15 év után bravúrponttal kezdte az EL-csoportkört a Fradi: Döntetlen az Espanyol ellen – videó

A Ferencváros 15 év után bravúrt elérve, értékes döntetlent ért el az Espanyol ellen az Európa Liga H csoportjában.
Csakfoci Admin 2019. szeptember 19., csütörtök 22:49
A Ferencváros 15 év után bravúrt elérve, értékes döntetlent ért el az Espanyol ellen az Európa Liga H csoportjában.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. szeptember 19., csütörtök 22:49

Espanyol - Ferencváros 1-1 (Vargas 60., ill. J. López 10. - öngól)

Minden előzetes várakozásokat messze felülmúlta az Espanyol és a Ferencváros összecsapása az Európa Liga H csoportjában.

A kezdés után a Ferencváros több kisebb-nagyobb helyzetet kidolgozott, miképpen Zubkov és Isael lövése figyelmeztetőjel volt a hazaiak számára, ami később góllá is érett a 10. percben: az egyre jobb formába lendülő Isael jobb oldali centerezését a csapatkapitány, Javi López az érkező Tokmac elől becsúszva saját kapujába lőtte a labdát - Diego López tehetetlen volt (0-1).

A vezető gól után az Espanyol magasabb fokozatra kapcsolt és bár többet birtokolta a labdát, a Ferencváros pedig Zubkov lövésével a második gólját is megszerezhette volna, ám így a zöld-fehérek jó focit bemutatva, egygólos előnnyel vonulhattak a szünetre.

A meccs krónikája percről percre itt - kattints!

Fordulás után az első helyzetet a hazaiak dolgozták ki, Vargas lövése kevéssel a Fradi kapuja mellett ment el. Az 51. percben kis híján kétgólosra nőhetett volna a Ferencváros előnye: Isael remek meglátása után, váratlanul kapura tekerte a szabadrúgását, mely a kapufán csattant.

A ferencvárosi intőjelt követően az Espanyol egyre nagyobb nyomást helyezett a vendégekre és egyenlíteni tudtak a 60. percben: Blazic maradt lent a földön és ment tovább a spanyol akció, Roca ívelte a tizenhatoson belülre a labdát, Vargas próbálkozását először Dibusz védte, a labda a jobb kapufáról a gólvonalra perdült, végül Vargas érkezett a leggyorsabban és közelről a hálóba pofozta a labdát (1-1).

Az egyenlítés után beszorult a Ferencváros, ám ennek ellenére a 77. percben meg is szerezhette volna a vezetést: Zubkov mélységből indult, azonban hosszan vette át a labdát, így Diego López kiütötte a labdát. Egy perccel később már Granero hatalmas erejű lövése a kapufát találta el. És bár az Espanyol többször közel járt a három pont megszerzéséhez, a Ferencváros kihúzta a kilencven percet újabb kapott gól nélkül, így 15 év után bravúrponttal kezdte a szereplést a nemzetközi kupaporondon.

A Ferencváros legközelebb a második fordulóban, október 3-án a bolgár Ludogorecet fogadja hazai pályán, amely a csoport másik meccsén kiütéses 5-1-es győzelmet aratott az orosz CSZKA Moszkva ellen és a csoport élén áll.

Összefoglaló

https://www.facebook.com/sport1tv/videos/409914156584079/

https://www.facebook.com/csakfoci.hu/photos/a.487354731307375/2557338107642350/

Ferencváros: Dibusz - Botka (Lovrencsics 67.), Blazic, Dvali, Heister - Sigér, Haratin, Ihnatenko (Frimpong 85.) - Isael (Szignyevics 64.), Zubkov, Tokmac

Espanyol: Diego López - Javi López, Naldo, Espinosa, Vilá (Pedrosa 67.) - Melendo (Calleri 56.), Roca, Lozano, Granero - Wu, Vargas (Campuzano 74.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz