Fotó: FC Akhmat Grozny Twitter

Felkészülés: A félidőben még vezetett, végül kikapott a Vidi az oroszok ellen

Az Ahmat Groznij ellen játszotta le az első nyári edzőmeccsét a MOL Vidi FC, amely a félidőben Huszti tizenegyesgóljával még vezetett, ám a második játékrészben fordítani tudott az orosz élvonalbeli csapat.
Nyikes Zoltán 2019. június 22., szombat 18:47
Fotó: FC Akhmat Grozny Twitter
Az Ahmat Groznij ellen játszotta le az első nyári edzőmeccsét a MOL Vidi FC, amely a félidőben Huszti tizenegyesgóljával még vezetett, ám a második játékrészben fordítani tudott az orosz élvonalbeli csapat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. június 22., szombat 18:47

Felkészülési mérkőzés, Bad Tatzmannsdorf (Ausztria)

MOL Vidi FC–Ahmat Groznij 1-2 (Huszti 30. - tizenegyesből, ill. Berisha 58., 84.  - az elsőt tizenegyesből)

Vidi: Tujvel – Fiola, Juhász, Elek, Stopira – Nego, Hadzic, Huszti – Milanov, Scsepovics, Hodzic.
A 60. perctől: Kovács D. – Hangya, Mocsi, Vinícius, Tamás – Nyári, Pátkai, Nikolov – Kovács I., Futács, Halmai.

Az orosz élvonal legutóbb kiírásában a nyolcadik helyen végző Ahmat Groznij ellen játszotta le első felkészülési mérkőzését a MOL Vidi FC az ausztriai Bad Tatzmannsdorfban.

A Vidi hivatalos oldalának tudósítása szerint az első nagyobb helyzet az oroszok előtt alakult ki a 24. percben, amikor is Mitrishev kitette jobbra a labdát Kadyrovnak, aki 8 méterről lőtt, Tujvel hozzáért, Juhász pedig a gólvonalon blokkolni tudott. Hat perccel később azonban a magyar csapat szerzett vezetést, miután a Milanov által kiharcolt büntetőt Huszti magabiztosan váltotta gólra, 1-0.

Az 58. percben az Ahmat is egy tizenegyesből volt eredményes, ekkor Berisha esett el Juhász mellett a tizenhatoson belül, a sértett pedig a jobb alsóba lőtt, 1-1. A 60. percben sort cserélt Marko Nikolic vezetőedző, Kovács István pedig négy perc elteltével majdnem gólt is szerzett Futács beadása után. A 71. minutumban újabb találatot jegyezhetett volna a Vidi, ám Futács fejese után hiába sodorta a hálóba a labdát Vinícius, a magyar csatár már lesen tartózkodott.

Hiába volt több lehetősége a fehérváriaknak a második játékrészben, a győztes gólt az oroszok lőtték a 84. percben: a Vidi szögletét kivágták, a labda éppen a Tamás őrizetében álló Berishát találta meg, aki elindult a kapu felé, a magyar hátvéd utolérte és becsúszott, de csak odébb sodorni tudta a labdát, amit a támadó rávezetett Kovácsra Berisha kicselezte a kapust, majd az üres kapuba lőtt, 1-2.

A hajrában is tovább támadott a Vidi, Nikolov és Futács is próbálkozott, ám az egyenlítés nem jött össze.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz