Megerősítve: Menesztették Fernandót, távozott a sportigazgató is – ez az oka

A Diósgyőri VTK hivatalosan is megerősítette, amit honlapunk hétfőn elsőként jelzett: távozott Fernando Fernández vezetőedző. A spanyol tréner mellett Tajti Józsefnek is megköszönték a munkáját.
Nyikes Zoltán 2019. szeptember 3., kedd 11:55
A Diósgyőri VTK hivatalosan is megerősítette, amit honlapunk hétfőn elsőként jelzett: távozott Fernando Fernández vezetőedző. A spanyol tréner mellett Tajti Józsefnek is megköszönték a munkáját.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. szeptember 3., kedd 11:55

Hétfő este honlapunk elsőként számolt be arról, hogy a DVTK vezetősége a válogatott szünet alatt meneszti a Fernando Fernández vezetőedzőt, az utódja pedig a legutóbb az MTK Budapestnél dolgozó Feczkó Tamás lehet, a munkáját pedig Miskei Attila segítheti.

Kedd délelőtt a diósgyőriek hivatalos oldala pedig be is jelentette, hogy távozik posztjáról a csapat vezetőedzője, valamint Tajti József sportigazgató is.

A hivatalos közlemény kiemeli, Fernandónak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a DVTK egymást követő két esztendőben is megőrizte élvonalbeli tagságát, miközben több saját nevelésű játékos is bemutatkozott az OTP Bank Ligában, Tajti Józseffel kapcsolatban pedig megjegyzik, hogy 2018 nyarán érkezett Diósgyőrbe, nagy szerepe volt abban, hogy a belga Double Pass szakértő intézet jelentése alapján a DVTK Labdarúgó Akadémia a legjobb hat utánpótlás nevelő műhely közé nyert besorolást.

Értesüléseink szerint Leisztinger Tamás tulajdonos nem értett egyet az előző napokban a játékoskeretben bekövetkező változásokkal - például egyes játékosok megtartásával, mások elengedésével -, végül ez vezetett a sportigazgató azonnali leváltásához.

Honlapunk úgy tudja, a jelenleg a DVTK regionális utánpótlás szakmai igazgatójaként tevékenykedő Benczés Miklós feladatköre kiszélesedhet és Tajti József eddigi feladataiból több minden is hozzá kerülhet, így részben ő látja el a jövőben a sportigazgatói szerepkört.

Olvastad már?
DVTK: 3 érzéstelenítő, 20 centiméteres nyílt seb – így van most a megsérülő alapember
A körülményekhez képest jól van a Ferencváros-Diósgyőr bajnoki ötödik percében egy belépő során megsérülő Vági András, aki már a következő napokban felsőtest erősítést végezhet.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz