Fotó: www.rakoczifc.hu

Kifakadt az NB I "csöves csapatának" edzője: "Felháborító a játékvezetők viselkedése" - interjú

A Kaposvár nem kapja meg a kellő tiszteletet, megmosolyogják és egy kézlegyintéssel elintézik az NB I-es újoncot. Interjú Waltner Róberttel.
Privacsek András 2019. október 25., péntek 13:03
Fotó: www.rakoczifc.hu
A Kaposvár nem kapja meg a kellő tiszteletet, megmosolyogják és egy kézlegyintéssel elintézik az NB I-es újoncot. Interjú Waltner Róberttel.
Szerző: Privacsek András 2019. október 25., péntek 13:03

"Ez a csapat, ez a klub nem kapja meg a kellő tiszteletet, sem a médiától, sem pedig a játékvezetőktől. Szabályos gólokat nem adnak meg, 11-eseket nem kapunk meg. Ezek az ítéletek meccsek óta hátrányosan befolyásolják az eredményeinket" - nyilatkozta a legutóbbi fordulót követően Disztl László, a Kaposvár vezetőedzője.


Honlapunk megkereste Waltner Róbertet, a Rakóczi szakmai munkájáért felelős szakembert, aki részletesen elmondta, hogy szerinte milyen igazságtalanságok érték csapatukat az idei szezonban.

- Az elején szeretném leszögezni, hogy mi kőkeményen dolgozunk azért, hogy kiharcoljuk a bennmaradást az NB I-ben - kezdte Waltner a csakfoci.hu-nak. - Tudjuk azt, hogy kis csapat vagyunk minden tekintetben, a költségvetésünk még az NB II-ben sem tartozna az élbolyhoz, ennek ellenére mindent elkövetünk azért, hogy megkapaszkodjunk és rendkívül komolyan vesszük ezt a feladatot. Az a baj, hogy minket nem vesznek komolyan, megmosolyognak, egy kézlegyintéssel elintéznek. Ha Magyarországon megkérdezünk tíz futballal foglalkozó személyt, legyen az újságíró vagy szurkoló, biztos, hogy tízből tízen minket tartanak az egyik biztos kiesőnek. Ezzel nem is lenne baj, ez csak feltüzel minket, de a tisztelet azért szeretnénk megkapni mi is.

Kitől nem kapják meg a tiszteletet?

- Például a játékvezetőktől, akik folyamatosan a kárunkra tévednek. A ZTE és a Puskás Akadémia ellen szabályos góltól fosztottak meg minket, jogos 11-eseket nem fújnak be sorozatban, a játékvezetők olyan dolgokat engednek meg velük szemben, ami felháborító.

Tisztában vagyok vele, hogy ők is emberek, ők is hibázhatnak, de most már szinte minden meccsen van egy nagy hibájuk, amivel minket sújtanak és amit nehéz elfogadni. Ez nagyon bánt minket, hiszen emberek sorsával, jövőjével játszanak.

- Volt olyan meccsünk, amikor a csere előtt a negyedik játékvezető, nem hagyta, hogy módosítsak. Mivel megsérült az egyik játékosunk, őt akartam lehozni, mire a negyedik játékvezető flegmán annyit mondott: ne variálgassak, az eredetileg jelzett cserét kell végrehajtanom.  Ilyen még életemben nem láttam, hihetetlen. Sajnos a média sem kezel minket mindig megfelelően, például kétszer is előfordult, hogy a vasárnapi összefoglalóból kimaradt a meccsünk. Megjegyzem, a mérkőzést közvetítő kommentátorok korrektek, ugyanakkor Bozsik Péter szavai nem estek jól, aki szerint mi csak azért tudunk vezetni egy-egy meccsen, mert az ellenfelek lebecsülnek minket.

Legutóbb, a Kisvárda ellen egy elmaradt 11-es és egy furcsa bírói ítélet miatt tiltakoztak.

- Egyértelműen szabálytalankodtak Balázs Zsolt ellen a 16-oson belül, de elmaradt a büntető. A 88. percben pedig a játékvezető egy, a mi játékosunk által elkövetett szabálytalanságot követően sípolt, majd miután mindenki megállt, tovább engedte a támadást, amiből gólt kaptunk. A meccs után megkérdeztem Solymosi játékvezetőt, hogy ez mégis mi volt? Erre ő azt felelte, hogy megnézték a felvételt és azon nem hallatszik sípszó. Csak azt nem értem, hogy miért kellett ezt megnézni, nem emlékszik rá, hogy sípolt-e vagy sem?

Az ellenfelek részéről érzik a tiszteletet?

- Az ellenfelek maximálisan tisztelnek minket.

Eddig egy sportszerűtlen beszólás volt, Tőzsér Dániel "csöves csapatnak" nevezett minket. Szerencsére ez a „csöves csapat” elhozta a három pontot Debrecenből.

Lehet minket bárminek nevezni, de nem protekcióval kerültünk ide, két év alatt az NB III-ből jutottunk el az NB I-be. A keretünkben még mindig kilenc olyan játékos van, aki a harmadosztályban is velünk volt.

Mi nem tudunk Stiebereket, Feczesineket, Vadóczokat vagy Lanzafamékat igazolni. A mi legnagyobb igazolásunk Csiki Norbert volt Budaörsről, aki kilenc meccs után egyelőre nulla gólpassznál és nulla gólnál jár, de mégis ő a legjobb igazolásunk, mert egy jó játékos és biztos vagyok benne, hogy a segítségünkre lesz majd.

Ön szerint bennmarad a Kaposvár az NB I-ben?

- Minden ész érv ez ellen szól, de mi hiszünk benne. Lehet, hogy nem nálunk vannak a legjobb körülmények, lehet, hogy nem a mi csapatunk a legerősebb, lehet, hogy nem nálunk lehet a legjobban keresni, de az utolsó erőnkig küzdeni fogunk a bennmaradásért, még ha ez nem is tetszik mindenkinek.

PRIVACSEK ANDRÁS

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz