Orosz: "Az 1-0 a legnagyobb győzelem, 5-0-ra könnyű nyerni" - Rebrov visszaszólt Vignjevicsnek, így áll a Petrjak-ügy

Orosz Pál a Fradi 30. bajnoki címe után elárulta, a vezetőség számára az eredmények határozzák meg Szerhij Rebrov megítélését, míg a csapat edzője a szombati derbiről, és az utolsó két mérkőzésről is szót ejtett a klub sajtóeseményén.
Csakfoci Admin 2019. május 2., csütörtök 18:45
Orosz Pál a Fradi 30. bajnoki címe után elárulta, a vezetőség számára az eredmények határozzák meg Szerhij Rebrov megítélését, míg a csapat edzője a szombati derbiről, és az utolsó két mérkőzésről is szót ejtett a klub sajtóeseményén.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. május 2., csütörtök 18:45

Orosz Pál

A bajnoki címről: - Még sosem volt ilyen kényelmes ez a szék (nevet), de ebben rengeteg munka van, és nemcsak a csapatra gondolok, hanem a kollégákra is, akik a háttérben dolgoznak, és nincsenek rivaldafényben, de az ő munkájuk nélkül nem jöhetett volna létre ez a fantasztikus siker.

Nagyon jó gárda állt össze pályán és pályán kívül, ezért Thomasznak is köszönettel tartozunk, mert ő kezdte el a szezont, illetve Szerhijnek is, és mindenkinek, akinek ebben szerepe volt.

Szerhij (Rebrov) érkeztekor egy másfajta rendszerben kezdtünk el játszani, egy fegyelmezettebb stílust kezdtünk játszani, és biztos vagyok benne, hogy ez kellett ahhoz, hogy sikereket érjünk el nemzetközi szinten is.

Az új taktikáról: - Ha ránézünk a tabellára, akkor azt mondhatom, hogy a taktika remekül passzol a klub profiljához (nevet).

Természetesen a szurkolók mindig azt várják, hogy sokgólos mérkőzések legyenek, de erre szoktam azt mondani, hogy azok a legnagyobb győzelmek, amiket 1-0-ra nyer meg az ember. 5-0-ra könnyű nyerni, mert akkor valami vagy nagyon sikerült, vagy az ellenfélnél nagyon nem sikerült.

Szerintem egy harcos, nagyon jó szellemiségű csapat állt össze. Voltak nagy gólarányú győzelmeink is, voltak nagyon nehéz győzelmeink, de ez a labdarúgásnak a rendje. Ha mindig tudná az ember azt, hogy a papíron erősebb csapat fog nyerni, akkor nem lenne érdemes mérkőzésre járni. Én nagyon elégedett vagyok.

A selejtezőkről: - Ez már egyértelműen Rebrov Fradija. Persze nyáron meglátjuk majd a selejtezőket, és utána könnyebb lesz majd konzekvenciát levonni, de szerintem nagyon jó irányba megyünk. Borzasztó nehéz ellenfeleket kaphatunk, nem leszünk kiemeltek. Erre szoktam mondani, hogy nem azt kell figyelni, hogy kit kaphatunk, hiszen arra nincs ráhatásunk, hanem akit kapunk, abból kell maximálisan felkészülni, és a lehető legjobb eredményt elérni ellenük.

A kulcsjátékosok távozását érintő pletykákról: - Ez a jövő zenéje, egyelőre senki nem keresett meg semelyik játékos ügyében sem, ezek mind szóbeszédek. A futballt üzletként is kell tekinteni, mert valamiből működtetnünk kell a klubot is. Természetesen nekünk az a célunk, hogy ezt a keretet egyben tartsuk, és még erősítsük, ha lehetséges. Ahogy azt az eredmény is mutatja, elég jó csapatot sikerült most összerakni. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lesznek mozgások, de azt ne várja senki, hogy alapjaiban fel lesz forgatva a csapat. Több poszton is gondolkodunk érkezőkön, de a szezon vége előtt erről még nem szeretnék beszélni.

Petrjak ügyéről:

Ivan egy kulcsjátékos. Róla annyit árulhatok el, hogy folyamatosan tárgyalunk a Shakhtarral, és mindent tőlünk telhetőt megteszünk a szerződtetéséért.

Olvastad már?
Kiderült: A Fradi két játékost biztosan igazolna a nyáron Ukrajnából
Ivan Petrjak mellett több kiszemeltje is van az FTC-nek Ukrajnából, egyikükkel komoly tárgyalásban is állnak a zöldek - erről a klub egyik játékosmegfigyelője beszélt, hozzátéve, hogy a BL-csoportkör elérését célozta meg a Ferencváros, amelynek nagyon nehéz dolga nem volt a bajnok cím megnyerésével.
Elolvasom

Szerhij Rebrov

A hátralévő meccsekről: - Nem hiszem, hogy külön kellene motiválni a fiúkat a következő meccsre, hiszen egy derbi az mindig is egy derbi. Mindegy, hogy hány pont van a két csapat között, illetve ki hogy áll a bajnokságban. Aki szombaton pályára lép, az a Fradiért, a klubért, a szurkolókért harcol, nem lesz motivációs problémánk. A többi meccsen meglátjuk majd, hogy ki mennyire lesz motivált, szeretnék több esélyt adni olyan játékosoknak, akik esetleg kevesebbet játszottak, illetve fontolóra kell vennem néhány futballista pihentetését a válogatott szünet előtt.

A legfontosabb, hogy a játékosok is észben tartsák azt, amit már a Honvéd-meccs után elmondtam nekik. Úgy kell tekinteniük erre a három mérkőzésre, mint az BL-selejtezőre való felkészülésre, meg kell mutatniuk, hogy akarnak játszani. Fel kell készülnünk, hogy versenyben lehessünk a nemzetközi porondon is.

A derbiről: - Az első meccsen 1-0-ra nyertünk, de volt nagyjából 10 komoly helyzetünk. A visszavágó nehezebb volt a talaj miatt, idegenben 1-1-es döntetlent értünk el, és izgalmas meccset játszottunk. Ezúttal is két támadószellemű csapat fog pályára lépni. Az Újpest is szeret támadni, szeretnek intenzíven játszani, és ez a fontos a szurkolóknak. Hogy hány gól lesz a meccsen, azt nem tudom megmondani, de ez egy derbi lesz, izgalmas és közönségszórakoztató mérkőzés.

Vignjevic megszólalásáról:

Nem tudom, ő mit ért szép játék alatt, számomra a kiegyensúlyozottság jelenti a szép játékot, ez most nálunk mind a védelemben, mind a támadásban megmutatkozik, és ez a legfontosabb.

Az új szisztémákról: - A hátralévő két meccsen ki fogunk próbálni más stratégiákat, más modelleket, más összeállításokat, hogy jobban is felkészüljünk a nemzetközi színtérre, azt viszont nem tudom megmondani, hogy ez már a következő meccsen, az Újpest ellen is így lesz-e. Olyan játékosok lesznek a pályán, akik motiváltak, és készek a küzdelemre, mert az Újpest ellen mindig nagy harc, nagy küzdelem várható.

Lanzafame lehetséges gólkirályi címéről: - Lanzával nagyon sokat beszélünk, de nem feltétlenül a gólkirályi címről. Minden egyes lépésünk a bajnoki cím elérését szolgálta, ez volt a fő motivációnk, hogy ki hány gólt lő, ilyen szempontból irreleváns.

Lanza nagyon fontos gólokat lőtt, az előző szezonban gólkirály lett a Honvéddal majd csapatot váltott, reméljük idén, ha gólkirály lesz, nem vált megint csapatot (nevet).

Úgy gondolom, hogy a fontos gólok szerzése, és ezáltal a csapat előrejuttatása a lényeg.

Az igazolásokról: - Meg kell várnunk az idény végén. Természetesen beszéltem már (Hajnal) Tamással és az elnök úrral is az esetleges érkezőkről, de előbb látnunk kell, hogy melyik játékosok vesztették el a motivációjukat, mert tőlük meg kell válnunk. A nemzetközi színtérre olyan csapattal kell kilépnünk, amelynél mindenkiben van akarás.

Rui Pedróról: - Ő a mi játékosunk, a jövőjéről a klub fog dönteni. Kölcsönbe távozott, és megmutatta, hogy mit tud, sok gólt szerzett és segített a Haladásnak, még a bennmaradást is kiharcolhatja velük. Velünk fog tartani a felkészülésre, és utána együtt fogunk dönteni a sorsáról.

WERNIGG MÁRTON

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz