EL: Ott az első Fradi-győzelem, 25 év után megverték a CSZKA-t – videó

Bár a CSZKA Moszkva több helyzetet dolgozott ki és többször Dibusznak kellett védeni, mégis a Ferencváros 1-0-ra nyert a moszkvaiak ellen, köszönhetően a csereként beálló Varga Roland találatának.
Csakfoci Admin 2019. október 24., csütörtök 20:46
Bár a CSZKA Moszkva több helyzetet dolgozott ki és többször Dibusznak kellett védeni, mégis a Ferencváros 1-0-ra nyert a moszkvaiak ellen, köszönhetően a csereként beálló Varga Roland találatának.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. október 24., csütörtök 20:46
I. félidő

Ahogy azt előzetesen várni lehetett, a CSZKA alaposan megnyomta az első félidőt, hiszen a kezdeti puhatolózó játék után már a 23. percben figyelmeztető jel volt Ahmetov lövése, aki 21 méterről a jobb oldali kapufa tövét találta el. A játékrész felét átlépve a Ferencváros nyomás alá került, és a 35. percben ismét csak a szerencsén múlott, hogy nem kaptak gólt a zöld-fehérek: egy szélvész gyors kontratámadás végén Vlasic ordító helyzetben a bal alsó sarok mellé lőtt.

A Fradi igyekezett válaszolni ezekre a lehetőségekre, jobbára kontratámadások végén Tokmac vagy Boli próbált zavart kelteni a moszkvaiak védelmében, de próbálkozásaik kevés sikerrel jártak, ahogy a félidő zárásaként Sigurdsson sem járt nagyobb sikerrel, miután 11 méterről Dibuszba lőtt.

II. félidő

Fordulás után az első lövést Zubkov eresztette meg, próbálkozása méterekkel fölé szállt. A Fradi éreztette, van keresnivalója a CSZKA ellen, azonban pár perc múlva már hazaiak vették át a kezdeményezést, és a ferencvárosiak igencsak sokat köszönhettek Dibusz Dénesnek, aki többször parádésan védett. A 65. percben egy kis szöglet után hibázott a vendégek védelme, majd Vlasic tüzelt, ám Dibusz hárított, ahogy fél perccel később ismét lábbal kellett védenie Vlasic életerős lökete után.

Három perc múlva már Sigér gondolt egy merészet, és 22 méterről lövéssel kínálta meg az ellenfél kapusát, aki minden rutinját bevetve kitolta szögletre a jobb felső sarokba tartó labdát. Innentől kezdve mindkét csapat eldönthette volna a mérkőzést a saját kedve szerint.

A 86. percben olyan történt, amire senki nem számított a moszkvai VEB Arénába kilátogatók közül, ugyanis megszerezte a vezetést a Ferencváros: Sigér passzolt Isaelnek és a jobb sarok elől kapura lőtt, de elsőre Akinfeev még védett, ám a labda Zubkovhoz került, aki éles szögből középre adott és az érkező Varga bepofozta a labdát az üres kapuba, így a Ferencváros 25 év után ismét legyőzte idegenben a CSZKA-t!

A két csapat a következő körben újra összecsap egymással, november 7-én a Groupama Arénában a Ferencváros lesz a házigazda.

Összefoglaló

https://www.facebook.com/csakfoci.hu/photos/pb.486996194676562.-2207520000.1571948448./2632430056799821/

CSZKA Moszkva - Ferencváros 0-1 (Varga R. 86.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

CSZKA Moszkva: Akinfeev - Karpov, Diveev, Magnússon - M. Fernandes, Vlasic, Ahmetov (L. Santos 75.), Obljakov, Kuchaev (Bistrovic 60.) - Chalov, Sigurdsson (Bijol 80.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic - Ihnatenko, Haratin, Sigér - Zubkov (Dvali 89.), Tokmac (Varga R. 84.) - Boli (Isael 72.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz