NB I: Tizenkét éves átkot tört meg az Újpest a Vidi otthonában – videó

Bravúros győzelmet aratott az Újpest a Fehérvár otthonában. Nebojsa Vignjevic együttese Onovo és Feczesin góljával tudott nyerni, így a lila-fehérek 4376 nap után tudták legyőzni a Vidit idegenben.
Csakfoci Admin 2019. szeptember 28., szombat 21:23
Bravúros győzelmet aratott az Újpest a Fehérvár otthonában. Nebojsa Vignjevic együttese Onovo és Feczesin góljával tudott nyerni, így a lila-fehérek 4376 nap után tudták legyőzni a Vidit idegenben.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. szeptember 28., szombat 21:23

MOL Fehérvár FC - Újpest 0-2 (Onovo 81., Feczesin 91.)

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a tíz nappal ezelőtt, életének 60. évében elhunyt fehérvári klublegenda, id. Horváth Gábor tiszteletére.

Az első félidő legelején Onovo indítása után Feczesin került rögtön gólhelyzetbe, azonban a menteni igyekvő Musliu elkotorta előle a labdát, majd az érkező Simon elől Kovácsik mentett hatalmasat. A folytatásban a fehérváriak otthonában 4 376 napja nyeretlen újpestiek ismét veszélyeztettek, Obinna passzolt Simonhoz, aki középről lőtt kapura, de Kovácsik könnyedén fogta a lövését. A lila-fehérek lehetőségei után a Fehérvár egy kis időre átvette az irányítást, és a 24. percben majdnem kihasználta a vendégek védelmi megingását: Futács lőtt kapura 17 méterről, de Banai ujjheggyel kapufára tolta a ballábas lövést.

A játékrész felét átlépve mezőnyjáték folyt a pályán, mindkét csapat helyzeteket dolgozott ki. Emlékezetesre sikeredett a 34. perc eseménye: Burekovic szabadrúgása találta meg Feczesint, aki Nwobodónak visszagurított, de a nigériai középpályás nem találta el a labádt, Simon viszont igen, akinek a 23 méterről eleresztett lövése a kapu fölé szállt és a B-középben szurkoló Videoton-legenda, Disztl Péter kapta el a játékszert, akit utána hangosan éltetett a közönség. Mivel több helyzet nem volt, így 0-0-val mentek pihenni a felek.

A második félidő elejét megnyomta a Vidi, nagy lendülettel jöttek ki a hazaiak, az 54. percben pedig egy kis szerencsével is megszerezhették volna a vezetést, amikor Petrjak bal oldalról érkező beadása után megcsúszott a labda a felső lécen. Nem sokkal később Huszti beadása után Juhász elé pattant a labda, aki 12 méterről a bal sarok mellé lőtt.

Ezt követően többnyire a mezőnyjáték dominál, a fehérváriak fölénye már nem volt számottevő, a hajrában pedig elérkeztek a vendégek percei. A 81. percben Feczesin passza után Onovo megnyerte a párharcot ellenfele mellett, majd hatalmas helyzetben a bal alsóba helyezett, 0-1.

A Vidi ezt követően ugyan mezőnyfölénybe került, de a helyzetek elmaradtak, egy gyors kontra után pedig a hosszabbításban eldöntötte a három pont sorsát az Újpest: a 91. percben Simon nagyszerű beadását követően Feczesin lőtt gólt közelről, 0-2.

Nebojsa Vignjevic így az újpesti karrierje alatt először tudta idegenben legyőzni a Fehérvárt, míg az Újpest 2007. október 5. után, azaz 4376 nap elteltével nyert először a piros-kékek vendégeként.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz