Hivatalos: Futács Márkót kölcsönvette a Blackpool

Feltöltve: 2013, március 5 - 16:55 Frissítve: 2013, március 5 - 17:01

Az angol Championshipben szereplő Leicester City egy hónapra kölcsönadta Futács Márkót a szintén másodosztályú Blackpool csapatának.

Kövess minket: Twitter   Facebook

A 23 éves magyar csatárt Paul Ince vezetőedző külön kérésére igazolta le a Blackpool. Az egykori angol válogatott játékost február 18-án nevezték ki a Blackpool élére, ám a csapat az új trénerrel a soron következő három bajnokin is gólképtelen maradt. Futács Márkó az idei szezonban eddig 12 alkalommal lépett pályára a Championshipben, és kétszer volt eredményes. Futács akár már a keddi Birmingham elleni idegenbeli bajnokin debütálhat új klubjában.

- Régóta szerettem volna elmenni kölcsönbe, de eddig nem engedett el a klubom, most viszont rábólintott az edző, hogy egy hónapra átigazoljon a Blackpool – kezdte a magyar támadó. - Örültem neki, hiszen Paul Ince edzővel élmény lesz a közös munka, rövid idő alatt is sokat tanulhatok tőle. Angliában ugyebár szokás, hogy rövid időre szerződtetik a játékost az egyesületek, fura helyzet ez, hiszen nincs idő beilleszkedni, rögvest teljesíteni kell. Persze, nem barátokat szerezni megyek, a játéklehetőség vonzott. Annak nincs sok értelme, hogy a Leicester padját koptatom, így viszont lesz négy bajnoki, amin bizonyíthatok. Kedden a cserék közé neveznek, remélem, a szombaton, a Watford otthonában már a kezdőben kapok helyet. Nincs jó formában a Blackpool, nyilvánvalóan azért néztek ki, mert gólokat remélnek tőlem. Jó lenne, ha sikeres hónap elé néznék, hiszen amennyiben menne a futball, a Leicester is várná, hogy visszatérjek – s talán jobban számolna velem az edző – zárta Futács.

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

Hozzászólások

AJÁNLOTT CIKKEK

Címlapon

                                            

  • Ízig-vérig profi előadást tartott munkájáról, céljairól, a vb-re készülő U20-as válogatottról Bernd Storck, az MLSZ sportigazgatója. A német szakember a sajtóbeszélgetésen a néhány hét múlva kezdődő torna kapcsán elmondta, számunkra döntővel kezdődik a viadal Észak-Korea ellen, de Brazília ellen sem állunk be bekkelni. A tréner 136 játékost elemzett ki tudományos módszerekkel, és a kapott mutatók alapján választotta ki az U20-asok bő keretét is. Storck sajnálatosnak tartja, hogy egyes akadémiák, klubok egyáltalán nem támogatják a munkáját, és azt is, hogy sok helyen nem megfelelő munka folyik. A sportigazgató arra is kitért, miért cserélte le a korosztályos válogatottak mellett dolgozó edzőket német szakemberekre, de megemlítette azt is, hogy a potenciális kiválasztottak között túlsúlyos labdarúgókkal is találkozott, és hogy hogyan bővítené a telki edzőközpontot.

    AJÁNLAT: Utazz az Atletico Madrid-Barcelona meccsre - akció!
    MA A TV-BEN: Az Arsenal és a Bundesliga következő újonca

Tartalom átvétel