Moniz: Beteg a foci Magyarországon is

Feltöltve: 2013, április 18 - 09:48 Frissítve: 2013, április 19 - 09:41

Beteg a labdarúgás, és ez a magyar focira is igaz - véli Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője. A tréner úgy fogalmazott, sem a játékosok, sem a bírók, sem a klubok, sem a szövetségek nem vállalnak elegendő felelősséget.

m.csakfoci.hu - kövess minket már mobilon is!

A Ferencváros vezetőedzője, Ricardo Moniz hosszabb interjút adott a Duna TV Sportaréna c. műsorában, amelyben sok különböző témát érintett. A holland általánosságban is beszélt a labdarúgás hiányosságairól.

– Egy hajóban ülünk, eladhatóvá kell tennünk ezt a sportágat, de ma a labdarúgás beteg. Senki sem vállal elegendő felelősséget. Sem a játékosok, sem a bírók, sem a szövetségek, sem a klubok – mondta, majd kitért arra is, hogy mindez nem magyar sajátosság.

– Az egész világon ez a helyzet, mindent a pénz irányít, túl sok az egoizmus. Régen meg tudták különböztetni a játékosokat, voltak csatárok, irányítók, szélsők. Ma sok az átlagos játékos. Mindig kritikusnak kell lennünk. Ha kritizálom például az akadémiákat, hogy miért nem adnak elég jó játékost, sok ember megsértődik, mert érzékeny. Vissza kell hoznunk a sportág erényeit. Azért kritizálok, hogy provokáljak, hogy felhívjam a figyelmet a hiányosságokra.

Moniz a futballistákhoz fűződő viszonyát firtató felvetésre elmondta azt is, ő nem barátja a játékosoknak, hanem az, aki szembesíti őket a hiányosságaikkal, a hibákkal, és kijelöli azt az utat, amelyen elindulhatnak a fejlődés felé.

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

Hozzászólások

AJÁNLOTT CIKKEK

Címlapon

                                                                 

Tartalom átvétel