Debrecen, 2019. szeptember 28. A felcsúti gólszerzõ Gyurcsó Ádám (b), mellette csapattársai, Kamen Galabov Hadzhiev (b2), Jozef Urblik (b3), jobbról David Vanecek a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Debreceni VSC - Puskás Akadémia FC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. szeptember 28-án. MTI/Czeglédi Zsolt

NB I: Gyurcsó duplája után zsinórban harmadjára kapott ki a DVSC, élcsapatot vert a Honvéd - eredmények, videók

Az élvonal hetedik fordulójának szombati játéknapján elvitte a három pontot a Puskás Akadémia a Nagyerdei Stadionból, valamint a Honvéd is legyőzte a második helyezett Mezőkövesdet idegenben. A Diósgyőr az újoncnál kapott ki, a ZTE pedig négygólos meccsen nyert.
Nyikes Zoltán 2019. szeptember 28., szombat 18:53
Debrecen, 2019. szeptember 28. A felcsúti gólszerzõ Gyurcsó Ádám (b), mellette csapattársai, Kamen Galabov Hadzhiev (b2), Jozef Urblik (b3), jobbról David Vanecek a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Debreceni VSC - Puskás Akadémia FC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. szeptember 28-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Az élvonal hetedik fordulójának szombati játéknapján elvitte a három pontot a Puskás Akadémia a Nagyerdei Stadionból, valamint a Honvéd is legyőzte a második helyezett Mezőkövesdet idegenben. A Diósgyőr az újoncnál kapott ki, a ZTE pedig négygólos meccsen nyert.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. szeptember 28., szombat 18:53

Mezőkövesd – Budapest Honvéd 1-2 (Sajbán Máté. 79., ill. Banó-Szabó 34., Ben-Hatira 49.)

A forduló előtt a második helyen álló Mezőkövesd fogadta a tizenegyedik Budapest Honvédot, amelynél egyelőre csak a kispadon kapott helyet a válogatott szünetben porcsérülés miatt kisebb műtéten áteső Davide Lanzafame. A mérkőzést a hazaiak kezdték aktívabban, akik ugyan nagyobb veszélyt nem tudtak kialakítani, köszönhetően Kambernek és Batiknak, akik két alkalommal is az utolsó pillanatban mentettek nagyot a tizenhatoson belül. A 16. percben aztán Szappanosnak is akadt tennivalója, miután egy szabadrúgást követően Ben-Hatirához került a labda, a légiós pedig 7 méterről lőtt, a kövesdi kapus nagyot védett. Az ex-kövesdi Moutari is próbálkozott nem sokkal később, ám kiszorított helyzetből lőtt, így nem volt nehéz dolga a röviden Szappanosnak. Két mezőkövesdi lövést követően viszont a vendégek már pontosabbak voltak: a 34. percben Moutari tette ki a labdát a mellette felfutó Banó-Szabónak, aki 22 méterről kilőtte a bal alsót - szép gól, 0-1.

Három perccel később majdnem duplázott Banó-Szabó, ekkor Moutari jobb oldalról érkező beadása után egy mezőkövesdi védőről éppen a Honvéd-középpályáshoz pattant a labda, aki tizenöt méterről célba vette a bal alsót, de egy métert tévedett.

Rémálomszerűen folytatódott a második játékrész a hazaiak szempontjából, a 49. percben Vadócz ívelt a jobb oldalon érkező Ben-Hatirához, aki befelé húzott, két mezőkövesdi védőt is becsapott a tizenhatoson belül, majd 9 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. 0-2.

Ezt követően cserékkel próbálta felrázni csapatát Kuttor Attila vezetőedző, érkezett a pályára a támadásokat segíteni Molnár Gábor és Sajbán Máté is, ám hosszú ideig nem sikerült helyzetet kialakítaniuk a hazaiaknak, hiába játszottak mezőnyfölényben.

A 73. percben akár el is dönthette volna a három pont sorsát a Honvéd: Ben-Hatirától kapott remek kiugratást Moutari, aki lerázta magáról Nesterovot, majd óriási ziccerben a jobb kapufa mellé gurított 8 méterről. A kimaradt helyzet pedig megbosszulta magát, hat perccel később egy gyors kontra után Zivzivadze ugratta ki a félpályánál Sajbán Mátét, aki egészen a tizenhatos előteréig vezette a labdát, majd a jobb alsóba lőtt, 1-2.

A hátralévő időben ment előre a Mezőkövesd, de nagy ziccert nem tudott kialakítani, így nagyon fontos három pontot sikerült begyűjtenie a Honvédnak.

Kaposvár – Diósgyőri VTK 2-0 (Nagy T. 29., Szakály 54.)

A forduló előtt az utolsó helyen álló Kaposvár a Feczkó Tamást győzelemmel „felavató” DVTK házigazdájaként lépett pályára az OTP Bank Ligában. Waltner Róbert az előzetesen könnyebbnek tartott ellenféllel szemben sem adta fel alap taktikáját: a hazaiak már az első percekben területet engedtek a diósgyőrieknek, és gyors szélsőikkel próbáltak kontralehetőségeket kialakítani. Az ismerős harcmodor 20 perc elteltével meghozta eredményét: bár az első Nagy Richárd-szöglet utáni Nagy Tamás-fejest még bravúrral a léc fölé tudta tolni Danilovic, másodjára már gólra váltották a kombinációt a névrokonok (1-0).

A hátrányba került DVTK igyekezett beszorítani ellenfelét a kapu elé, hosszú percekig mind a 20 mezőnyjátékos a hazai térfélen tartózkodott, ám komoly helyzet a szünetig nem alakult ki.

A második félidőt kettős cserével kezdte a Kaposvár: sérülés miatt elhagyta a pályát Pogacsics, a helyére Slakta állt be a kapuba, míg Nagy Jánost Nagy Krisztián váltotta. A fordulás utáni percekben a szokottnál támadóbb szellemben játszott a hazai csapat, így meg is tudták duplázni előnyüket: az 54. percben Ádám fektette el a védőjét, majd lőtt a hosszú kapufára, a kipattanót pedig Szakály vágta a léc alá (2-0).

Kétgólos előnyben ismét visszaálltak a kaposváriak, míg a vendégeket mindent feladó támadójátékra ösztönözte Feczkó Tamás, ezt a Tabakovic-Polgár cserével is nyomatékosította. A behozott támadó, és a súlytalanul játszó Ivanovski azonban ezen a meccsen nem tudtak rácáfolni korábbi kritikusaikra, így 2-0-s vereséget szenvedett a DVTK a fegyelmezetten játszó újonc otthonában.

Debreceni VSC–Puskás Akadémia 1-2 (Szécsi 83., ill. Gyurcsó Á. 10., 43.)

DVSC - Puskás AkadémiaÉrdekes első félidőt játszott egymással 3 250 néző előtt a DVSC és a három forduló óta veretlen Puskás Akadémia. A kezdés után rögtön a Debrecennek esett a felcsúti csapat, mely a 7. percben majdnem megszerezte a vezetést: Sós csapott le a labdára a bal oldalon, majd Vanacek a lecsorgóval kicselezte Nagy Sándor kapust, de hét méterről a gólvonalon álló védőbe lőtt.A vendégek lendülete cseppet sem hagyott alább, a 10. percben megszerezték a vezetést: Urblík kiváló ütemű indítása Gyurcsót találta meg, akit a védője próbált a földre ráncigálni, ám ez nem jött össze és a szélső a kapuba lőtt (0-1). Alig pár perccel később egyenlíthetett volna a DVSC, azonban Adeniji miután Hegedüs mellett elvitte a labdát, kisodródva a kaput sem találta el.

Sokáig úgy tűnt mindent megtesz az egyenlítésért a Loki, nem úgy lett, 42. percben gólt ajándékoztak a felcsútiaknak: Urblík fejese hullott Haris lábára, onnan pedig Gyurcsóhoz került a labda, aki köszönte szépen és hét méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-2)!

A szünet után Tőzsér 27 méteres szabadrúgása jelentett volna némi veszélyt a vendégek kapujára, azonban a hajdúságiak csapatkapitánya a sorfalat találta el. Egy óra elteltével kicsit lüktetővé vált a játék képe, sőt az eső is eleredt, és mondjuk ki, "szürke" második félidőt láthatott a Nagyerdei Stadion közönsége. A némi mezőnyjáték ellenére a 62. percben ígéretes helyzetet dolgozott ki a Puskás Akadémia és végérvényesen is lezárhatta volna a mérkőzést, azonban Van Nieff lábában maradt a vendégek harmadik gólja, miután Knezevic passzát követően 21 méterről jócskán a debreceni kapu fölé lőtt.A hátralévő szűk félórában a biztos előny birtokában visszább álltak a felcsútiak, mire a 83. percben szépített a Loki: Varga passzolt Adenijinek, aki hosszún érkező Szécsihez továbbított, majd Hegedüs mellett a kapuba lőtt, kialakítva ezzel a 2-1-es végeredményt.

ZTE – Paksi FC 3-1 (Radó 27., Stieber 36., Mitrovic 71. ill. Böde 9.)

Az NB I 7. fordulójában a Paks az újonc ZTE otthonába látogatott. Már az első helyzetükből betaláltak a vendégek: Osváth ment el a jobb oldalon, beadását a hosszún érkező Böde lőtte a ZTE kapujába (0-1).

Bolla lövése, majd Böde fejese jelentett újabb veszélyt, aztán a 27. percben egyenlítettek a zalaiak: Bobál fejese után Radó ért bele a labdába a kapu előtt, ami aztán a hálóban kötött ki (1-1).

A 36. percben pedig újabb ZTE-gól következett: egy vendég játékos lábáról került a labda Stieber elé, aki a kapu bal oldalába lőtt (2-1). A játékrész zárásaként Radó lőtt egy 21 méteres szabadrúgást a felső lécre.

Fordulás után paksi tűzijáték következett Demjén kapuja előtt, válaszul a túloldalon Bolla lőtt kevéssel fölé.A 60. perc után mindkét csapat előtt adódott egy-egy nagyobb lehetőség: Hahn lőtt balról a kapu elé a labdát, kevésen múlt, hogy az érkező Könyves nem tudta a hálóba továbbítani a játékszert, válaszul a csereként beállt Bobál Gergely tette Radó elé a labdát, akinek lövését Holczer ütötte ki.

A 71. percben megszerezte harmadik gólját a ZTE: Radó készítette vissza a labdát Mitrovicnak, aki a tizenhatos vonaláról pontosan lőtte ki a jobb alsót (3-1).

A 75. minutumban Böde ütött a játékvezető szerint, amiért piros lapot kapott, majd Stieber lövése ment el kevéssel a jobb felső sarok mellett. A hajrában már nem született újabb találat, így a ZTE otthon tartotta a három pontot.

Címkék: #magyar foci #NB I
Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz