Mourinho: Hogy állítják meg Ronaldót? Ez nem az én gondom

Feltöltve: 2013, március 5 - 16:42 Frissítve: 2013, március 5 - 17:31

José Mourinho roppant kiélezett találkozóra számít a Manchester United otthonában rendezendő BL-visszavágón, a portugál ugyanakkor figyelmeztetett, nem csak a támadásra, de a védekezésre is nagyon oda kell majd figyelniük. A szakember megkockáztatta, Cristiano Ronaldo a világ valaha volt legjobb játékosa.

Kövess minket: Twitter   Facebook

A Manchester United 1-1-es döntetlent ért el a Real Madrid elleni első meccsen a Bernabeuban. A keddi visszavágó előtt arról érdeklődtek a zsurnaliszták José Mourinhótól, a Real edzőjétől, szerinte miként fogják megállítani a Real sztárjátékosát, Cristiano Ronaldót.

– Ez nem az én problémám, hanem az övék, én nem akarom őt megállítani. Ő a világ valaha volt legjobb játékosa, igen, talán a legjobb - bár Pelét nem láthattam játszani, Maradonát pedig csak néhányszor. Ronaldo fantasztikus, a legjobb, de ő se tud csak magának meccset nyerni, a csapat nélkül ő sem ér semmit, de a csapat nélküle viszont kevesebb – mondta Mourinho, aki kiélezett mérkőzésre számít.

– Nagyon defenzív Manchester Unitedra számítok, amikor nálunk lesz a labda, és nagyon támadóra, amikor náluk lesz. Nekünk is keményen kell támadnunk, de tudnunk kell, ha nyerni akarunk, sokat kell védekeznünk is.

Az újságírók több, a találkozóhoz szorosan nem kapcsolódó kérdést is feltettek a szakembernek, így a szakember jövőjét is firtatták. Mourinho korábban maga beszélt arról, hogy esetleg hamarosan visszatérhet Angliába.
– Lehet, hogy legközelebb Angliában fogok dolgozni, de nem tudom mikor, egyáltalán nem biztos, hogy mondjuk már nyártól. De most nem érdekes a jövőm, csak az esti meccs a fontos. Mindent meg kell tennünk a győzelemért, azt szeretném, ha minden percét élveznénk a meccsnek.

A Real edzője semmilyen következtést nem von le azokból a találkozókból, amelyeket korábban az MU ellen vívott.
– Mikor legutóbb itt jártam, az Interrel kikaptunk a BL-ben, a többi csapataimmal is játszottam számtalan meccset Manchesterben, váltakozó sikerrel. A statisztika nem érdekel, csak az előttem álló meccs, amelyen bármi megtörténhet.

Az egyik újságíró megkérdezte a trénertől, várható-e tőle olyan érzelmi megnyilvánulás, mint amikor 2004-ben egy hosszú sprintet vágott ki azután, hogy a Mourinho vezette Porto az Old Traffordon ütötte el a továbbjutástól az MU-t.
– Az a meccs az első Bajnokok Ligája szezonomban volt, de már másmilyen vagyok, jobban kontrollálom az érzelmeimet. Ha kikapunk, nem fogok sírni, és ha továbbjutunk akkor nem sprintelek 100 métert. A boldogság és a szomorúság nem ugyanazt jelenti a számomra.

(Alex Ferguson nyilatkozata itt!)

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

Hozzászólások

AJÁNLOTT CIKKEK

Címlapon

                                                                 

Tartalom átvétel