Juhász még nem mondott le a románok elleni vb-selejtezőről

Feltöltve: 2013, március 6 - 12:43 Frissítve: 2013, március 6 - 14:20

Juhász Rolandot nem zavarja, hogy a Videotonban meg kell küzdenie a csapatba kerülésért, sőt örül a versenyhelyzetnek. A válogatott védő úgy látja, hogy az NB I színvonala egyértelműen emelkedett és a nálunk játszó légiósok is magasabb nívót képviselnek, mint korábban. Juhász ugyan meccshiánnyal küzd, de bízik benne, hogy a románok elleni világbajnoki selejtezőn ott lehet a válogatottban.

Kövess minket: Twitter   Facebook

Juhász Rolandnak nincs könnyű dolga a Videotonban, hiszen a nagyon összeszokott Caneria-Vinícius duóból kellene valakit kiszorítania.

- Jobban szeretem, amikor versenyhelyzet van egy csapatnál, rám mindig is ösztönzőleg hatott, ha küzdenem kellett a kezdőbe kerülésért – kezdte Juhász az mlsz.hu-nak. - A Videotonnak nagyszerű védői vannak, senki sem számíthat bérelt helyre a csapatban. Sokáig az Anderlechtnél is hasonló volt a helyzetem, és ameddig volt esélyem arra, hogy valóban bekerüljek a kezdőbe, egyértelműen jót tett nekem a versenyhelyzet. Most hasonló a felállás, be kell bizonyítanom, hogy beférek az együttesbe, keményen meg kell küzdenem a játéklehetőségért, és ennek szellemében készülök napról napra az edzéseken.

A védő úgy érzi javult az NB I színvonala és a légiósok is jobbak, mint korábban.

- Sokat javult, és ezt még úgy is meg tudom állapítani, hogy régóta nem játszottam bajnoki meccset itthon. Feltűnő, hogy jóval több a légiós, s anélkül, hogy bárkit is meg akarnék bántani a régiek közül, úgy látom, ebből a szempontból javult a minőség is, manapság jobb külföldi focisták játszanak az NB I-ben. Ennek van azért hátránya is, például az, hogy kiszorítják a bizonyítási lehetőségre váró fiatalokat, de legalább valódi erősítést jelentenek csapataik számára. A színvonallal nincs gond, ha a bajnoki meccsek körítése valamivel jobb lenne, sokkal eladhatóbbá válhatna az NB I. Belgiumban is vannak gyengébb mérkőzések, de ezeket jobban fogadja a közönség, mert más a meccsek tálalása, pozitívabb a labdarúgást körülvevő közeg.

Juhász bízik benne, hogy a románok elleni vb-selejtezőre sikerül visszaszereznie helyét a válogatottban.

- Legutóbb éppen hétvégén, a Honvéd elleni bajnokin találkoztunk Egervári Sándorral, váltottunk pár szót, megkérdezte, milyen állapotban érzem magam, hogy megy eddig a sorom a Videotonnál. A kerethirdetésről vagy a válogatottba kerülési esélyeimről nem esett szó, de a szövetségi kapitány is tudja, hogy minden tőlem telhetőt megteszek, hogy kiérdemeljem a meghívót. Bízom benne, hogy a románok elleni vb-selejtezőn ismét ott lehetek a csapatban.

A válogatott sorsdöntő mérkőzéseket játszik a hónap végén, és néhány meghatározó játékosunk a korábbinál kevesebb lehetőséget kap klubjában, páran pedig még nem kezdték el a tavaszi szezont, de Juhász szerint ez nem okozhat gondot.

- Az elmúlt években is jellemző volt, hogy sérülés vagy formahanyatlás miatt nem minden kerettag játszott rendszeresen klubcsapatában, de a válogatott éppen akkor mutatta meg az igazi erejét, amikor komoly nehézségei voltak. Biztos vagyok benne, hogy aki pályára lép a románok és a törökök ellen, az mindent megtesz a siker érdekében, utolsó erejéig küzd majd, akár rendszeresen játszik a klubjában, akár nem. A keret minden tagja ki van éhezve arra, hogy játszhasson a válogatottban, és a csapat sikerrel vegye a következő, roppant fontos akadályokat, ezért nem gondolom, hogy ebből a szempontból hátrányban lennénk a riválisokhoz képest. (FOTÓ: VIDI.HU)

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

Hozzászólások

AJÁNLOTT CIKKEK

Címlapon

                                                                 

  • 8

    Terjedelmes és érdekes hasonlatokkal is élő cikket írt egy nemzetközi sportportál annak kapcsán, hogy Magyarország hosszú évtizedek után kijutott az Európa-bajnokságra. A szerző kiemeli, hogy ugyan a mostani csapatunk fényévekre van az '50-es években és korábban is földönkívüli focit bemutató válogatottainktól, mondhatni középszerű játékosokból áll, de Bernd Storck, a stáb és a játékosok mindezt elképesztő küzdőszellemmel és szervezettséggel kompenzálták, így jött össze az Eb-részvétel, ami számunkra a cikk szerint most a "mennyországot" jelenti.

    MA A TV-BEN: Kádárék és Nikolicsék EL-meccse

Tartalom átvétel