Miriuta már aláírt az NB I-es csapatához - sajtóhír

Romániai sajtóértesülések szerint már készpénznek vehető, hogy Miriuta László lesz a Kisvárda következő szakvezetője. Előtte azonban benntartaná jelenlegi klubját a román élvonalban. 
Dudás Gábor 2019. június 9., vasárnap 17:06
Romániai sajtóértesülések szerint már készpénznek vehető, hogy Miriuta László lesz a Kisvárda következő szakvezetője. Előtte azonban benntartaná jelenlegi klubját a román élvonalban. 
Szerző: Dudás Gábor 2019. június 9., vasárnap 17:06

A Kisvárda a múlt héten jelentette be, hogy a következő szezonban már nem az eddigi vezetőedző, Dajka László irányítja az együttest, ugyanakkor a korábbi válogatott labdarúgó maradhat a klubnál, csak más szerepkörben. A csakfoci.hu már megírta, hogy utódja az a Miriuta László lehet majd, aki jelenleg a román élvonalbeli FC Hermannstadt szakvezetője.

Az egykori magyar válogatott középpályás NB I-es igazolásának hírét erősíti meg a romániai Digi Sport is cikkében.

A portál a transilvaniareporter.ro hírére hivatkozva azt írja, hogy Miriuta már alá is írta szerződését a Kisvárdával, és akkor is távozik a nagyszebeni gárdától, ha az bennmarad az élvonalban.

Mint ismeretes, a Hermannstadt egy 96. percben esett góllal "cserélte" osztályozóra kiesését egy viharos utóéletű mérkőzésen - a lap szerint egy esetleges kudarc esetén Miriuta azonnal beadta volna a lemondását. Így viszont készülhetett csapatával együtt a kolozsvári Universitatea Cluj elleni páros osztályozó-mérkőzésre. (FRISSÍTÉS: Meg is nyerte az első mérkőzést idegenben 2-0-ra).

- Van még két év hátra a szerződésemből. Nem is gondolok a kiesésre, nem is szeretem hallani ezt a szót. Soha nem estem még ki sehonnan, sem játékosként, sem edzőként, most sem fogok - fogadkozott az 50 éves tréner, akinek négy román játékosa (Mihai Minca, Gicu Grozav, Cornel Ene és Sergiu Negrut) is lehet majd Kisvárdán.

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Edzőváltás
Szekeres Tamás távozott a BVSC-Zuglótól, újra Kincses Ádám irányítja az együttest.
ETO FC
Borbély Balázs
Borbély Balázs váltja Kuznyecov Szergejt a másodosztályú ETO élén.
Légiósok
Tamás Márk
Azeri sajtóhír szerint a ciprusi, a lengyel és a román élvonalból csábítják a Neftci Baku magyar labdarúgóját.
Tovább az összes átigazoláshoz