a vendégek nem tudtak kidolgozni, így 0-0-val ért véget az első 45 perc.

A második félidőre Kovácsréti helyett Tischler jött a pályára, így az addig ékként játszó Grozav visszább húzódott. Helyzeteket azonban ez a váltás sem eredményezett, egyik kapusnak sem kellett bravúrt bemutatnia, igaz kaput eltaláló lövésből is csak egy-egy akadt mindkét oldalon a 71. percig - a hazaiaknál Bumba, míg a vendégeknél Henty próbálkozott. A 65. percben jó kiugratást kapott Sós a tizenhatoson belül, sikerült is ellőnie Felipe mellett a labdát, ami hiába kötött ki a hálóban, mert a Puskás szélsője lesről indult, jogosan nem adta meg a gólt a játékvezető.

A 79. percben aztán a semmiből megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia: Szolnoki a tizenhatoson kívülről lövésre vállalkozik, ám a nem túl erős próbálkozást középen lekezeli Henty és 10 méterről, senkitől sem zavartatva a jobb alsóba helyezett, 0-1.

 

A hajrában hiába próbálkozott Grozav és Gosztonyi is egy lövéssel, nem tudott egyenlíteni a Kisvárda, így elvitte a három pontot a Puskás Akadémia, amely beállította a klubcsúccot: az NB I-ben ugyanis eddig a leghosszabb veretlenségi sorozata hétmeccses volt, és jelenleg is ennyinél tart.

Paks – DVTK 1-2 (Könyves 59. Ill. Ivanovski 14., Iszlai 65. - büntetőből)

Az eltiltását töltő Böde Dániel nélkül lépett pályára a Paks az OTP Bank Liga 10. fordulójában, a rutinos csatár hiánya azonban nem különösebben érződött az első percekben, több szép támadást is vezettek a hazaiak a DVTK-val szemben. Az első gól azonban nem a tolnaiak, hanem a borsodiak nevéhez köthető: a 14. percben Márkvárt szabadrúgását tette tovább lábbal Rui Pedro, majd Ivanovski bólintott a hálóba (0-1).

 

A találat után az erőviszonyok kiegyenlítődtek, mindkét kapu előtt akadtak kisebb helyzetek, mígnem a 41. percben egy sajnálatos sérülés miatt kényszerült cserére Feczkó Tamás együttese: a kapujából kirohanó Rácz ütötte meg véletlenül a gólszerző Ivanovskit, akinek hevesen vérezni kezdett az orra, így a helyére Hasani érkezett.

A szünet után ismét Tomiszlav Szivics tanítványai mutattak lendületesebb játékot, és az egész mérkőzésen nagyon aktív Könyves révén az egyenlítést is meg tudták szerezni: Szabó remek beadását vágta a léc alá az üresen érkező támadó a 59. percben (1-1). A paksiak öröme azonban nem tartott sokáig, hiszen Tamás Márk esésénél Kassai Viktor büntetőt ítélt a vendégek javára, Iszlai pedig higgadtan értékesítette a tizenegyest a 65. Percben (1-2).

 

A mérkőzés végére igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére a Paks, a Diósgyőr viszont fegyelmezetten visszazárt, és sikeresen tördelte a játékot, így hiába Remili két remek szabadrúgása, és Poór fejese, a vendégek szerezték meg a 3 pontot.

Olvastad már?
NB I: Újabb skalpot gyűjtött be a Mezőkövesd, bombagól is kellett hozzá – videó
Négygólos mérkőzésen tartotta otthon a három pontot Kuttor Attila csapata, amely így a második helyre ugrott, míg a DVSC idegenben zsinórban a harmadik vereségét szenvedte el.
Elolvasom
Címkék: #magyar foci #NB I
Neked ajánljuk
Átigazolások
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Soroksár
Szerződéshosszabbítás
Kékesi Alexander meghosszabbította nyáron lejáró szerződését, így újabb 2 évre kötelezte el magát Soroksárra.
Tovább az összes átigazoláshoz