Egervári: Két meccs alapján dől el Juhász sorsa

Feltöltve: 2013, március 5 - 18:05 Frissítve: 2013, március 5 - 20:29

Egervári Sándor szerint vészesen fogynak azok a tétmérkőzések, melyeken Juhász Roland játékba lendülhetne hosszú kihagyása után a március végi sorsdöntő világbajnoki selejtezőkre. A szövetségi kapitány a csakfoci.hu-nak elmondta: úgy érzi, három találkozó kevés ahhoz, hogy újra csúcsformában futballozzon a védő, de amennyiben a hétközi Ligakupa meccsen, valamint a szombati bajnokin is lehetőséget kap, két összecsapás alapján el tudja dönteni, hogy helye van-e a románok, illetve a törökök ellen készülő keretben, melyet jövő héten hétfőn hirdet ki.

Kövess minket: Twitter   Facebook

Juhász Rolandnak valójában már csak két mérkőzése maradt, hogy bebizonyítsa, válogatott formában van, és Egervári Sándor számolhat vele a március végi sorsdöntő világbajnoki selejtezőkön.

Mint ismert, a Videoton védője az első tavaszi bajnokin nem játszott, míg a fehérváriak váci elleni kupamérkőzései elmaradtak, így Juhásznak tulajdonképpen két meccsen – egy Ligakupa és egy bajnoki – kell magát beverekednie a válogatott keretébe.

- Vészesen fogynak azok a mérkőzések, amelyeken Juhász Roland visszanyerhetné korábbi önmagát - kezdte Egervári Sándor a csakfoci.hu-nak. – Bizakodó vagyok ugyan, de az igaz, hogy három találkozó kevés a csúcsforma visszanyeréséhez. Mivel jövő héten hétfőn hirdetünk keretet, ezért a szerdai debreceni Ligakupa-mérkőzésen, valamint a hétvégi Eger elleni bajnokin nyújtott teljesítménye alapján döntünk róla. Óvakodnék attól, hogy a Videoton belügyeibe beleszóljak, de tény, a mi helyzetünket nem könnyíti meg, hogy a Honvéd ellen nem számítottak rá. Beszéltem Rolanddal, ő jó állapotban érzi magát, mivel rutinos játékosról van szó, óvatosan bizakodó vagyok.

Juhász Rolandra már jó ideje nem számított az Anderlecht, utolsó bajnoki mérkőzését tavaly októberben játszotta, míg a válogatottban legutóbb novemberben lépett pályára. Idén februárban kölcsönbe a Videotonhoz került, ahol reményei szerint újra játékba lendülhet.

Egervári Sándor a helyszínen tekintette meg az Eger-Diósgyőr bajnoki mérkőzést is. A DVTK három válogatottjáról - Kádár Tamás, Elek Ákos, Rudolf Gergely - jó véleménnyel van.

- Mindhárman léptek előre erőnlétileg, fizikálisan rendben vannak. Külön öröm, hogy Rudolf Gergő is egyre jobb formában játszik, még akkor is, ha ez még nem a két évvel ezelőtti válogatott szintje. Jövő héten hétfőn lesz kerethirdetés, joggal reménykedhet mindhárom játékos, hogy számítunk rájuk. (FOTÓ: MLSZ.HU)

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

Hozzászólások

Címlapon

                                                                 

Tartalom átvétel