Fotó: www.realmadrid.com

Klubrekordért igazolt a BL-döntős, a Real bevonná Bale-t a Pogba-üzletbe – külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb keddi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Nyikes Zoltán 2019. július 2., kedd 21:59
Fotó: www.realmadrid.com
A legfontosabb és legérdekesebb keddi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. július 2., kedd 21:59

ANGLIA

Manchester United: Marcus Rashford négyéves szerződéshosszabbítást kötött a Manchester United labdarúgócsapatával. Az új megállapodás 2023 nyaráig szól, s egy évvel meghosszabbítható, a 21 esztendős csatár pedig - a brit média értesülései szerint - heti 250 ezer fontot keres majd. "Mindent a Manchester Unitednek köszönhetek, ez a klub nevelt emberként és játékosként is, ezért minden egyes alkalom megtiszteltetés számomra, amikor magamra ölthetem a mezét" - utalt arra Rashford, hogy hétévesen igazolt a Vörös ördögökhöz. "Fiatal kora ellenére nagy tapasztalattal rendelkezik már. Fantasztikus jövő előtt áll, boldog vagyok, hogy aláírta új az szerződését" - mondta Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United norvég vezetőedzője. Az angol válogatott Rashford az előző idényben 47 mérkőzésen 13 gólt szerzett. (MTI)

Arsenal: Egy meg nem nevezett spanyol csapat érdeklődik Alexandre Lacazette iránt, az átigazolással kapcsolatban pedig a szerdai nap folyamán találkozik is a játékos ügynöke a spanyol klub képviselőivel. A francia támadót korábban a Barcelonával hozták szóba. (Yahoo Sports)

Tottenham: Hivatalosan is bejelentette a Spurs a legutóbb a Lyonban játszó Tanguy Ndombele érkezését, akiért klubrekordot jelentő 60 millió eurót fizetett az angol csapat, ez az összeg pedig további 10 millió euróval nőhet a bónuszokkal. A francia játékos 2025 nyaráig írt alá.(Sky Sports)

Szintén hivatalosan is bejelentették a Leedstől érkező Jack Clarke leigazolását, a 18 éves szélső azonban a következő szezont még a másodosztályú együttesnél fogja tölteni kölcsönben.

Newcastle: A kínai Dalian Yifang labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé nevezték ki Rafael Benítezt. A spanyol tréner legutóbb a Newcastle Unitednél dolgozott, de nem tudott megállapodni a klubbal a hosszabbításról, így távozott, s most a kínai bajnokság tizedik helyén álló csapat irányítását veszi át. Benitez dolgozhat olyan játékossal, akit már jól ismer, ugyanis a Dalian színeiben szerepel a szlovák Marek Hamsík, akinek a Napolinál volt edzője. Az 59 éves szakember korábban olyan kluboknál dolgozott, mint a Valencia, a Liverpool, az Internazionale, a Chelsea, a Napoli és a Real Madrid. A Liverpoollal 2005-ben Bajnokok Ligáját, a Valenciával 2004-ben UEFA Kupát, az Interrel 2010-ben klubvilágbajnokságot, a Chelsea-vel 2013-ban Európa-ligát nyert. Elődje, Csoj Gang Hi személyes okokra hivatkozva hétfőn mondott le posztjáról. (MTI)

West Ham: 2021 nyaráig meghosszabbította szerződését a londoniak támadója, Robert Snodgrass.

SPANYOLORSZÁG

Real Madrid: Gareth Bale-t is bevonná Paul Pogba leigazolásába a Real Madrid, amelynek az egyik legfőbb célpontja a mostani átigazolási szezonban a francia középpályás. (Marca)

Sevilla: A Sevilla 15 millió euróért (4,8 milliárd forint) szerződtette a PSV Eindhoventől a holland válogatott Luuk de Jongot. A PSV kedden jelentette be, hogy a 28 éves csatár négyéves szerződést kötött a spanyol csapattal. De Jong az elmúlt öt idényben 204 mérkőzésen 112 gólt szerzett az eindhoveni együttesben, amellyel háromszor volt holland bajnok. A támadó az előző idényben a szerb Dusan Tadiccsal (Ajax) közösen 28 találattal társgólkirálya volt a bajnokságnak. De Jong a Nemzetek Ligája májusi döntőjében szerepelt a holland válogatottban, amely 1-0-ra elveszítette a finálét az Európa-bajnok portugálokkal szemben. (MTI)

Real Valladolid: Az Everton spanyol támadóját, Sandro Ramirezt nézte ki az élvonalbeli együttes, és már meg is kezdődtek a tárgyalások a két klub között. (Sky Sports)

Real Betis: A Manchester United és a Tottenham harcol a Betisben játszó argentin középpályás, Giovani Lo Celso játékjogáért. Sajtóhírek szerint a spanyol együttes legalább 70 millió fontot szeretne látni a játékos eladásából. (Marca)

OLASZORSZÁG

Juventus: Az átigazolási hírekre specializálódott olasz újságíró, Gianluca Di Marzio arról számol be, hogy a torinóiak közel állnak az Ajaxban játszó Matthijs de Ligt, és a klublegenda Gianluigi Buffon leigazolásához.

Inter: Egy évre kölcsönbe érkezett az Interhez, vételi opcióval a Sassuolo olasz válogatott játékosa, Stefano Sensi.

NÉMETORSZÁG

Hoffenheim: Teljesültek a feltételek, meghosszabbodott Szalai szerződése – a maradása még nem biztos

Augsburg: Bejelentették az ecuadori válogatott Carlos Gruezo szerződtetését. Az FC Dallastól érkező középpályás öt évre írt alá.

FRANCIAORSZÁG

PSG: A francia bajnoki címvédő Paris Saint-Germain labdarúgócsapata leigazolta Pablo Sarabiát a Sevillától. A 27 éves futballista ötéves szerződést írt alá Párizsban, és bár a pénzügyi részleteket nem hozták nyilvánosságra, sajtóinformációk szerint Sarabia kivásárlási ára nagyjából 18 millió euró (5,8 milliárd forint) lehetett. A spanyol támadó középpályás 2016 óta játszott a Sevillában, amelynek színeiben a legutóbbi idényben 33 bajnoki mérkőzésen 13 gólt szerzett és négy gólpasszt adott. (MTI)

Bordeaux: Az Arsenal védőjét, Laurent Koscielnyt szemelte ki a francia csapat. A rutinos védőnek még egy évig él a szerződése az angoloknál, ám megkérte a klubot, hogy engedjék el őt már a megállapodás lejárta előtt. (L'Equipe)

VILÁGFOCI

Zenit: Claudio Marchisio közös megegyezéssel szerződést bontott a Zenit labdarúgócsapatával. A 33 éves olasz válogatott középpályás tavaly szeptemberben igazolt a szentpétervári együtteshez, de sérülések miatt mindössze 15 találkozón lépett pályára az orosz bajnok színeiben, ezalatt két gólt szerzett. Marchisio gyerekkorától csak a Juventusban futballozott tavalyi klubváltásáig, s akkor megígérte, nem szerződik másik olasz gárdához. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz