A Fradi-edző: "Nem könnyű, hogy háromnaponta játszani kell" – elárulta, mi Rebrov sikereinek a titka

A Ferencváros spanyol másodedzőjével készített interjút a Tribuna, aminek Bosch elmondta, hogy Olekszandr Zubkov, Igor Haratin és Danilo Ihnatenko nem azért játszanak folyamatosan, mert ukránok, csakis az elvégzett munka számít.
Nyikes Zoltán 2019. október 1., kedd 15:09
A Ferencváros spanyol másodedzőjével készített interjút a Tribuna, aminek Bosch elmondta, hogy Olekszandr Zubkov, Igor Haratin és Danilo Ihnatenko nem azért játszanak folyamatosan, mert ukránok, csakis az elvégzett munka számít.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. október 1., kedd 15:09

A Ferencváros spanyol másodedzőjével, Alberto Bosch-sal készített terjedelmes interjút az ukrán Tribuna, ami kíváncsi volt arra, hogyan érzik magukat az ukrán játékosok – Olekszandr Zubkov, Igor Haratin és Danilo Ihnatenko – a budapesti csapatnál, hogyan dolgozik Szergej Rebrov vezetőedző, valamint azt a kérdést is boncolgatták, mi a cél az Európa Liga-csoportkörben.

– Azt gondolom, már nagyon kényelmesen érzik magukat az ukrán játékosok a Ferencvárosnál. Hárman vannak a csapatban, tudnak kommunikálni az anyanyelvükön a vezetőedzővel, én pedig oroszul is beszélek. Jól el tudjuk nekik magyarázni a taktikai elemeiket az edzéseken és a mérkőzéseken – kezdte az interjút Bosch. – Mindegyik játékos helyzete más: Igor már korábban érkezett, míg Alex és Danilo később. Valakinek gyorsabban, valakinek lassabban megy a beilleszkedés.

Nem azért játszanak, mert ukránok, a fontos az, ki hogyan dolgozik.

Mindenkinek folyamatosan bizonyítania kell, nem számít, milyen jól játszott valaki két héttel ezelőtt, vagy milyen gyönyörű gólt lőtt az előző hónapban. Verseny van a csapatba kerülésért. Mindhárom labdarúgónk és Ivan Petrjak példája is pozitív, folyamatosan fejlődnek, jól teljesítenek. Amikor külföldön focizik valaki, alkalmazkodnia kell ahhoz az országhoz. Magyarország kisebb kockázatot jelent, mint mondjuk Kína, hiszen szomszédos országról van szó, Nyugat-Ukrajnába autóval is el lehet jutni, valamint a Ferencvárossal a nemzetközi porondon szerepelhetnek.

A korábban a Dinamo Kijev utánpótlásában is dolgozó Bosch hozzátette, az NB I-ben a bajnoki cím megnyerése a cél, a Fradi játéka pedig a labdabirtoklásra épül, ha pedig elveszítik, az azonnali visszaszerzésre törekednek. Kiemelte, az Európa Ligában is ezt a játékot akarják játszani, ám ott nívósabb ellenfelek vannak, ezért ez nem mindig lehetséges.

– Ebben a szezonban az is új szituáció, hogy háromnaponta kell játszani, ami nem könnyű, ehhez még hozzá kell szokni.

Persze ez nem kifogás akar lenni, de az biztos, hogy így nagyobb esélye van annak, hogy egy-egy meccs nem sikerül jól.

A fáradtság felhalmozódik, mind fizikálisan, mind mentálisan – folytatta Bosch, majd kitért Rebrovra is. – Szergej nagyon profi, mindig koncentrált és csak a munkán jár az agya. Nem engedi, hogy egyetlen játékos, vagy a szakmai stábból akárki is kiengedjen, megnyugodjon, azt akarja, hogy egyetlen mérkőzésen sem – legyen az bajnoki,  Magyar Kupa-, vagy Európa Liga-meccs – spóroljunk az erőnkkel. Nincs fontosabb, vagy kevésbé fontosabb találkozó. Azt gondolom, Szergej nagyon boldog a Fradinál, szívesen dolgozik itt, folyamatosan fejlődni akar, nagyon ambiciózus. Amikor jönnek a sikerek, annak nem egy oka van, hanem számtalan tényező játszik közre. A közös munkastratégia, a kiválasztás, az edzésmódszerek – ezek együtt adják a jó eredményeket.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz